Πριν από 100 χρόνια ο Rudolf Steiner προειδοποίησε για ένα εμβόλιο – Mέσον μαζικού ελέγχου των ανθρώπων
To 1917 o Roudolf Steiner προέβλεψε ένα εμβόλιο που θα» έδιωχνε από τις ψυχές των ανθρώπων κάθε κλίση προς την πνευματικότητα «.
Dylan Charles, Editor Waking Times …
(photo from: hopechannel.com)
Εάν καθόλου νιώσατε σαν να βρίσκεστε σε πνευματικό πόλεμο αυτή τη στιγμή, δεν είστε μόνοι.
Πολλοί από τους μεγαλύτερους μελετητές, φιλοσόφους και ασκητές του κόσμου κατάλαβαν ότι ο κόσμος είναι πολυδιάστατος και συν-κατοικείται από μη φυσικά όντα, τόσο καλά όσο και κακά, τα δεύτερα σε πόλεμο μαζί μας και το ένα με το άλλο.
Δεν είναι κάτι που μπορεί να εξηγηθεί σωστά με τη γλώσσα ή την επιστήμη. Κάποιος πρέπει να καλλιεργήσει μια τέτοια ευαισθησία που να μπορεί να βιώσει άμεσα την ύπαρξη πνευματικών όντων.
Ο Rudolf Steiner (1861-1925) ήταν Αυστριακός φιλόσοφος, κοινωνικός αναμορφωτής, αρχιτέκτων, εσωτεριστής και διορατικός. Κατά τη διάρκεια της ζωής του δημοσίευσε πολλά βιβλία και άρθρα σχετικά με την επιστήμη της πνευματικότητας. Έβλεπε το ανθρώπινο σώμα ως πνευματικό δοχείο, ανοιχτό σε κατάληψη από άλλες οντότητες.
Η συνειδητοποίηση αυτών των δυνάμεων συνεπάγεται το να έχει κάποιος τη δύναμη να απορρίψει την αρνητική επιρροή τους. Το να μην έχει κανείς συνείδηση αυτών σημαίνει ότι είναι ένα φτερό στον άνεμό τους, και η πνευματική καλλιέργεια είναι το κλειδί για την ανάπτυξη συνειδητής επίγνωσης αυτών.
«Τα πνεύματα του σκότους είναι παρόντα ανάμεσά μας. Πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή για να συνειδητοποιήσουμε τι συμβαίνει όταν τα συναντούμε και να αποκτήσουμε μια πραγματική ιδέα για το πού θα βρεθούν. Το πιο επικίνδυνο πράγμα που μπορείτε να κάνετε στο άμεσο μέλλον θα είναι να παραδώσετε τον εαυτό σας ασυνείδητα στις επιρροές που είναι σίγουρα παρούσες». ~ Rudolf Steiner
Εάν οι άνθρωποι εκδηλώνουν τη φυσική κλίση του ανθρώπου προς την πνευματική ανάπτυξη, απελευθερώνονται από το φόβο και το άγχος και αναπτύσσουν αποτελεσματικά ένα είδος ανοσίας στις επιρροές των αρνητικών οντοτήτων. Αν όχι, η δόνησή μας προσελκύει εχθρικά πνεύματα και πέφτουμε ασυνείδητα στην επιρροή τους.
«Υπάρχουν όντα στα πνευματικά πεδία για τα οποία το άγχος και ο φόβος που προέρχονται από τα ανθρώπινα όντα προσφέρουν καλοδεχούμενη τροφή.
Όταν οι άνθρωποι δεν έχουν άγχος και φόβο, τότε αυτά τα πλάσματα λιμοκτονούν…
Εάν ο φόβος και το άγχος εκπέμπονται από τους ανθρώπους και ξεσπούν σε πανικό, τότε αυτά τα πλάσματα βρίσκουν ευπρόσδεκτη τροφή και γίνονται όλο και πιο ισχυρά. Αυτά τα όντα είναι εχθρικά προς την ανθρωπότητα.
