Hermann Harde (Γερμ.Καθηγητής)…Η “κλιματική αλλαγή” Είναι Μια Παραληρηματική Ανοησία

Μετάφραση: Απολλόδωρος          6 Ιουλίου 2022, Cap Allon Διαβάστε το εδώ

Ένας από τους πιο διακεκριμένους ατμοσφαιρικούς επιστήμονες της Γερμανίας, ο καθηγητής Hermann Harde, κατηγόρησε τους πολιτικούς της χώρας του ότι έχουν εξαπατηθεί και “πιστεύουν ότι μπορούν να σώσουν τον κόσμο”.

Η συντριπτική πλειονότητα των δημοσιευμένων μελετών και των “σεναρίων τρόμου” δεν βασίζονται σε ασφαλή φυσικά θεμέλια, δήλωσε ο Harde, “αλλά μάλλον αντιπροσωπεύουν ηλεκτρονικά παιχνίδια που αντικατοπτρίζουν ό,τι τους έχει τροφοδοτηθεί“.

Η ιδέα ότι ο άνθρωπος μπορεί να ελέγξει το κλίμα με τις εκπομπές CO2 είναι μια “απόλυτη αυταπάτη”.

Υπάρχουν σημαντικές αμφιβολίες σχετικά με την “επιστημονικά αστήρικτη θέση” της κλιματικής αλλαγής που προκαλείται από τον άνθρωπο, συνέχισε ο καθηγητής, “και είναι εντελώς λάθος να υποθέσουμε ότι το 97% των επιστημόνων του κλίματος, ή ακόμη περισσότεροι, θα υπέθεταν μόνο ανθρωπογενή αύξηση της θερμοκρασίας”.

Η πολιτική για το κλίμα και την ενέργεια πρέπει να βασίζεται σε αξιόπιστες γνώσεις, “και όχι σε εικασίες ή πεποιθήσεις”.

Εδώ και χρόνια, οι πολιτικοί της Γερμανίας εξευμενίζουν το “πράσινο κίνημα” κλείνοντας πυρηνικούς και ανθρακικούς σταθμούς και απαγορεύοντας την εξερεύνηση ορυκτών καυσίμων. Ταυτόχρονα, η χώρα άρχισε να εισάγει μεγάλες ποσότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Για ένα έθνος που χαίρεται να ξοδεύει 100 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως για την άμυνα, το να παραδίδει την ενεργειακή του ασφάλεια σε μια ξένη, πυρηνικά εξοπλισμένη υπερδύναμη θα πρέπει να είναι η μόνη απόδειξη που χρειάζεστε ότι οι πολιτικοί ακολουθούν τη σάλτσα και τη μόδα και όχι το τι είναι πραγματικά καλύτερο για τη χώρα τους.

Κατά την άποψη του Harde, οι ακραίες πολιτικές “έκτακτης ανάγκης για το κλίμα” που όλοι υποφέρουμε σήμερα (η κύρια αιτία του πληθωρισμού) οδηγούνται από τον ανταγωνισμό μεταξύ διαφορετικών ερευνητικών ομάδων που προσπαθούν να ξεπεράσουν η μία την άλλη στην πρόβλεψη των πιο τρομακτικών σεναρίων τρόμου.

Αυτές οι ανησυχητικές, “click-baity” δλδ. γελοίες προβλέψεις προσέλκυσαν την προσοχή των μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπως ήταν αναμενόμενο- στη συνέχεια έκαναν ένα κακώς πληροφορημένο κοινό να εμπλακεί, “και οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων ένιωσαν υποχρεωμένοι να αντιδράσουν γρήγορα“.

Η φθηνή ενέργεια δέχεται επίθεση εδώ και δεκαετίες. Αλλά είναι απολύτως σαφές, σημείωσε ο Harde, ότι χωρίς αξιόπιστο και επαρκή ενεργειακό εφοδιασμό, “η Γερμανία και πολλές άλλες χώρες που θα ακολουθήσουν έναν τέτοιο δρόμο θα καταλήξουν στην αναρχία“.

