Δεκα σημάδια που δείχνουν τον δρόμο προς τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του δυτικού κόσμου φαίνεται απολύτως ανίδεο για το τι πραγματικά συμβαίνει εκεί έξω

Μία από τις ερωτήσεις που ακούγονται όλο και περισσότερο τους τελευταίους μήνες, είναι αν η ανθρωπότητα οδεύει προς έναν καταστροφικό Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο -που δεν αποκλείεται να θέσει σε κίνδυνο και την ίδια της την ύπαρξη.
Έναν αιώνα πριν, λίγοι περίμεναν ότι θα ξεσπούσε ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος ·αλλά συνέβη. Λίγες δεκαετίες μετά, λίγοι περίμεναν ότι θα ξεσπούσε ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος ·αλλά συνέβη.
Ειδικά εν μέσω σκληρού νεοφιλελευθερισμού στη Δύση, το σύστημα καταφεύγει στην έσχατη λύση για να συνεχίσει να γεννά κεφάλαιο: τους πολέμους. Επειδή, πλέον, στην πλειοψηφία των κρατών παγκοσμίως και ειδκά στη Δύση, το πολιτικο-οικονομικό σύστημα έχει αποθρασυνθεί, φαίνεται να έρχεται το λεγόμενο «Great Reset».

Σε όλη την ανθρώπινη ιστορία, υπήρξαν πόλεμοι.
Δυστυχώς, παρόλο που αναβοσβήνουν παντού γύρω μας πολύ ανησυχητικά προειδοποιητικά σήματα, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του δυτικού κόσμου φαίνεται απολύτως ανίδεο για το τι πραγματικά συμβαίνει εκεί έξω, όπως σχολιάζει και ο ιστότοπος theMostImportantnews.com, συγκεντρώνοντας τα γεγονότα-κλειδιά μόλις των τελευταίων εβδομάδων.

#1: Το Ισραήλ και η Hezbollah έχουν και οι δύο «συντάξει σχέδια μάχης» και η κυβέρνηση Biden είναι πεπεισμένη ότι «είναι πιθανό να ξεσπάσουν έντονες μάχες» -σύμφωνα με το Politico.
Εν τω μεταξύ, οι δυνάμεις του Ισραήλ και η Hezbollah έχουν συντάξει σχέδια μάχης και προσπαθούν να προμηθευτούν επιπλέον όπλα, σύμφωνα με δύο ανώτερους αξιωματούχους των ΗΠΑ που ενημερώθηκαν για τις πληροφορίες.
Και οι δύο πλευρές έχουν δηλώσει δημόσια ότι δεν θέλουν να πάνε σε πόλεμο, αλλά ανώτεροι αξιωματούχοι Μπάιντεν πιστεύουν όλο και περισσότερο ότι είναι πιθανό να ξεσπάσουν έντονες μάχες παρά τις προσπάθειες να προσπαθήσουν να την αποτρέψουν.
Ο κίνδυνος είναι υψηλότερος τώρα από οποιοδήποτε άλλο σημείο τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με άλλο υψηλόβαθμο αξιωματούχο των ΗΠΑ, στον οποίο, όπως και άλλοι σε αυτήν την ιστορία, δόθηκε η ανωνυμία για να μιλήσει ελεύθερα για ευαίσθητες πληροφορίες.

#2: Το Ιράν προειδοποιεί ότι θα υπάρξει ένας «εξολοθρευτικός πόλεμος» εάν ο Ισραηλινός Στρατός εισέλθει στο νότιο Λίβανο.
Το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει έναν «εξολοθρευτικό πόλεμο» εάν ξεκινήσει «πλήρους κλίμακας στρατιωτική επίθεση» κατά της Hezbollah στον Λίβανο, προειδοποίησε η Μόνιμη Αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ.
«Αν και το Ιράν θεωρεί ως ψυχολογικό πόλεμο την προπαγάνδα του Σιωνιστικού καθεστώτος σχετικά με την πρόθεσή του να επιτεθεί στον Λίβανο, εάν ξεκινήσει στρατιωτική επίθεση πλήρους κλίμακας, θα ακολουθήσει ένας εξολοθρευτικός πόλεμος. Όλες οι επιλογές, όπως η πλήρης συμμετοχή όλων των Μετώπων της Αντίστασης, είναι στο τραπέζι», αναφέρει η ανάρτηση.
Με τον όρο «όλα τα Μέτωπα Αντίστασης», το Ιράν δεν εννοεί μόνο τη Hezbollah και τη Hamas, αλλά και τους αντάρτες Houthis στην Υεμένη καθώς και άλλες ομάδες στη Συρία και το Ιράκ.