Όλα τα όντα που τρέφονται από αρνητικά συναισθήματα, από άγχος, φόβο και δεισιδαιμονία, απελπισία ή αμφιβολία, στην πραγματικότητα είναι εχθρικές δυνάμεις στους υπεραισθητούς κόσμους, που εξαπολύουν σκληρές επιθέσεις εναντίον ανθρώπων, ενώ τρέφονται απ’ αυτούς.
Ως εκ τούτου, πάνω απ’ όλα είναι πρωταρχικά απαραίτητο για το άτομο που εισέρχεται στον πνευματικό κόσμο, να ξεπεράσει τον φόβο, τα συναισθήματα αδυναμίας, απελπισίας και άγχους.
Αλλά αυτά είναι ακριβώς τα συναισθήματα που ανήκουν στον σύγχρονο πολιτισμό και τον υλισμό. Επειδή απομακρύνουν τους ανθρώπους από τον πνευματικό κόσμο, είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για να προκαλέσουν την απελπισία και τον φόβο του άγνωστου στους ανθρώπους, προσκαλώντας έτσι τις προαναφερθείσες εχθρικές δυνάμεις εναντίον τους». ~ Rudolf Steiner
Με τόσο έντονο παγκόσμιο φόβο, άγχος και πανικό για την παρούσα πανδημία, πολλοί φανερώνουν τις δικές τους πνευματικές ασθένειες, συναινώντας σε οποιαδήποτε προτεινόμενη συμπεριφορά ή παρέμβαση που θα μπορούσε να ανακουφίσει αυτά τα συναισθήματα. Μαζί με αυτό είναι η πίεση για εμβολιασμό 7 δισεκατομμυρίων υγιών ανθρώπων.
Πριν από σχεδόν 100 χρόνια, σε μια σειρά από 14 δοκίμια που δημοσιεύθηκαν με τον τίτλο «Η πτώση των πνευμάτων του σκότους», ο Steiner εξέδωσε προειδοποίηση στις μελλοντικές γενιές σχετικά με ένα πιθανό μέτρο μαζικού ελέγχου, αρκετά παρόμοιο με τα οράματα που παρουσίασαν οι Orwell και Huxley. Ο Steiner προέβλεψε ένα μέλλον όταν τα εμβόλια θα μπορούσαν να κλέψουν την πνευματική μας φύση.
Πρώτον, λίγο υπόβαθρο:
«Σε αυτές τις δεκατέσσερις διαλέξεις, που δόθηκαν στο τέλος του 1917, μετά από τέσσερα χρόνια πολέμου στην Ευρώπη, ο Steiner μιλά για τις πολύπλοκες πνευματικές δυνάμεις πίσω από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τις προσπάθειες της ανθρωπότητας να χτίσει θεωρητικά τέλειες κοινωνικές τάξεις και τις πολλές διαιρέσεις και διαταραχές που θα συνεχίζονταν στη Γη μέχρι την εποχή μας. Η ανθρωπότητα γενικά κοιμόταν ως προς το γεγονός ότι τα εκπεσόντα πνεύματα, που προέρχονταν από τους πνευματικούς κόσμους, είχαν γίνει έντονα ενεργά στη Γη. Η επίδρασή τους εκδηλώθηκε κυρίως στην ανθρώπινη σκέψη και την αντίληψη του γύρω κόσμου». [Πηγή]
Η βύθιση σ’ έναν τέτοιο καταστροφικό ελαφρύ ύπνο θα σημαδευόταν από μια εποχή υλισμού και συγκεντρωτισμού της εξουσίας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι επιρροές των «πνευμάτων του σκότους» θα εμπνεύσουν τους ανθρώπους να επινοήσουν νέες τεχνολογίες και νέα μέσα καταπίεσης. Ο Steiner σχολιάζει:
«Σας έχω πει ότι τα πνεύματα του σκότους θα εμπνεύσουν τους ανθρώπινους οικοδεσπότες τους, στους οποίους θα κατοικούν, να βρουν ένα εμβόλιο που θα διώξει όλη την κλίση προς την πνευματικότητα από τις ψυχές των ανθρώπων όταν είναι ακόμα πολύ νέοι, και αυτό θα συμβαίνει με έναν κυκλικό τρόπο μέσα από το ζωντανό σώμα. Σήμερα, τα σώματα εμβολιάζονται κατά του ενός πράγματος ή του άλλου. Στο μέλλον, τα παιδιά θα εμβολιαστούν με μια ουσία, την οποία σίγουρα θα είναι δυνατό να παράγουν, και αυτό θα τους προσδώσει ανοσία, έτσι ώστε να μην αναπτύξουν “ανόητες” κλίσεις που συνδέονται με την πνευματική ζωή – “ανόητοι” εδώ, φυσικά, στα μάτια υλιστών.
