Πως απενεργοποιείς να σε ακούει η Google απο το κινητό σου..(Video)

Σίγουρα σας έχει τύχει να συζητάτε για κάτι συγκεκριμένο και μετά από λίγο να βλέπετε διαφημίσεις στον υπολογιστή ή στο κινητό σας για ακριβώς αυτό που μιλάγατε. Ε ναι λοιπόν η google μας ακούει. Πώς να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία από κινητό σας τηλέφωνο.

Δεν σάς ακούει το κινητό σας, αλλά η Google! Όχι όμως με τον τρόπο που νομίζετε.Μάλλον σου έχει τύχει: Να συζητάς με έναν φίλο στο γραφείο, στο σπίτι σου ή σε μια καφετέρια, και λίγο αργότερα να διαπιστώνεις ότι το κινητό σου, σου πλασάρει… διαφημίσεις σχετικές με το θέμα που συζήταγες.

Δεν σε ακούει το κινητό σου, αλλά η Google. Υπάρχει μια ρύθμιση μέσα στην ίδια ιστοσελίδα της Google που ονομάζεται «Συμπερίληψη Δραστηριότητας φωνής και ήχου» (Include voice and audio activity), η οποία συλλέγει και επεξεργάζεται διάφορα ηχητικά δεδομένα που αποκτά μέσα από το μικρόφωνο του κινητού ή του υπολογιστή σας.

Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος άνθρωπος που ακούει τις συνομιλίες μας, ωστόσο η εταιρία έχει πρόσβαση στα ηχητικά μας δεδομένα και ιδίως σε συζητήσεις μας με τον ψηφιακό βοηθό της Google (google assistant). Η ίδια η εταιρία έχει στο παρελθόν δηλώσει κατηγορηματικά ότι δεν αξιοποιεί τα δεδομένα αυτά για διαφημιστικούς σκοπούς, αλλά μόνο για να κάνει τις δικές της υπηρεσίες καλύτερες

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button