Έγγραφα της «Rand Corporation» αποκαλύπτουν ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία σχεδιάστηκε πριν χρόνια

The Jimmy Dore Show Οctober 5, 2022

Μια μελέτη της Rand Corporation του 2019, που της ανατέθηκε από τον αμερικανικό στρατό, παρουσίαζε ακριβώς ποιο θα ήταν το σχέδιο υπονόμευσης και αποδυνάμωσης της Ρωσίας μέσω στρατιωτικής υποστήριξης προς την Ουκρανία. Η μελέτη πρότεινε τον εξοπλισμό της Ουκρανίας, την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία, την ενίσχυση του οικονομικού πολέμου και την υιοθέτηση πιο επιθετικής και μιλιταριστικής στάσης έναντι του διεθνούς αντιπάλου των Ηνωμένων Πολιτειών – όλα αυτά ενώ συγχρόνως προειδοποιούσαν ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει τη Ρωσία σε στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Jimmy και το πάνελ του με τον Jackson Hinkle του “The Dive” και τον Craig “Pasta” Jardula του “Convo Couch” συζητούν πόσο μεγάλο μέρος των οδηγιών της μελέτης έχουν γίνει πραγματικότητα οδηγώντας στην τρέχουσα κρίση στην Ουκρανία.

Μερική απομαγνητοφώνηση και μετάφραση:

Jimmy DoreΈτσι λοιπόν, ήθελα να σας πω ότι υπάρχει το «Rand Corporation». Ξέρετε τι είναι το Rand Corporation, έτσι δεν είναι; Λοιπόν, είναι αυτοί που κάνουν όλη τη βρώμικη δουλειά για την κυβέρνηση. Είναι αυτοί που είχαν τα έγγραφα του Πενταγώνου που κλάπηκαν από τον Daniel Ellsberg και κατόπιν τα διέρρευσε και ξεσκεπάστηκε ο πόλεμος στο Βιετνάμ για τον οποίο μας έλεγαν ψέματα 4 διαδοχικές κυβερνήσεις.

Η Caitlin Johnstone αναφέρει στο Twitter:  «Νομίζω ότι δεν μιλάμε αρκετά για το γεγονός ότι μια μελέτη του 2019, επί παραγγελία του Στρατού των ΗΠΑ, βρήκε ότι οι ΗΠΑ μπορούσαν να προωθήσουν τα γεωστρατηγικά τους συμφέροντα στην Ευρασία με το να ρίξουν δόλωμα στη Ρωσία για να υπερεπεκταθεί σε πολέμους εναντίον αντιπροσώπων των ΗΠΑ στην Ουκρανία και αλλού».

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ:https://www.seferou-maria.gr

Απομαγνητοφώνηση-μετάφραση από τη Μαρία Σεφέρου.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button