Γι’ αυτό ψηφίζουν «δαγκωτό» Ν.Δ: 6,5 δισ. ευρώ για όλους τους «νταβατζήδες» των Δημόσιων έργων

Με κατασκευαστικά έργα ύψους 6,5 δισ. ευρώ η Ελλάδα έχει εξελιχθεί σε παράδεισο για τις κατασκευαστικές εταιρείες που μπορούν έναντι αντιτίμου να υποστηρίζουν κυβερνήσεις αρκεί να πέφτει το μπαγιόκο. Και τώρα είναι ο Κούλης που κάνει τις συμφωνίες με τους λεφτάδες.

Μόνο οι περιπτώσεις του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) και το Πάρκο ΠΥΡΚΑΛ ή Ανδρέα Λεντάκη είναι χαρακτηριστικές της δυναμικής που υπάρχει στον κατασκευαστικό κλάδο…

Η μεταφορά των δικαστηρίων πίσω από το Εφετείο Αθηνών και η Ανάπλαση του Βοτανικού είναι επίσης μέρος των έργων που έχουν σχεδιαστεί και θα αποτελέσουν πεδία… ισχυρών εσόδων για τις κατασκευαστικές εταιρείες…

Αν και οι διαγωνιστικές διαδικασίες είναι σε εξέλιξη ή θα προκηρυχθούν διαγωνισμοί, φαίνεται ότι ο Βαγγέλη Μυτιληναίος διεκδικεί με αξιώσεις το έργο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης ύψους μαζί με τις παραχωρήσεις 1,6 δισ. ευρώ και η Intrakat του Κόκκαλη το πάρκο ΠΥΡΚΑΛ ή Ανδρέα Λεντάκη ύψους 650 εκατ. ευρώ.

Στο πάρκο σχεδιάζεται να μεταφερθούν 9 υπουργεία που όπως γνωρίζουμε από το παρελθόν (με αντίστοιχες μεταφορές) δεν θα μεταφερθούν ποτέ. Ως γνωστόν, κάποια από τα έργα γίνονται για να γίνονται και να παίρνουν ψιλό οι εργολάβοι και να δίνουν μετά πίσω ένα κομμάτι «μαύρο» χρήμα, να βολεύονται όλοι και να περνάνε καλά.

makeleio

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button