Ανθρώπινο & Ποντικίσιο DNA Βρέθηκε σε Μπιφτέκια, Λένε Οι Επιστήμονες

Μετάφραση: Απολλόδωρος 23 Σεπτεμβρίου 2022, RevealedEye Διάβαστε το εδώ.

Τι πιο αμερικανικό από το να μασουλάς ένα ζουμερό μπέργκερ; Τι θα γινόταν αν υπήρχε DNA αρουραίου στο μείγμα;

Σε μια έκθεση, την “Hamburger Report” που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Clear Labs, οι επιστήμονες λένε ότι βρέθηκαν ανθρώπινο DNA και DNA αρουραίου και άλλες αποκλίσεις σε ορισμένα από τα μπιφτέκια που εξέτασαν.

Η Clear Labs εξέτασε 258 δείγματα από 79 μάρκες και 22 λιανοπωλητές από καταστήματα λιανικής πώλησης και αλυσίδες fast food στη Βόρεια Καλιφόρνια. Το δείγμα ήταν αντιπροσωπευτικό τόσο των εθνικών εμπορικών σημάτων όσο και των εμπορικών σημάτων της Δυτικής Ακτής.

Χρησιμοποιώντας γονιδιωματική αλληλουχία επόμενης γενιάς (NGS) και άλλες δοκιμές τρίτων, η Clear Labs ελέγχει για αυθεντικότητα, μείζονα, μεσαία και ελάσσονα υποκατάσταση, μόλυνση, γλουτένη, τοξινογόνους μύκητες και τοξικά φυτά, άλλα αλλεργιογόνα και συστατικά που λείπουν.

“Εξετάζουμε επίσης τα προϊόντα για την ακρίβεια του διατροφικού περιεχομένου, όπως θερμίδες, υδατάνθρακες, λιπαρά και πρωτεΐνες. Όλες οι δοκιμές μας εκτελούνται μέσω ενός δευτερογενούς αγωγού ανάλυσης και καθαρίζονται για στατιστική ακρίβεια και σφάλματα”, δήλωσε η Clear Labs”.

Από το μέγεθος του δείγματος των 258, η Clear Labs αναφέρει ότι βρέθηκε ανθρώπινο DNA σε ένα χορτοφαγικό μπιφτέκι και DNA αρουραίου βρέθηκε σε ένα μπιφτέκι fast food, ένα χορτοφαγικό μπιφτέκι και ένα δείγμα κιμά.

Αν και δυσάρεστο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι είναι απίθανο το ανθρώπινο DNA ή το DNA αρουραίου να είναι επιβλαβές για την υγεία των καταναλωτών.

“Αυτό που πολλοί καταναλωτές δεν γνωρίζουν είναι ότι ορισμένες ποσότητες ανθρώπινου DNA και DNA αρουραίου μπορεί να βρίσκονται εντός ενός αποδεκτού ρυθμιστικού εύρους”, δήλωσε η εταιρεία.

Επίσης, στην έκθεση περιγράφεται λεπτομερώς: ένα πρόβλημα με την υποκατάσταση και τα συστατικά που λείπουν.

“Οι δοκιμές μας αποκάλυψαν στοιχεία υποκατάστασης σε 16 προϊόντα, ή 6,6% όλων των δειγμάτων. Βρήκαμε βόειο κρέας σε 5 δείγματα, κοτόπουλο σε 4 δείγματα, γαλοπούλα σε 3 δείγματα, χοιρινό σε 2 δείγματα, σίκαλη σε 2 δείγματα και γλιστρίδα σε 1 δείγμα που δεν έπρεπε να περιέχουν αυτά τα συστατικά”.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το sunchoke, ή αλλιώς γνωστό και ως “πορδή” περιέχει τον υδατάνθρακα ινουλίνη, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει σοβαρά αέρια και φούσκωμα.

“Η ευαισθησία στην ινουλίνη ποικίλλει από άτομο σε άτομο, ωστόσο η μεθοδολογία μας δεν αποκαλύπτει πόση ινουλίνη υπάρχει σε ένα δείγμα sunchoke”, δήλωσε η εταιρεία.

Η Clear Labs χαρακτηρίζει την απουσία συστατικών ως ζήτημα ποιότητας τροφίμων και ως ένδειξη ότι μια μάρκα μπορεί να έχει σοβαρά κενά στην αλυσίδα εφοδιασμού της.

“Αυτή η έκθεση παρέχει νέες πληροφορίες για τη βιομηχανία προϊόντων μπιφτεκιού, ώστε να δώσει στους προμηθευτές, τους κατασκευαστές και τους λιανοπωλητές μια αντιπροσωπευτική επισκόπηση της αλυσίδας εφοδιασμού στο σύνολό της και παρέχει πληροφορίες που βασίζονται σε μια αντικειμενική μοριακή ανάλυση για το πώς μπορούμε να ενισχύσουμε τα καλά και να βελτιώσουμε τα κακά”, δήλωσε η εταιρεία.

 ***********

Δικτυογραφία

Human & Rat DNA Found In Burgers, Scientists Say

https://revealedeye.substack.com/p/human-and-rat-dna-found-in-burgers

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button