Ή μήπως αυτός είναι ο στόχος;

Η λεγόμενη “δημοσιογραφία” σήμερα δεν έχει σχεδιαστεί για να αναζητά την αλήθεια, αλλά είναι μάλλον ένας μηχανισμός για να προπαγανδίζουν οι ελίτ τις ιδεολογίες τους σε έναν έμπιστο και πειθήνιο πληθυσμό.

Αυτό είναι ορατό στα δεδομένα: η συντριπτική πλειονότητα των δημοσιογράφων των μέσων μαζικής ενημέρωσης προέρχεται από τα ίδια ακριβώς σχολεία και γειτονιές με τις ελίτ και τους πολιτικούς που υποτίθεται ότι λογοδοτούν – κάτι που δεν συνέβαινε πάντα. Αυτό είναι μια σκόπιμη κίνηση, φυσικά, και έχει ως αποτέλεσμα τα ΜΜΕ να μοιράζονται τις ίδιες κοσμοθεωρίες με αυτούς που βρίσκονται στην εξουσία, απόψεις που δεν έχουν μεγάλη απήχηση στον γενικό πληθυσμό- ωστόσο, επειδή οι ιδεολογίες προωθούνται παντού -εφημερίδες/τηλεόραση/διαδίκτυο- θεωρείται ότι αυτός είναι ο τρόπος σκέψης, και έτσι τα πρόβατα ακολουθούν τυφλά-μαζί χωρίς ερωτήσεις.

Όταν όμως τίθεται ένα ερώτημα και ένα πρόβατο ψάχνει μάταια να βρει μια λογική απάντηση – μπαμ – είναι σαν να δέχεται μια βαριοπούλα στο κεφάλι. Εγώ, προσωπικά, μπορώ να θυμηθώ έντονα αυτή τη στιγμή, και θυμάμαι επίσης την κρίσιμη απόφαση που ακολουθεί: “Παίρνεις το μπλε χάπι, η ιστορία τελειώνει, ξυπνάς στο κρεβάτι σου και πιστεύεις ό,τι θέλεις να πιστέψεις. Παίρνεις το κόκκινο χάπι, μένεις στη χώρα των θαυμάτων και σου δείχνω πόσο βαθιά φτάνει η λαγότρυπα“.

Είμαι σίγουρος ότι η πλειοψηφία όσων διαβάζουν το Electroverse, μέχρι τώρα, βουτάει στα βαθύτερα, πιο σκοτεινά σημεία της λαγότρυπας- αλλά η αλήθεια πλησιάζει, και μαζί της θα έρθει το φως και η λύτρωση για όσους από εμάς έχουν χαρακτηριστεί “αρνητές”, “αντι”-ό,τι να ‘ναι, και “αιρετικοί”.

Χρησιμεύει ως άλλο παράδειγμα: όσοι απέφυγαν μέχρι τώρα το “εμβόλιο” έχουν “κερδίσει”. Αυτό είναι ιδιαίτερα αληθινό, δεδομένων των νέων αποκαλύψεων ότι το μόνο που κάνουν τα εμβόλια είναι να διατηρούν τον ιό σε κυκλοφορία- τον αναγκάζουν να μεταλλάσσεται, αλλά ποτέ δεν τον εξαλείφουν πραγματικά.

Προτείνεται, από ορισμένους επιστήμονες (δείτε το βίντεο ΕΔΩ), ότι όταν το στέλεχος τελικά “σπάσει” την αντίσταση των εμβολίων, κάτι στο οποίο το βοηθάει σήμερα η Μητέρα Φύση, θα είναι πολύ πιο καταστροφικό για τους εμβολιασμένους παρά για τους ανεμβολίαστους, καθώς το ανοσοποιητικό σύστημα των εμβολιασμένων δεν θα είχε εκτεθεί σε όλες τις προηγούμενες, σταθερά μεταλλασσόμενες “εκδοχές”.

Η εξέλιξη πραγματικά το ξεκαθάρισε αυτό για εμάς: τα εμβόλια είναι ένα τέχνασμα για την παραγωγή χρημάτων, ένα πολιτικό ταξίδι εξουσίας – δεν είναι απαραίτητα.