. . . Στο τέλος θα βρεθεί ένας τρόπος εμβολιασμού των σωμάτων, έτσι ώστε αυτά τα σώματα να μην επιτρέπουν την ανάπτυξη της κλίσης προς τις πνευματικές ιδέες, και σε όλη τους τη ζωή οι άνθρωποι θα πιστεύουν μόνο στον φυσικό κόσμο που αντιλαμβάνονται με τις αισθήσεις.
Μέσω της δυναμικής που απέκτησε το ιατρικό επάγγελμα με εικασίες – ω, παρακαλώ τη συγνώμη σας – από την φθίση [φυματίωση] που οι ίδιοι υπέφεραν, οι άνθρωποι εμβολιάζονται τώρα εναντίον της φυματίωσης και, με τον ίδιο τρόπο, θα εμβολιαστούν εναντίον οποιασδήποτε ροπής προς την πνευματικότητα.
Αυτό είναι απλώς για να σας δώσω ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό παράδειγμα πολλών πραγμάτων που θα έρθουν στο εγγύς και πιο μακρινό μέλλον σε αυτόν τον τομέα – ο στόχος είναι να προκαλέσουν σύγχυση στις παρορμήσεις που θέλουν να κυλήσουν στη γη μετά τη νίκη των πνευμάτων του φωτός [το 1879] ».
~ Rudolf Steiner
Ο Steiner εδώ μιλούσε μόνο για εμβόλια. Το σχόλιό του δεν λαμβάνει υπόψη τις περίπλοκες επιδράσεις στην ανθρώπινη πνευματικότητα των πολλών μυριάδων επιρροών που έχουμε στον κόσμο μας σήμερα, οι οποίες στο σύνολό τους λειτουργούν από μόνες τους ενάντια στην πνευματική σύνδεση.
Επαναλαμβάνω, εάν έχετε νιώσει σαν να βρίσκεστε μέσα σε πνευματικό πόλεμο, δεν είστε μόνοι.
Σχετικά με τον Συγγραφέα
Ο Dylan Charles είναι ο συντάκτης των Waking Times και οικοδεσπότης των Battered Souls: A Podcast About Transformation, και τα δύο αφιερωμένα σε ιδέες προσωπικής μεταμόρφωσης, κοινωνικής αφύπνισης και πλανητικής ανανέωσης. Το προσωπικό του ταξίδι εμπνέεται βαθιά από τα σαμανικά φυτικά φάρμακα και τις τέχνες των Kung Fu, Qi Gong και Yoga. Μετά από επτά χρόνια διαμονής στην Κόστα Ρίκα, ζει τώρα στο Blue Ridge Mountains, όπου ασκεί τον Βραζιλιάνικο Jiu Jitsu και απολαμβάνει να περνάει χρόνο με την οικογένεια. Έχει γράψει εκατοντάδες άρθρα, προσεγγίζοντας και εμπνέοντας εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Αυτό το άρθρο (Το 1917 ο Ρούντολφ Στάινερ προέβλεψε ένα εμβόλιο που θα «οδηγούσε όλους σε στροφή προς την πνευματικότητα που πηγάζει από τις ψυχές των ανθρώπων») αρχικά δημιουργήθηκε και δημοσιεύθηκε από το Waking Times και δημοσιεύεται εδώ με άδεια των Creative Commons με αναφορά στον Dylan Charles και το WakingTimes.com .
