Επέκταση 12 μίλια Δυτικά και -12 στα Ανατολικά.Ετσι καλύπτει ο Κυριάκος την εκχώρηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή για τη συμφωνία με την Αίγυπτο και την Ιταλία για τις ΑΟΖ ανακοίνωσε επέκταση στα 12 μίλια για τα χωρικά ύδατα στο Ιόνιο έως και το Ταίναρο δηλαδή μόνο στις ακτές που βρίσκονται απέναντι από την Ιταλία, λέγοντας «Μεγαλώνουμε την Ελλάδα!».

Την μεγάλωσε κατά 45%, ενώ οι άλλοι με τους οποίους συναλλάχθηκε, μεγάλωσαν τη χώρα τους κατά 55%. Συνεπώς, χάσαμε τουλάχιστον το 5%. Άσε που άφησε όλη την Ανατολική Μεσόγειο ελεύθερη για χάρισμα στους Τούρκους.

Ο Κ.Μητσοτάκης λέει ότι μεγαλώνει την χώρα,από Δυτικά,για να καλύψει την σμίκρυνση από…Ανατολικά. Αναφερόμενος στο τεταμένο κλίμα που επικρατεί ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, δήλωσε ότι «σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις».

 Η Ελλάδα εκχώρησε ΑΟΖ στα νησιά του Αιγαίου απο 10 εως 50% και 100% στο Καστελόριζο και επέκτεινε βάσει τους Διεθνούς Δικαίου της θάλασσας  μονο στο Ιόνιο την αιγιαλίτιδα ζώνη.

Η Τουρκία αντέδρασε σφόδρα για την επέκταση στο Ιόνιο και για την  Συμφωνία με την Αίγυπτο και ήδη εκλεισε το διάλογο στέλνοντας  την ΝΟΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ…Ερντογάν: Να ξέρουν οι ψευτονταήδες Ελληνες θα πάρουμε στρατιωτικά οτι μας ανήκει.Η Τουρκία προσπαθεί να δείχνει έτοιμη να προχωρήσει σε πολεμική σύγκρουση με την Ελλάδα για να αποσπάσει αυτά που η ίδια θεωρεί ότι της ανήκουν. Σκυλεύει το Διεθνές Δίκαιο με πρωτοφανή τρόπο..

Συνεπώς οδεύουμε σε ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ  …

 

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button