Οικονομική εξόντωση της νέας γενιάς! Πτυχιούχοι χωρίς διέξοδο, εγκλωβισμένοι στο πατρικό και με ταμείο μηδέν
Ενώ τα επίσημα κυβερνητικά αφηγήματα πανηγυρίζουν ασταμάτητα για μια δήθεν «ανάπτυξη-θαύμα» που ξεπερνάει σταθερά τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, η ωμή, καθημερινή πραγματικότητα για τους νέους στην Ελλάδα είναι σκληρή, αμείλικτη και βαθύτατα απογοητευτική.
Χαμηλοί μισθοί, υψηλή ανεργία και η παγίδα των πτυχίων
Παρά τις πολυδιαφημισμένες μειώσεις στην ανεργία σε σχέση με τις δραματικές εποχές της κρίσης, η συνολική εικόνα της αγοράς εργασίας παραπέμπει σε παρατεταμένη ασφυξία. Η Ελλάδα παραμένει καθηλωμένη στη δεύτερη χαμηλότερη θέση σε ποσοστό απασχόλησης νέων σε ολόκληρο τον ΟΟΣΑ, πίσω μόνο από την Ιταλία.
Μισθοί πείνας κάτω των 30:
Πτυχιούχοι στο κενό:
Εγκλωβισμένοι στο πατρικό:
Η αδυναμία εύρεσης επαρκούς εισοδήματος κρατάει τους νέους δεμένους στο οικογενειακό περιβάλλον. Το 74% των νέων ηλικίας 20-29 ετών ζει με τους γονείς του, με τη μέση ηλικία ανεξαρτητοποίησης να φτάνει τα 30,9 έτη.
Αν υπάρχει ένα στοιχείο που αποδεικνύει την απόλυτη κοινωνική κρίση, αυτό είναι η στέγαση. Η κατοικία έχει μετατραπεί σε απλησίαστη πολυτέλεια, με το 70% των νέων 18-24 ετών να δηλώνει διαρκώς αγχωμένο για το αν θα καταφέρει να εξασφαλίσει ένα κεραμίδι.
Ο λογαριασμός-μαμούθ:
Ένας νέος Έλληνας δαπανά σήμερα κατά μέσο όρο πάνω από το 60% του εισοδήματός του αποκλειστικά για τη στέγαση — ποσοστό που είναι σχεδόν διπλάσιο από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
Το αστικό αδιέξοδο:
Στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, η κατάσταση ξεπερνά κάθε όριο, καθώς σχεδόν οκτώ στους δέκα νέους πληρώνουν τεράστιο μερίδιο του διαθέσιμου μισθού τους για ενοίκια και λογαριασμούς, βυθιζόμενοι σε καθεστώς υπερβολικής οικονομικής επιβάρυνσης.
Η νέα γενιά οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στο περιθώριο, βλέποντας το όνειρο της προσωπικής και επαγγελματικής πρόόδου να γκρεμίζεται καθημερινά κάτω από το βάρος των αδιεξόδων.














ΠΌΤΕ ΚΑΝΑΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ? ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ ΕΙΝΑΙ, ΠΡΟΕΚΛΟΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΞΥΟΝΑΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΤΕ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΡΟΛΟΥΚΟΥΜΑ.!! ΕΝΑ ΜΑΤΣΙ ΚΑΘΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ.!!
αληθεια, τι τους κοιτατε? ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ????? ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΚΥΝΗΓΑΤΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΣΩΤΗΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΙΩΠΗΛΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΤΟΧΑΝ ΘΑΨΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ. ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑΥΤΟ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΙΩΠΗΛΑ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΕΘΝΩΣΩΤΗΡΕΣ βλ. ΠΟΤΑΜΙ, Χ.Α, ΜΕΡΑ 25, ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΞΥΠΝΑΚΗΔΕΣ, ΩΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΣΕΤΕ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΣΑΣ. ΚΙΑΣ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΕΤΕ ΜΕΤΑ.!!
ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ? ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ. ΨΑΧΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΘΑΨΕΙ ΤΑ ΜΜΕ, ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ.!!
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΦΑΝΕΙΤΕ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.!!
ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ ΜΑΖΙ.!!!
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΟΒΑΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ…
Να σταματήσει πάραυτα το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και της χώρας συνολικά.
Να καταργηθούν αμέσως όλοι οι μνημονιακοί θεσμοί και οι δεσμεύσεις υποτέλειας.
Να εθνικοποιηθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία και οι υποδομές που πέρασαν στη διαχείριση του ΤΑΥΠΕΔ και του Υπερταμείου, είτε έχουν πουληθεί, είτε όχι.
Να συλληφθούν και να καθίσουν στο σκαμνί όλοι – πολιτικοί, αξιωματούχοι της διοίκησης, στελέχη των μνημονιακών θεσμών και εταιριών ευκαιρίας – όσοι έφεραν τη χώρα σ’ αυτήν την πρωτοφανή κατάντια, να θρηνεί εκατόμβες θυμάτων της πιο δολοφονικής και εγκληματικής αυθαιρεσίας που γνώρισε ποτέ στη νεότερη ιστορία της η Ελλάδα.
ΕΚΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΙΑΝ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ.!!! ΤΟΤΕ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ….
ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΕΙ Η ΧΩΡΑ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣ.!!
Το «Πολιτικό Προσωπικό» που έριξε τη χώρα στα βράχια κι επανέρχεται για νέα «σωτηρία»- Φ.Μαζαράκης
Το «πολιτικό προσωπικό» της χώρας κατόρθωσε να «ρίξει στα βράχια» τη χώρα…Την έβαλε στα μνημόνια δίχως τέλος, που έχουν οδηγήσει στο ξεπούλημα της…
Το ίδιο «πολιτικό προσωπικό» έρχεται και επανέρχεται να μας «σώσει» και οι «αγορές» και οι «δανειστές» τώρα πια δεν ανησυχούν κι ας έχει πάει το δημόσιο χρέος στα 430 δις , από τα 310 που ήταν όταν μας έβαλαν στη φυλακή των μνημονίων το 2010. Δεσμοφύλακες μας το «πολιτικό προσωπικό».
Ο κ. Φώτης Σπυρίδων Μαζαράκης, διδάκτωρ Ποινικού Δικαίου, δικηγόρος και επικεφαλής του Τμήματος Δικαιοσύνης του ΕΠΑΜ, έγραψε το βιβλίο με τίτλο «Το Πολιτικό Προσωπικό». Μιλά με αφορμή αυτό το βιβλίο στο militaire news.
https://www.youtube.com/watch?v=-lm6h-t8odY