#3: Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Netanyahu είναι πεπεισμένος ότι ένας πόλεμος με το Ιράν είναι αναπόφευκτος επειδή πιστεύει ότι οι Ιρανοί έχουν σχέδια να κατακτήσουν ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.
Δήλωσε ότι ο αγώνας ενάντια στους πληρεξούσιους της τρομοκρατίας του Ιράν είναι κρίσιμος για άλλα έθνη στη Μέση Ανατολή, καθώς το Ιράν στοχεύει να κυριαρχήσει στην υπόλοιπη περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των σουνιτικών μουσουλμανικών εθνών.
«Πρέπει επίσης να αποτρέψουμε τα άλλα στοιχεία του τρομοκρατικού άξονα του Ιράν. Αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον άξονα», εξήγησε ο Netanyahu. «Ο άξονας δεν απειλεί μόνο εμάς. Σε απειλεί. Είναι σε πορεία για να κατακτήσει τη Μέση Ανατολή».
«Αυτό σημαίνει, στην πραγματικότητα, κατάκτηση. Κατακτήστε τη Σαουδική Αραβία, κατακτήστε την Αραβική Χερσόνησο. Είναι απλώς θέμα χρόνου», προειδοποίησε.

#4: Σύμφωνα με το NBC News, οι ΗΠΑ μεταφέρουν στρατιωτικά μέσα ώστε να μπορούν να είναι «έτοιμα να μεταφέρουν μακριά τους Αμερικανούς» μόλις ξεσπάσει ένας ολοκληρωτικός πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και τηςHezbollah.
Το Πεντάγωνο μετακινεί τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις πιο κοντά στο Ισραήλ και τον Λίβανο για να είναι έτοιμο να εκκενώσει την περιοχή από Αμερικανούς καθώς εντείνονται οι μάχες μεταξύ Ισραήλ και Hezbollah, σύμφωνα με αξιωματούχους Άμυνας των ΗΠΑ και έναν πρώην αξιωματούχο των ΗΠΑ που γνωρίζουν τα σχέδια.
Το USS Wasp, ένα αμφίβιο επιθετικό πλοίο, και πεζοναύτες από την 24η μονάδα αποστολής, που είναι ικανή για ειδικές επιχειρήσεις, κινήθηκαν στη Μεσόγειο την Τετάρτη 3/7 για να ενωθούν με το αποβατικό πλοίο USS Oak Hill και ένα άλλο πλοίο στην αμφίβια έτοιμη ομάδα τους, σύμφωνα με την Σώμα πεζοναυτών. Το Wasp θα επιχειρήσει στην ανατολική Μεσόγειο για να είναι έτοιμο για στρατιωτική υποβοηθούμενη αναχώρηση και άλλες αποστολές, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.

#5: Την Πέμπτη 4/7, η Hezbollah έριξε δεκάδες ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ.
Η Hezbollah εκτόξευσε ένα μπαράζ ρουκετών στο βόρειο Ισραήλ το απόγευμα της Πέμπτης 4/7, σε αυτό που η τρομοκρατική οργάνωση είπε ότι ήταν μια απάντηση στις πρόσφατες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον Λίβανο, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας ενός από τα στελέχη της νωρίτερα την ίδια ημέρα.

#6: Το Σάββατο 29/6, ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν αρκετούς στόχους της Hezbollah στο νότιο Λίβανο.
Το απόγευμα του Σαββάτου 29/6 ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν ένα κτίριο στη Χούλα του νότιου Λιβάνου, όπου ήταν συγκεντρωμένη μια ομάδα στελέχη της Hezbollah, ανακοίνωσε ο στρατός. Οι IDF είπε ότι οι δράστες εντοπίστηκαν από στρατεύματα της 869ης Μονάδας Συλλογής Πληροφοριών Μάχης και λίγη ώρα αργότερα πραγματοποιήθηκε η αεροπορική επιδρομή.
Ένα άλλο κτίριο που χρησιμοποιούσε η Hezbollah στη Χούλα χτυπήθηκε επίσης, πρόσθεσε ο Ισραηλινός Στρατός. Δημοσίευσε πλάνα από τις απεργίες.

