ΕΚΚΛΗΣΗ στον Σολτς απο διανοούμενους στη Γερμανία: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ! Θα ξεκινήσετε ΤΡΙΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ με την Ρωσία

Σε μια ανοιχτή επιστολή προς τον ομοσπονδιακό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, 28 Γερμανοί διανοούμενοι και καλλιτέχνες προειδοποιούν για τις περαιτέρω παραδόσεις βαρέων όπλων στην Ουκρανία και εκφράζουν την ανησυχία τους για έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τα πρόσφατα ψηφίσματα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σχετικά με την παράδοση βαρέων όπλων στην Ουκρανία με μεγάλη πλειοψηφία την Πέμπτη– καθώς και η οικονομική και υλικοτεχνική υποστήριξη προς την ουκρανική φιλοναζιστική κυβέρνηση, αυξάνουν τις ανησυχίες των Γερμανών πολιτών για ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ με την Γερμανία να είναι από τις πρώτες χώρες που θα νιώσουν, ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ, την ρωσική φωτιά στο πετσί τους κυριολεκτικά.

Την Παρασκευή, 28 Γερμανοί διανοούμενοι και καλλιτέχνες δημοσίευσαν μια ανοιχτή επιστολή που απευθυνόταν απευθείας στον καγκελάριο Όλαφ Σολτς. Η πρώτη δημοσίευση πραγματοποιήθηκε στον ιστότοπο του περιοδικού Emma.

Ακολουθεί απόσπασμα από την αρχική έκδοση της ανοιχτής επιστολής, δείχνοντας πως υπάρχουν σκεπτόμενοι Γερμανοί, οι οποίοι αντιτίθενται στον παραλογισμό της προδοτικής, για την Γερμανία και την Ευρώπη, κυβέρνησης του Βερολίνου:

«Αγαπητέ Καγκελάριε,

εκτιμούμε ότι μέχρι τώρα έχετε εξετάσει προσεκτικά τον κίνδυνο της εξάπλωσης του πολέμου εντός της Ουκρανίας σε όλη την Ευρώπη· ναι, υπάρχει κίνδυνος ενός 3ου παγκοσμίου πολέμου. Ως εκ τούτου, ελπίζουμε πως θα εμείνετε στην αρχική σας θέση και δεν θα προμηθεύσετε με άλλα βαρέα όπλα την Ουκρανία, είτε άμεσα είτε έμμεσα. Αντίθετα, σας προτρέπουμε να κάνετε ό,τι μπορείτε για να διασφαλίσετε ότι θα επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατό με έναν συμβιβασμό που μπορούν να αποδεχθούν και οι δύο πλευρές.

Συμμεριζόμαστε την ετυμηγορία για τη ρωσική επιθετικότητα ως παραβίαση του βασικού κανόνα του διεθνούς δικαίου. Συμμεριζόμαστε επίσης την πεποίθηση ότι υπάρχει θεμελιώδες πολιτικό και ηθικό καθήκον να μην υποχωρήσουμε από την επιθετική βία χωρίς αντίσταση. Αλλά υπάρχουν και όρια πολιτικής ηθικής.Είμαστε πεπεισμένοι ότι έχουν πλέον επιτευχθεί δύο τέτοιες διαχωριστικές γραμμές: Πρώτον, η κατηγορηματική απαγόρευση αποδοχής ενός προφανούς κινδύνου κλιμάκωσης αυτού του πολέμου σε πυρηνική σύγκρουση. Η παράδοση μεγάλων ποσοτήτων βαρέων όπλων, ωστόσο, θα μπορούσε να κάνει την ίδια τη Γερμανία συμβαλλόμενο μέρος στον πόλεμο. Και μια ρωσική αντεπίθεση θα μπορούσε στην συνέχεια να πυροδοτήσει την εμπλοκή του ΝΑΤΟ και μαζί της τον άμεσο κίνδυνο ενός παγκόσμιου πολέμου. Η δεύτερη γραμμή οριοθέτησης είναι το επίπεδο της καταστροφής και του ανθρώπινου πόνου μεταξύ των Ουκρανών αμάχων.

(…)

Προειδοποιούμε για ένα διπλό λάθος: Πρώτον, ότι η ευθύνη για τον κίνδυνο κλιμάκωσης σε πυρηνική σύγκρουση ανήκει (δήθεν) αποκλειστικά στον αρχικό επιτιθέμενο και όχι και σε εκείνους που του παρέχουν ανοιχτά κίνητρα για να κλιμακώσει. Και δεύτερον, ότι η απόφαση για την ηθική ευθύνη για το περαιτέρω «κόστος» σε ανθρώπινες ζωές μεταξύ του ουκρανικού άμαχου πληθυσμού εμπίπτει αποκλειστικά στην αρμοδιότητα της κυβέρνησής τους. Οι ηθικά δεσμευτικοί κανόνες είναι καθολικής φύσης.

Ο κλιμακούμενος οπλισμός που λαμβάνει χώρα θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας παγκόσμιας κούρσας εξοπλισμών με καταστροφικές συνέπειες, ιδίως για την παγκόσμια υγεία (…).

(…)

Ελπίζουμε και βασιζόμαστε σε εσάς! – Με εκτίμηση
Μεταξύ των 28 πρώτων υπογραφόντων είναι η φεμινίστρια Alice Schwarzer, ο συγγραφέας Martin Walser και η επιστημονική δημοσιογράφος Ranga Yogeshwar καθώς και ο πολιτικός επιστήμονας καθ. Dr. Ο Wolfgang Merkel, ο συγγραφέας Alexander Kluge, ο νομικός φιλόσοφος Reinhard Merkel, η θεολόγος και πράσινη πολιτικός Antje Vollmer, ο τραγουδιστής Reinhard Mey, οι καλλιτέχνες Gerhard Polt και Dieter Nuhr, ο σκηνοθέτης Andreas Dresen, ο γλύπτης Heinz Zeck και ο συγγραφέας Julih .photo die welt. de

el.gr

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button