Χατζηδάκης..καλει Τουρκία να τα βρούμε με παραχώρηση ΑΟΖ…Δεν έχουν τέλος οι προδοτικές εκκλήσεις!!!

Μετα την παραχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας στην Ιταλία και την πρόσκληση του Υπουργού Εξωτερικών  κ.Δένδια για Εθνικές Υποχωρήσεις προς την Τουρκία Αιγυπτο και Ισραήλ έρχεται ένα ακόμη στέλεχος της ΝΔ ο κ.Χατζηδάκης να παρακαλεί τους Τούρκους να τους Δώσουμε Θαλάσσια Οικόπεδα αποδεχόμενος την επήρεια δηλαδή ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και Κουτσουρεμένη ΑΟΖ!!!!

Η Κυβέρνηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ μοιράζει το ΑΙΓΑΙΟ και την περιουσία των ΕΛΛΗΝΩΝ με παράδοση ΑΟΖ δεχόμενοι οτι το ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ δεν έχει Θάλασσα…Ταυτίζονται με τους Τούρκους και Ξεπουλάνε την Ελλάδα..Συζητούν για μείωση ΑΟΖ στη Κρήτη  Ρόδο ,Κάρπαθο και άλλα νησιά μας !!!!ΣΤΡΑΤΟΣ ,ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΟΥΓΓΑ!!!

Ο υπουργός Ενέργειας και αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης σε ραδιοφωνική εκπομπή δήλωσε σχετικά με τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου για «διάλογο με την Ελλάδα» και πιθανή συμφωνία για τις ΑΟΖ ότι: «Αν η Τουρκία θέλει διάλογο με βάση τις αρχές της συμφωνίας που υπέγραψε η Ελλάδα με την Ιταλία για οριοθέτηση ΑΟΖ, ιδού. Ας κάτσουμε να συζητήσουμε. Αν δεν το κάνει θα δείξει την αναξιοπιστία της».

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που ο Κ.Χατζηδάκης έκανε αυτή τη δήλωση, καθώς την Κυριακή στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά όπου δήλωσε: «Εάν η Τουρκία θέλει μια συμφωνία παρόμοια με εκείνη που έχουμε συνάψει με την Ιταλία, είμαστε εδώ για να την συζητήσουμε»

Kostis Hatzidakis@K_Hatzidakis

Eάν η #Τουρκία θέλει να κάνουμε συμφωνία αντίστοιχη με αυτή της Ιταλίας, είμαστε εδώ για να συζητήσουμε. Εάν δεν θέλει, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δώσει σαφή δείγματα γραφής. Και με τον #EastMed και στον #Έβρο. Σε καμιά περίπτωση δεν θα αφήσουμε ανυπεράσπιστη τη χώρα μας.

Ενσωματωμένο βίντεο

Ουσιαστικά ο κ.Χατζηδάκης έθεσε ως βάση μιας συμφωνίας Ελλάδας-Τουρκίας την μειωμένη επήρεια των ελληνικών νησιών όπως έγινε και στη συμφωνία με την Ιταλία, το πόσο μειωμένη θα είναι αυτή η επήρεια θα είναι και το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης.

Υπενθυμίζουμε πως στη ελληνοϊταλική συμφωνία, οι Στροφάδες είχαν επήρεια 30% και οι Διαπόντιες νήσοι επήρεια 70%

Άλλωστε σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση συζητούσε για μειωμένη επήρεια των νησιών και με την Αίγυπτο, με το Κάιρο όμως να απορρίπτει την ελληνική πρόταση για μειωμένη επήρεια σε Κάρπαθο, Ρόδο, Κρήτη και Καστελόριζο ζητώντας ακόμα μεγαλύτερες παραχωρήσεις.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close