Εισήγηση σε Β.Πούτιν για στρατιωτική επιχείρηση σε Φινλανδία: Τί λένε οι Στρατηγοί- Προετοιμασία από την ρωσική τηλεόραση

Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Ενώπιον ιστορικών και κρίσιμων αποφάσεων βρίσκεται η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της Ρωσίας και ειδικά ο Β.Πούτιν. Η επιλογή στρατιωτικής επίθεσης σε Σουηδία και Φινλανδία βρίσκεται στο τραπέζι. Ειδικά σε ότι αφορά την Φινλανδία.

Οι Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν προτείνει στον Β.Πούτιν να ξεκινήσει άμεσα στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Φινλανδίας προκειμένου να ανακοπεί η πορεία ένταξης της στο ΝΑΤΟ και να αποκατασταθεί η στρατηγική ασφάλεια της Ρωσίας. Οι λόγοι είναι πολύ σοβαροί και τις παραθέτει παρακάτω το WarNews247.

Χτες το “φερέφωνο” του Β.Πούτιν, Βλαντιμίρ Σολόβιεφ, έδειξε με ένα μονόλογο του να προετοιμάζει τον ρωσικό λαό για πολύ δύσκολες και ακραίες καταστάσεις που δεν έχουν σχέση με την Ουκρανία.

Ξεκίνησε με μια ένεση ηθικού για να καταλήξει στο πιο σημαντικό:

“Οι στόχοι μας στην Ουκρανία εκπληρώνονται αλλά όχι οι στόχοι που έθεσε ο πρόεδρος της Ρωσίας στις 15 Δεκεμβρίου”.

Αυτό είναι μια πραγματικότητα καθώς όπως είχε πει η η ηγεσία της Ρωσίας και ο ίδιος ο Β.Πούτιν “στόχος είναι να αποκατασταθεί η στρατηγική ασφάλεια της Ρωσίας σε σχέση με τις ενέργειες του ΝΑΤΟ”!

Mάλιστα ο ίδιος ο Β.Πούτιν είχε πει ότι “θα παραδώσει στις επόμενες γενιές μια Ρωσία που δεν θα απειλείται από κινδύνους στρατηγικής φύσεως”.

Με την ένταξη της Σουηδίας και ειδικά της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, όχι απλά δεν θα εκπληρωθεί ο σκοπός και ο στόχος της έναρξης του πολέμου στην Ουκρανία.

Αντίθετα, ο Β.Πούτιν θα παραδώσει στον επόμενο πρόεδρο ακόμη χειρότερη κατάσταση ασφαλείας όπως την περιέγραψαν οι στρατιωτικοί ειδικοί.

Συνεπώς, τα όσα είπε ο Βλαντιμίρ Σολόβιεφ είναι εξαιρετικά σημαντικά:

  • Είτε ο Β.Πούτιν θα ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση με συμβατικά μέσα στην Φινλανδία
  • Είτε θα κτυπήσει με τακτικό πυρηνικό όπλο
  • Είτε θα μετακυλήσει την τεράστια ευθύνη στον επόμενο Ρώσο πρόεδρο με ότι κινδύνους θα έχει αυτό για την ίδια την Ρωσία.

Εκτίμηση μας είναι ότι ο Β.Πούτιν κλίνει προς την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης και στην Φινλανδία. Αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες. Τον προβληματίζει το γεγονός πως ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν κυλά όπως ήθελε και έχει επιβραδύνει το χρονοδιάγραμμα του.

Αναφορά σοκ στα χέρια Πούτιν: Συνέπειες της ένταξης Φινλανδίας

  • Αν η Φινλανδία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και τοποθετηθεί αντιβαλλιστική ασπίδα στη χώρα, θα απειληθεί  η περιοχή εκτόξευσης πυρηνικών πυραύλων της Ρωσίας. Το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας κινδυνεύει.
  • Παράλληλα, το ΝΑΤΟ θα μπορεί να τοποθετήσει πυραύλους εκεί και να κτυπήσει τις βάσεις των πυρηνικών μας υποβρυχίων στη Θάλασσα του Μπάρεντς και, το σημαντικότερο, στο Severodvinsk, κάτι που είναι πιο σημαντικό για τους Αμερικανούς από την Αγία Πετρούπολη.
  • Στο σημείο αυτό το ΝΑΤΟ θα αποκτήσει δυνατότητα πρώτου κτυπήματος τόσο από την πλευρά της Νορβηγίας όσο και από την Φινλανδία.
  • Ταυτόχρονα, η είσοδος της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο μπλοκ του ΝΑΤΟ καθιστά δυνατή την επίθεση στην Αγία Πετρούπολη και τον Φινλανδικό Κόλπο από αυτά τα εδάφη.
  • Τέλος, το Καλίνινγκραντ απομονώνεται και τίθεται πλέον σε κίνδυνο.
  • Μοναδική λύση άμυνας η χρήση πυρηνικών όπλων η οποία δικαιολογείται βάση του δόγματος της Ρωσίας περί απειλής στρατηγικής φύσεως.