Μπορεί να αναδημοσιευτεί ελεύθερα με κατάλληλη αναγνώριση του δημιουργού, βιογραφικό συγγραφέα και αυτήν τη δήλωση πνευματικών δικαιωμάτων.
Μετάφραση από τη Μαρία Σεφέρου
Μαρία Σεφέρου: Για τον πνευματικό πόλεμο στον οποίο είμαστε μπλεγμένοι, είτε το θέλουμε είτε όχι, είτε το γνωρίζουμε είτε όχι, και πώς θα υπερνικήσουμε χωρίς να γονατίσουμε, έχει μιλήσει ο Απόστολος Παύλος:
«Διότι ἄν καὶ περιπατῶμεν ἐν σαρκί, δὲν πολεμοῦμεν ὅμως κατὰ σάρκα· διότι τὰ ὅπλα τοῦ πολέμου ἡμῶν δὲν εἶναι σαρκικά, ἀλλὰ δυνατὰ σὺν Θεῷ πρὸς καθαίρεσιν ὀχυρωμάτων». (Β’ Προς Κορινθίους 10:-3-4)
«Τὸ λοιπόν, ἀδελφοὶ μου, ἐνδυναμοῦσθε ἐν Κυρίῳ καὶ ἐν τῷ κράτει τῆς ἰσχύος αὐτοῦ.
Ἐνδύθητε τὴν πανοπλίαν τοῦ Θεοῦ, διὰ νὰ δυνηθῆτε νὰ σταθῆτε ἐναντίον εἰς τὰς μεθοδείας τοῦ διαβόλου· διότι δὲν εἶναι ἡ πάλη ἡμῶν ἐναντίον εἰς αἷμα καὶ σάρκα, ἀλλ᾿ ἐναντίον εἰς τὰς ἀρχάς, ἐναντίον εἰς τὰς ἐξουσίας, ἐναντίον εἰς τοὺς κοσμοκράτορας τοῦ σκότους τοῦ αἰῶνος τούτου· ἐναντίον εἰς τὰ πνεύματα τῆς πονηρίας ἐν τοῖς ἐπουρανίοις.
Διὰ τοῦτο ἀναλάβετε τὴν πανοπλίαν τοῦ Θεοῦ, διὰ νὰ δυνηθῆτε νὰ ἀντισταθῆτε ἐν τῇ ἡμέρᾳ τῇ πονηρᾷ καὶ ἀφοῦ καταπολεμήσητε τὰ πάντα, νὰ σταθῆτε.
Σταθῆτε λοιπὸν περιεζωσμένοι τὴν ὀσφὺν σας μὲ ἀλήθειαν καὶ ἐνδεδυμένοι τὸν θώρακα τῆς δικαιοσύνης καὶ ἔχοντες ὑποδεδημένους τοὺς πόδας μὲ τὴν ἑτοιμασίαν τοῦ εὐαγγελίου τῆς εἰρήνης· ἐπὶ πᾶσι δὲ ἀναλάβετε τὴν ἀσπίδα τῆς πίστεως, διὰ τῆς ὁποίας θέλετε δυνηθῆ νὰ σβέσητε πάντα τὰ βέλη τοῦ πονηροῦ τὰ πεπυρωμένα· καὶ λάβετε τὴν περικεφαλαίαν τῆς σωτηρίας καὶ τὴν μάχαιραν τοῦ Πνεύματος, ἥτις εἶναι ὁ λόγος τοῦ Θεοῦ, προσευχόμενοι ἐν παντὶ καιρῷ μετὰ πάσης προσευχῆς καὶ δεήσεως διὰ τοῦ Πνεύματος, καὶ εἰς αὐτὸ τοῦτο ἀγρυπνοῦντες μὲ πᾶσαν προσκαρτέρησιν καὶ δέησιν ὑπὲρ πάντων». (Προς Εφεσίους 6: 10-18)
Mαρία Σεφέρου