Η έρευνα του καθηγητή Harde τον οδηγεί να δηλώσει ότι η Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή υπερεκτιμά κατά πέντε φορές το θερμικό αποτέλεσμα του διπλασιασμού του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Επισημαίνει τις “εξαιρετικά επικαλυπτόμενες και κορεσμένες ζώνες απορρόφησης” του CO2 και των υδρατμών, καθώς και τη σημαντικά μειωμένη επίδραση των αερίων του θερμοκηπίου υπό νεφοκάλυψη.

Ο Harde συνεχίζει να δηλώνει ότι η πρόσφατη αύξηση του CO2 προκάλεσε αύξηση της θερμοκρασίας κατά λιγότερο από 0,3°C τον τελευταίο αιώνα.

Μόνο το 15% περίπου της παγκόσμιας αύξησης του CO2 είναι ανθρωπογενούς προέλευσης. Αφού κάναμε λίγα μαθηματικά -15% των 0,3°C- η αύξηση της θερμοκρασίας που αποδίδεται στον άνθρωπο μπορεί να είναι μόνο 0,05, το πολύ.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτή την ασήμαντη συμβολή, είναι παράλογο να πιστεύουμε ότι η απαγόρευση των ορυκτών καυσίμων θα μπορούσε να επηρεάσει έστω και εξ αποστάσεως το κλίμα της Γης. Οι κλιματικές αλλαγές προκαλούνται από μεγάλες φυσικές δυνάμεις και αλληλεπιδράσεις που υπερβαίνουν την ανθρώπινη επιρροή κατά τάξεις μεγέθους.

Κατά τη γνώμη του καθηγητή Hande, η σύγχρονη κλιματική επιστήμη έχει αναπτυχθεί περισσότερο ως ιδεολογία και κοσμοθεωρία, παρά ως σοβαρή επιστήμη. Οι επιστήμονες που αμφισβητούν ή επισημαίνουν ασυνέπειες στην υπόθεση της υπερθέρμανσης του πλανήτη “απαξιώνονται δημοσίως” και αποκλείονται από ερευνητικά κονδύλια, οι ερευνητικές συνεισφορές σε περιοδικά αποσιωπούνται και, σε μια αναφορά στην πρόσφατη υπόθεση του καθηγητή Peter Ridd, οι επιστήμονες τίθενται σε άδεια ή απολύονται από το πανεπιστήμιό τους.

Αυτό που αποκαλούμε αλήθειες, συνέχισε ο Harde, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την κατάσταση της γνώσης μας. Προτείνει ότι η επιστήμη του κλίματος απαιτεί μια θεμελιώδη αναθεώρηση των υποθέσεων και μια απομάκρυνση από την ευρέως καθιερωμένη βιομηχανία του κλίματος.

Η επιστήμη δεν πρέπει να παραπλανάται από το εμπόριο, την πολιτική ή την ιδεολογία, είπε. Είναι γνήσιο καθήκον των πανεπιστημίων και των ερευνητικών ιδρυμάτων που χρηματοδοτούνται από το κράτος “να διερευνούν αντιφατικά ζητήματα και να διασφαλίζουν την ανεξάρτητη, ελεύθερη έρευνα που μας δίνει ειλικρινείς απαντήσεις, ακόμη και όταν οι απαντήσεις αυτές είναι συχνά πολύπλοκες και δεν εντάσσονται σε ένα επιθυμητό πολιτικό πλαίσιο“.

Ο Harde καταλήγει προειδοποιώντας τους πολιτικούς ότι θα ήταν ανεύθυνη περιβαλλοντική και ενεργειακή πολιτική να συνεχίσουν να αγνοούν σοβαρές επιστημονικές δημοσιεύσεις με κριτές που δείχνουν πολύ μικρότερη ανθρώπινη επίδραση στο κλίμα από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως. 

Είναι επίσης ανεύθυνο να κλείσει μια αξιόπιστη, επαρκής και οικονομικά προσιτή παροχή ενέργειας, για να αντικατασταθεί από εκατομμύρια ανεμογεννήτριες, “που καταστρέφουν τη φύση μας και τεμαχίζουν τρισεκατομμύρια πουλιά και έντομα”.