“Ο λαός μας είναι έτοιμος”

Στον χτεσινό του μονόλογο, ο Βλαντιμίρ Σολόβιεφ, είπε ότι η “Μέρα της Νίκης> ήταν μια “διαταγή” στον Β.Πούτιν ότι μπορεί να υπολογίζει σε μια πλήρη υποστήριξη αν αποφασίσει να μετακινηθεί από την “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” σε μια “μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση”

“Ο λαός μας είναι έτοιμος” τόνισε.

Είπε χαρακτηριστικά όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο:

“Όταν είδα αυτή την ατελείωτη ροή ανθρώπων, όταν είδα ανθρώπους να κουβαλούν όχι μόνο φωτογραφίες των αγαπημένων τους αλλά επίσης των αγοριών μας που λαμβάνουν μέρος στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση, όταν είδα τις φωτογραφίες των ηρώων του Ντονμπάς που κουβαλούσαν, βγήκαν στους δρόμους 12 εκατομμύρια άνθρωποι ή περισσότεροι σε ολόκληρη την χώρα.

Όταν είδα πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους στην Μόσχα, σταμάτησα να μετράω, επειδή είχα την αίσθηση ότι θα συγκεντρώνονταν συνεχώς και άλλοι, ήταν απλά ατελείωτοι.

“Ήταν διαταγή στον Β.Πούτιν”

Αλλά ήταν μια τέτοια διαταγή για τον Αρχιστράτηγο Β.Πούτιν, ήταν μια ξεκάθαρη έκφραση της θέλησης του λαού, ότι οι Ναζί όπου σηκώνουν το κεφάλι τους, πρέπει να συντρίβονται.

Δεν υπάρχει αμφιβολία γι αυτό.

Έβλεπα τις παρελάσεις κατά μήκος ολόκληρης της χώρας. Είδα τόσα πολλά στρατιωτικές εμφανίσεις στις οθόνες σε πολλές πόλεις.

Και τόσους πολλούς στρατιωτικούς που συμμετείχαν στις παρελάσεις.

Είναι ξεκάθαρο ότι αν παρθεί απόφαση και μετακινηθούμε από την “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” σε μια “ολοκληρωτική στρατιωτική επιχείρηση, θα είμαστε ικανοί να κατακτήσουμε τους στόχους μας.

Αυτοί που έχουν τεθεί εκπληρώνονται έτσι και αλλιώς.

Να σας θυμίσω ότι η Ουκρανία είναι ο κύριος στόχος, η απελευθέρωση, η αποναζιστικοποίηση και η αποστρατικοποίηση και η ελευθερία του Ντονμπάς.

Αναμφίβολα, αυτοί είναι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Αλλά ο αντικειμενικός σκοπός όπως εκφράστηκε στις 15 Δεκεμβρίου είναι η στρατηγική ασφάλεια της Ρωσίας.

Και πρέπει να δούμε τα πράγματα μέσω από αυτή την προοπτική.

Αλλά ο λαός είναι έτοιμος.

Αν καλέσουμε τους εθελοντές μας… Γιατί όλοι μιλάνε για επιστράτευση συνέχεια;

Ποια επιστράτευση; Ποιος στρατιωτικός νόμος;

Yπάρχει ένας απίστευτος αριθμός εθελοντών.

Πρέπει απλά να λάβουν εντολή για το που θα εμφανιστούν.

Ο λαός είναι προετοιμασμένος να ξοδέψει τα λεφτά του ώστε να μην εμφανιστεί με άδεια χέρια.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τον αριθμό των εθελοντών.

Μιλώ στους ανθρώπους και μου λένε, “Δώστε μας την ευκαιρία”.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Στρατός έχει ότι χρειάζεται αλλά θέλουμε να συμμετάσχουμε λίγο”.

Κινέζος αναλυτής προειδοποιεί ΝΑΤΟ και Ευρώπη

“Αν η Φινλανδία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, τα στρατεύματα της συμμαχίας μπορεί να εμφανιστούν σε άμεση γειτνίαση με την Αγία Πετρούπολη.

Το Κρεμλίνο έχει προειδοποιήσει για τις συνέπειες της ένταξης νέων μελών στη συμμαχία.

«Εάν η Φινλανδία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, κάτι που είναι πολύ πιθανό, οι δυνάμεις της συμμαχίας θα είναι σε απόσταση λίγων μέτρων από την Αγία Πετρούπολη», σημείωσε ο Zhou Bo.

Ο Κινέζος στρατιωτικός παρατηρητής κάλεσε τη Βορειοατλαντική Συμμαχία να λάβει σοβαρά υπόψη τη θέση της Ρωσίας στο θέμα αυτό.

«Κατά ειρωνικό τρόπο, όσο πιο δημοφιλές γίνεται το ΝΑΤΟ, τόσο λιγότερο ασφαλής γίνεται η Ευρώπη. 

Αν ο μεγαλύτερος φόβος του ΝΑΤΟ είναι η εκτόξευση ρωσικών τακτικών πυρηνικών όπλων, τότε γιατί να πειράζεις τον Βλαντιμίρ Πούτιν ανηλεώς; Η ασφάλεια στην Ευρώπη, η οποία ανήκει πλέον στο παρελθόν, μπορεί να διασφαλιστεί μόνο μέσω της συνεργασίας με τη Ρωσία», σημείωσε ο Κινέζος αναλυτής.

https://warnews247.gr/ektakto-eisigisi

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button