Marc Morano: Τα lockdown, οι περιορισμοί, και η προγραμματισμένη οικονομική κατάρρευση είναι όλα μέρος της ατζέντας για το «κλίμα»

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ προβάλλει τη συμμόρφωση με τις εντολές COVID για την προώθηση των lockdowns της «κλιματικής αλλαγής»

Από την Ashley Sadler  Global Research, 23 Σεπτεμβρίου 2022 LifeSiteNews 21 Σεπτεμβρίου 2022

Το WEF πρότεινε ότι τα lockdowns COVID-19 έχουν δημιουργήσει ένα περιβάλλον στο οποίο μπορεί να ξεπεραστεί η «έλλειψη κοινωνικής αποδοχής και πολιτικής αντίστασης» στους κλιματικούς περιορισμούς.

 Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) καυχιέται ότι η μαζική συμμόρφωση με τις δρακόντειες εντολές του COVID-19 «απέδειξε τον πυρήνα της ατομικής κοινωνικής ευθύνης» και βοήθησε να ανοίξει ο δρόμος για επερχόμενους περιορισμούς που σχετίζονται με το «κλίμα».

Με επικεφαλής τον Γερμανό μηχανικό, οικονομολόγο και συγγραφέα του  «COVID-19: The Great Reset» Klaus Schwab , το WEF έκανε τη σύνδεση σε μια έκθεση της 14ης Σεπτεμβρίου που σχετίζεται με τις συνεχιζόμενες συναντήσεις του για τον αντίκτυπο της βιώσιμης ανάπτυξης το 2022.

BREAKING: Davos launching new push for permanent “climate change” lockdowns: “The lockdowns aren’t for them, the lockdowns are for YOU.”

Η έκθεση του WEF υπαινίχθη ότι κινήσεις παρακολούθησης και περιορισμού της προσωπικής χρήσης άνθρακα είχαν «περιορισμένη επιτυχία λόγω έλλειψης κοινωνικής αποδοχής, πολιτικής αντίστασης και έλλειψης ευαισθητοποίησης και δίκαιου μηχανισμού παρακολούθησης των εκπομπών “My Carbon”».

Ωστόσο, το έγγραφο σημείωσε ότι η άνευ προηγουμένου απάντηση στον COVID-19 έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον στο οποίο μπορεί να ξεπεραστεί αυτή η «έλλειψη κοινωνικής αποδοχής και πολιτικής αντίστασης».

«Ένας τεράστιος αριθμός αδιανόητων περιορισμών για τη δημόσια υγεία υιοθετήθηκαν από δισεκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο», αναφέρει η έκθεση. «Υπάρχουν πολλά παραδείγματα παγκοσμίως για τη διατήρηση της κοινωνικής απόστασης, τη χρήση μάσκας, τους μαζικούς εμβολιασμούς και την αποδοχή εφαρμογών ανίχνευσης επαφών για τη δημόσια υγεία, τα οποία απέδειξαν τον πυρήνα της ατομικής κοινωνικής ευθύνης».

Σύμφωνα με την έκθεση, αυτή η συμμόρφωση «θα μπορούσε να βοηθήσει στην υλοποίηση των πρωτοβουλιών «My Carbon» για τη διαμόρφωση του μέλλοντος προς έξυπνες και βιώσιμες πόλεις».

Οι συντάκτες της εργασίας επεσήμαναν ότι η άνοδος της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και της «Έξυπνης» τεχνολογίας που προέκυψan από τη λεγόμενη Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση  παρείχαν πλατφόρμες όπου η προσωπική κατανάλωση ενέργειας μπορεί να παρακολουθηθεί και να περιοριστεί.

Το έγγραφο ανέφερε «σημαντικές προόδους στις τεχνολογίες έξυπνων κατοικιών, επιλογές μεταφοράς με επιπτώσεις στον άνθρακα» και «την ανάπτυξη έξυπνων μετρητών» που σύμφωνα με το WEF βοηθά τους ανθρώπους να επιλέξουν «να μειώσουν τις εκπομπές τους που σχετίζονται με την ενέργεια».

Το WEF υποστήριξε επίσης «την ανάπτυξη νέων εξατομικευμένων εφαρμογών για να ληφθούν υπόψη οι προσωπικές εκπομπές και οι καλύτερες προσωπικές επιλογές για τα τρόφιμα και τις εκπομπές που σχετίζονται με την κατανάλωση».

Ενώ η γλώσσα που χρησιμοποιείται στην έκθεση του WEF υποδηλώνει ότι τα άτομα θα μπορούν να συμμετέχουν οικειοθελώς σε προγράμματα που περιορίζουν τις υποτιθέμενες εκπομπές άνθρακα, η έννοια έχει δημιουργήσει ανησυχία ότι οι καταναλωτές μπορεί να μην έχουν πάντα την επιλογή.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, περίπου 22.000 κάτοικοι του Κολοράντο εμποδίστηκαν να ρυθμίσουν τους θερμοστάτες τους, αφού η εταιρεία «έξυπνων» θερμοστατών τους κλείδωσε τις συσκευές στους 78 βαθμούς F° (25,555 βαθμοί Κελσίου) κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα, επικαλούμενος μια τοπική «ενεργειακή έκτακτη ανάγκη».

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ:https://www.seferou-maria.gr

 Μετάφραση από τη Μαρία Σεφέρου

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button