Τελικα νίκησαν και οι δυο πλευρές!!! Τωρα θα την πληρώσει ο κόσμος..

Το Ιράν εξαπέλυσε πάνω από διακόσια τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα φορτωμένα εκρηκτικά, πυραύλους κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον στρατιωτικών στόχων στο Ισραήλ τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, σε αντίποινα για τον ισραηλινό βομβαρδισμό εναντίον του προξενείου του στη Δαμασκό την 1η Απριλίου, η «συντριπτική πλειονότητα» των οποίων αναχαιτίστηκε και καταστράφηκε.

«Ορισμένος αριθμός ιρανικών πυραύλων κατέπεσε στο ισραηλινό έδαφος, προκαλώντας ήσσονες ζημιές σε στρατιωτική βάση αλλά χωρίς να προκαλέσει θύματα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Από την πλευρά του, το πρακτορείο ειδήσεων IRNA υποστήριξε πως «υπέστη σοβαρές ζημιές» η «μεγαλύτερη αεροπορική βάση της Νεγκέβ», στο νότιο Ισραήλ.

Νωρίς το πρωί, σε νεότερο διάγγελμα του αρχιπλοιάρχου Ντανιέλ Χαγκαρί, διευκρινίστηκε πως εκτοξεύθηκαν «πάνω από 300» drones και πύραυλοι και ότι καταρρίφθηκε το 99%

Ταυτόχρονα, σύμμαχοι του Ιράν, ιδίως οι Χούθι της Υεμένης και η λιβανική Χεζμπολά, εξαπέλυσαν επίσης επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ, με τους πρώτους να απογειώνουν drones και τη δεύτερη να προχωρά στην εκτόξευση δυο ομοβροντιών εναντίον των κατεχόμενων υψιπέδων του Γκολάν.

Το Ιράν μαζί με τα εκατοντάδες drones, μερικά εκ των οποίων κατάφεραν να διαπεράσουν την ισραηλινή αεράμυνα, εκτόξευσε και έναν περιορισμένο αριθμό πυραύλων.

Η ισραηλινή αεράμυνα, που δεν θεωρείται τυχαία η καλύτερη στον κόσμο, κατέφερε να αναχαιτίσει και τους βαλλιστικούς πυραύλους του Ιράν σε πολύ μεγάλα ύψη. Η αναχαίτιση φαίνεται ότι πραγματοποιήθηκε είτε από το ισραηλινό σύστημα Arrow 3 είτε από πλοίο του αμερικανικού ναυτικού στα ανοικτά των ακτών που χρησιμοποιεί αντιβαλλιστικούς πυραύλους SM-3.

Η προοπτική ενός μεγάλου περιφερειακού πολέμου στη Μέση Ανατολή κρέμεται από μια κλωστή, αναφέρει σε ανάλυσή του ο βρετανικός Guardian. Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Μπενιαμίν Νετανιάχου συνεδριάζει σήμερα προκειμένου να αποφασίσει πώς θα απαντήσει στην επίθεση που εξαπέλυσε το βράδυ του Σαββάτου το Ιράν, με drone και πυραύλους.

Οι υπουργοί του Νετανιάχου ψήφισαν για να αναθέσουν την απόφαση αυτή στο υπουργικό συμβούλιο πολέμου, το οποίο αποτελείται από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ και τον Μπένι Γκαντζ, που είναι αντίπαλος του Νετανιάχου, που εντάχθηκε στην κυβέρνηση ως υπουργός χωρίς χαρτοφυλάκιο μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, η οποία ξεκίνησε το σπιράλ της βίας που έφερε το Ισραήλ και το Ιράν στα πρόθυρα του πολέμου.

Η πρώτη επίσημη διπλωματική απάντηση από τη Μόσχα έγινε μέσω του Ντιμίτρι Πολιάνσκι, του αν. επικεφαλής της Μόνιμης Αποστολής της Ρωσίας στον ΟΗΕ:

 «Έχουμε μπροστά μας μία νέα εν δυνάμει οξύτατη μεσανατολική κρίση. Οι Ρώσοι στο συγκεκριμένο συντάσσονται με αρκετούς μεγάλους παίχτες, μεταξύ άλλων και τις ΗΠΑ, που προσπαθούν να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση».

Εξάλλου η Ουάσινγκτον ζήτησε και επίσημα από το Ισραήλ να μην απαντήσει με στρατιωτικά μέσα στο Ιράν. Αυτή τη θέση φαίνεται πως την ασπάζονται και οι Ρώσοι διπλωμάτες, μη δικαιολογώντας τυχόν αντεπίθεση του Ισραήλ.

Tελικα ποιος νικησε?? Σίγουρα οχι και οι δυο πλευρές…Ολα θα έρθουν για να την πληρώσει ο κόσμος!!

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button