#7: Ο Joe Biden σκέφτεται να εγκρίνει ένα σχέδιο που θα «επιτρέψει σε στρατιωτικούς εργολάβους των ΗΠΑ να αναπτυχθούν στην Ουκρανία».
Η αμερικανική κυβέρνηση κινείται προς ένα σχέδιο που θα επιτρέψει σε στρατιωτικούς εργολάβους να αναπτυχθούν στην Ουκρανία για πρώτη φορά με περιορισμένη δυναμικότητα, ανέφερε το CNN.
Τέσσερις αμερικανοί αξιωματούχοι που γνωρίζουν το θέμα είπαν στο πρακτορείο ότι επεξεργάζεται μια πολιτική που θα επιτρέπει στο Πεντάγωνο να εκδίδει ιδιωτικά συμβόλαια για την αποστολή στρατευμάτων για τη συντήρηση και την επισκευή συστημάτων που προμηθεύονται από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία.

#8: Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin φέρεται να ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη ενός συνασπισμού εθνών που θα «συναγωνιστεί τη Δύση και το ΝΑΤΟ».
Η ρητορική του Putin για έναν ευρασιατικό συνασπισμό ασφαλείας είναι μέρος ενός σχεδίου του Κρεμλίνου για τη δημιουργία μιας ομάδας φιλικών προς τη Μόσχα χωρών που θα ανταγωνιστούν τη Δύση και το ΝΑΤΟ, δήλωσε το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW).
Μετά την επίσκεψη του Putin στη Βόρεια Κορέα, «βάθυνε μια ήδη εντεινόμενη σχέση ευκαιρίας» μεταξύ Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ.

#9: Ο Putin προειδοποιεί ότι η Ρωσία θα χρειαστεί να ξεκινήσει την παραγωγή πυρηνικών όπλων μεσαίου βεληνεκούς.
Η Ρωσία πρέπει να ανταποκριθεί στις ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών και φαίνεται ότι είναι απαραίτητο η χώρα να ξεκινήσει την παραγωγή συστημάτων κρούσης πυρηνικών δυνάμεων μέσου βεληνεκούς (INF), δήλωσε την Παρασκευή ο Ρώσος πρόεδρος.
«Πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτό και να λάβουμε αποφάσεις για το τι θα πρέπει να κάνουμε στη συνέχεια προς αυτή την κατεύθυνση. Προφανώς, πρέπει να αρχίσουμε να κατασκευάζουμε αυτά τα συστήματα και στη συνέχεια, με βάση την πραγματική κατάσταση, να λάβουμε αποφάσεις σχετικά με το πού – εάν είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε την ασφάλειά μας – να τα αναπτύξουμε», είπε ο Putin σε επιχειρησιακή συνάντηση με τα μόνιμα μέλη του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.
Φυσικά οι Ρώσοι έχουν ήδη περισσότερα τακτικά πυρηνικά όπλα από οποιονδήποτε άλλον στον κόσμο με μεγάλη διαφορά και έχουν αναπτύξει ολοκαίνουργιους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους Sarmat που είναι τόσο εξελιγμένοι που δεν αξίζουν καν να συγκριθούν με τους πυραύλους Minuteman των ΗΠΑ.

#10: Μια προσωπικότητα με μεγάλη επιρροή στους κύκλους της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, προτείνει οι Ρώσοι να πυροδοτήσουν πραγματικά μια πυρηνική συσκευή για να δείξουν στον κόσμο πόσο σοβαροί είναι.
Ο Dmitry Suslov, κορυφαίο πρόσωπο στο Συμβούλιο Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής που εδρεύει στη Μόσχα, έχει προτείνει την ιδέα της Ρωσίας να πραγματοποιήσει μια «επιδεικτική» πυρηνική έκρηξη, μια κίνηση που θα μπορούσε να προκαλέσει την έναρξη του 3ου Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτή η ανησυχητική πρόταση προκύπτει καθώς οι εντάσεις με τη Δύση εντείνονται λόγω της χρήσης από την Ουκρανία όπλων που προμήθευσε η Δύση κατά των ρωσικών δυνάμεων.
Το think tank του Suslov, που είναι γνωστό ότι περιστασιακά επηρεάζει την κυβερνητική πολιτική, δημοσιοποίησε αυτήν την πρόταση λίγο αφότου ο Putin εξέδωσε μια σοβαρή προειδοποίηση στις χώρες του ΝΑΤΟ.
Ο Putin προειδοποίησε ότι εάν η Ουκρανία χρησιμοποιούσε δυτικά όπλα για επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος, θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια παγκόσμια κρίση, ενισχύοντας την άποψη του με απειλές για σοβαρές επιπτώσεις.

Σίγουρα λοιπόν, ζούμε σε κρίσιμους καιρούς…

www.bankingnews.gr

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button