************

Δικτυογραφία

German Professor: Climate Change Is Delusional Nonsense – Electroverse

https://electroverse.net/german-professor-climate-change-is-delusional-nonsense/

Δείτε περισσότερα

Related Articles

5 Comments

 1. Μια απάτη που την σκαρφίστηκε πρώτη η πρωθυπουργός Θάτσερ για να λύσει δύο σημαντικά προβλήματα που είχε.Πρωτον είχε στην πλάτη της τους Αμερικανούς που την πίεζαν να απαλλαγεί η Βρετανία από το πυρηνικό της πρόγραμμα(οποίος έχει πυρηνικά είναι ελεύθερος άνθρωπος)και δεύτερον τους ανθρακωρυχους που την πίεζαν για κοινωνική πολιτική .(που φυσικά θα αποδυναμώναν σημαντικά την Βρετανία) Αντί να λύσει το κάθε προβλήμα ξεχωριστα σκαρφίστηκε την απάτη με τον CO2 και την θέρμανση του πλανήτη.Εξεχων παράδειγμα πολιτικής μανούβρας ,και μάλιστα από γυναίκα.Παντως δεν θα περίμενα κάτι λιγότερο από την κ.Θατσερ που ως χημικός βρηκε τον τρόπο να εισαχθεί αέρας κοπανιστος στο καταναλωτικό προϊόν Παγωτό.Λογω Θάτσερ το παγωτό πουλιέται σήμερα με τον όγκο και όχι με το βάρος όπως παλιά.Και όπως λένε και οι έμποροι, τίποτε πιο φτηνό για να πουλήσουμε στους ηλίθιους,από τον :Αέρα τον Κοπανιστο.

 2. ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΓΝΩΣΗ

  Γιατί δε θέλετε τις ανεμογεννήτριες;
  25-03-2019
  “Θα βάλουμε ανεμογεννήτριες στα νησιά του Β.Α. Αιγαίου, γιατί οι Κυκλάδες έχουν υψηλή περιβαλλοντική και τουριστική αξία”.

  http://www.katiousa.gr/koinonia/perivallon/giati-de-thelete-tis-anemogennitries/

 3. ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΓΝΩΣΗ
  Η αιολική ενέργεια μπορεί να είναι η μεγαλύτερη απάτη της εποχής μας. από το The Elephant’s Child
  23 Φεβρουαρίου 2012

  Οι εταιρείες απολύουν εργαζομένους ή σχεδιάζουν απολύσεις. Μερικοί αναζητούν σε άλλες χώρες για επιχειρήσεις.
  Η Γερμανία έχει δεκάδες ομάδες κατά της αιολικής ενέργειας και υπάρχουν αυξανόμενοι αριθμοί στη Βρετανία.
  Οι Ολλανδοί έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους.
  Η Ισπανία είναι εκτός εκτός από τα Κανάρια Νησιά.
  Είναι δύσκολο για τις κυβερνήσεις που ήταν τόσο σίγουρες ότι είχαν άφθονη
  καθαρή πράσινη ενέργεια στο χέρι να παραδεχτούν ότι ήταν μόνο πράσινα όνειρα.

  https://americanelephant.wordpress.com/2012/02/23/wind-power-may-be-the-greatest-scam-of-our-age/

 4. ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΓΝΩΣΗ
  ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ-ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ

  Διαδικτυακός Χάρτης εν Λειτουργία Αιολικών Πάρκων

  https://www.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=875b7ea838cf4fe6a937c4be90fa8edd&extent=2487327.1268%2C4456397.8918%2C2627971.2588%2C4584964.9733%2C102100
  ———-
  Δείτε live όλα τα αιολικά πάρκα στην Ελλάδα – Ποιά περιοχή έχει τη μερίδα του λέοντος
  https://ypodomes.com/deite-ola-ta-aiolika-parka-kai-tis-anemogennitries-se-leitoyrgia-stin-ellada-to-proto-examino-toy-2021/

 5. Οι ανεμογεννήτριες κάθετου άξονος ,λόγω μεγάλης απόδοσεως στις μικρές ταχύτητες αέρα , έχουν απογορευτεί από τα κράτη που θέλουν την πράσινη ενέργεια.Η Τουρκία προσπαθεί τώρα ,να τους εισάγει στους αυτοκινητόδρομους της.Παντως η καλύτερη προσέγγιση είναι οι μηχανές stirling με κάτοπτρα καθρέπτες.Οι ανεμογεννήτριες οριζοντίου άξονος είναι καθαρή απάτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button