Φάγανε φάγανε φάγανε..Δυο φαμίλιες και 10 σόγια…

ΦΑΓΑΝΕ..ΦΑΓΑΝΕ..ΦΑΓΑΝΕ.. Αυτός είναι ο τίτλος ουσιαστικά που ταιριάζει στο μεγάλο “φαγοπότι” με τη διαφήμιση του “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ” κ.λ.π, την περίοδο της δήθεν “πανδημίας”, όταν μας μπαγλάρωσαν στα σπίτια μας. 

Δόθηκε όμως και η πολυσυζητημένη και ίσως “μαγειρεμένη” λίστα με τα ποσά που πήραν τα ΜΜΕ, για να μας λένε να κάτσουμε μέσα, μετά βέβαια από πολλές πιέσεις.

Κι ακόμα κι αν έχει γίνει ένα σχετικό μαγείρεμα, τα στοιχεία είναι εκπληκτικά, αφού μια ομάδα μέσων ενημέρωσης, τα γνωστά συστημικά μέσα με τους γνωστούς “αμερόληπτους” της δημοσιογραφίας, πήραν όπως αναμενόταν άλλωστε τη “μερίδα του λέοντος”.

μεσα4

Μια ματιά μας δείχνει ότι στην πρώτη 11άδα, με τα μέσα που πήραν τα περισσότερα χρήματα, ήδη βλέπουμε ότι τα 7 από τα 20 εκατομμύρια κατευθύνθηκαν σε γνωστά μέσα ενημέρωσης, με τον γνωστό ρόλο αλλά και τις γνωστές πολιτικές πεποιθήσεις, αφού οι 9 στους 11 αποτελούν φερέφωνα της σημερινής κυβέρνησης.

Βέβαια τα 7 εκατομμύρια περίπου που βλέπουμε σε αυτόν τον πίνακα δεν λένε όλη την αλήθεια, γιατί υπάρχει ο όμιλος του κ. Αλαφούζου που αριθμεί αρκετά μέσα ενημέρωσης που βλέπουμε στους παρακάτω πίνακες. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μόνο ο τηλεοπτικός, ο ραδιοφωνικός και ο διαδικτυακός ΣΚΑΙ, πήραν πάνω από 1.2 εκατομμύρια, ενώ αν συνυπολογίσουμε και τα ραδιόφωνα Μελωδία και Σπορ fm, αλλά και τις εκδόσεις της εφημερίδας Καθημερινή όπως και το ανάλογο site, οι επιχειρήσεις συμφερόντων του Mr Ασπρονήσι, με την ξανθιά νύφη από το σόι του Πρωθυπουργού, πήραν περίπου 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Βέβαια υπάρχει κι άλλος που ενώ δεν φαίνεται στην πρώτη δεκάδα “τσίμπησε” αρκετά. Και δεν είναι άλλος από τον γνωστό και μη εξαιρεταίο υμνητή της “ανεξάρτητης”, όπως αυτοχαρακτηρίζεται, δημοσιογραφίας, Νίκο Χατζηνικολάου, που ούτε λίγο, ούτε πολύ, τα μέσα ενημέρωσης στα οποία είναι μεγαλομέτοχος, όπως το Real group, μαζί με κάτι Ενικούς στο διαδίκτυο και Ελληνικούς στο ραδιόφωνο, “τσέπωσε” περίπου όσα πήραν κι αυτοί που φαίνονται τελευταίοι στην πρώτη  11αδα.

Περίπου λοιπόν τα μισά από τα 20 εκατομμύρια, τα πήραν 10-11 άνθρωποι που οι πιο πολλοί “γλύφουν” από το πρωί ως το βράδυ την κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που το ΜΑΚΕΛΕΙΟ ως όμιλος δεν πήρε ούτε ένα ευρώ, ενώ αν είχαν γίνει όλα όπως πρέπει και με διαφάνεια, θα ήταν λίγο κάτω από την πρώτη 11αδα που βλέπουμε. Αλλά η δική μας φωνή ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ.. ΕΝΟΧΛΕΙ.. και δεν θα πάψει να τους ΕΝΟΧΛΕΙ.. Τους δίνουμε μια μεγάλη ΥΠΟΣΧΕΣΗ γι αυτό, συν τη μήνυση που έχουμε καταθέσει για τον αποκλεισμό μας από τη σχετική λίστα.

Δείτε παρακάτω κάποιους ενδεικτικούς πίνακες. Με κόκκινο τα μέσα συμφερόντων Αλαφούζου αλλά και του Χατζηνικολάου που δεν είναι στην πρώτη 11αδα..

μεσα1 μεσα2 μεσα3

ΜΑΚΕΛΕΙΟ

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button