Ο Μητσοτάκης ξηλώνει βουλευτές του για να μην τον “ρίξουν” με τις Υποκλοπές!!!

Με εντολή Λάτση “τρώει” ο Μητσοτάκης όποιους βρίσκονται στο περιβάλλον Βαρδινογιάννη! Χαστούκι από την Όλγα στο Μαξίμου όταν “μύρισε” πως θέλουν να την “πετάξουν” από την επιτροπή θεσμών που θα εξετάσει τις υποκλοπές.
Το ενδιαφέρον του Βαρδή για τις κασέτες που έχουν στοιβαχθεί στο Μαξίμου.

Του Άρη Σπίνου

Το παρασκήνιο είναι πολύ πιο βαθύ από ότι φαίνεται! Για τους γνωρίζοντες η σχέση του πρωθυπουργού με την οικογένεια Βαρδινογιάννη είναι σαφές ότι ο πατριάρχης μιας από τις πιο μεγάλες φαμίλιες της ολιγαρχίας στην χώρα μας δεν θέλει ούτε να το βλέπει αφού ξέρει ότι ο Μητσοτάκης έχει δώσει γη και ύδωρ στον Λάτση. Επιπλέον τώρα με το σκάνδαλο των υποκλοπών για το οποίο η οικογένεια Βαρδινογιάννη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον (!) για πολλούς και διάφορους λόγους.

Ηχηρή απάντηση στην έντονη φημολογία που έχει καλλιεργηθεί τα τελευταία 24ωρα γύρω από το ενδεχόμενο αντικατάστασης μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που δεν βρίσκονται στον στενό πυρήνα επιρροής του Κυριάκου Μητσοτάκη έδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης η Όλγα Κεφαλογιάννη, μετά και από την επίθεση που εξαπέλυσε η Καθημερινή αναφορικά με τις «απουσίες» αυτής και του Κώστα Τζαβάρα από την Επιτροπή και ακυρώνοντας εν τη γεννέσει τους τις μεθοδεύσεις του Μεγάρου Μαξίμου για τον έλεγχο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, που αποτελεί πρώτης τάξεως πονοκέφαλο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την αυλή του.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω επιτροπή της Βουλής είναι επιφορτισμένη να ασχοληθεί με το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως θεωρείται «οιονεί» εξεταστική επιτροπή και η σύνθεσή της είναι σταθερή από την αρχή της κοινοβουλευτικής περιόδου. Μια επιτροπή δηλαδή που ο Βαρδινογιάννης θέλει να έχει τον δικό του άνθρωπο ( Όλγα Κεφαλογιάννη) προκειμένου να λαμβάνει πλήρη ενημέρωση. Τώρα ειδικά που θεωρεί ότι ήταν και αυτός ανάμεσα στους “μπλοκαρισμένους” από την ΕΥΠ.

Από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, το Μέγαρο Μαξίμου φρόντιζε τεχνηέντως να διαρρέει τον σκεπτικισμό του γύρω από τα γαλάζια μέλη της Επιτροπής, ενώ τις τελευταίες ημέρες, στο στόχαστρο μπήκαν οι Κώστας Τζαβάρας, Όλγα Κεφαλογιάννη και Ανδρέας Κουτσούμπας.

Την Πέμπτη, δημοσίευμα της Καθημερινής με έντονο το άρωμα του Μεγάρου Μαξίμου, επιχείρησε μεν να διαψεύσει τις πληροφορίες, ρίχνοντας όμως σκιές στους δύο πρώτους βουλευτές, Όλγα Κεφαλογιάννη και Κώστα Τζαβάρα. Όπως έγραψε η στήλη «Θεωρείο», «Για την ιστορία πάντως, Τζαβάρας και Κεφαλογιάννη σχεδόν πάντοτε απουσίαζαν από τις συνεδριάσεις της επιτροπής και έπαιρναν τις θέσεις τους οι αναπληρωματικοί».

Λίγες ώρες αργότερα, η Όλγα Κεφαλογιάννη σήκωσε το γάντι, απαντώντας τόσο στο δημοσίευμα όσο και στις πηγές των «πληροφοριών» αυτών στο πρωθυπουργικό γραφείο, ξεκαθαρίζοντας πως «η συνέχιση της συμμετοχής μου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ιδίως σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση και επιβεβλημένο κοινοβουλευτικό μου καθήκον».

Σημειώνεται πως η γαλάζια βουλεύτρια δεν μένει εκεί, αφού απαντά και στις αναφορές περί απουσιών, τονίζοντας πως «κατά τη διάρκεια της παρούσας περιόδου έχω αδιάλειπτη παρουσία στην επιτροπή, ακόμα και κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης μου ή και κατά την πρώτη περίοδο μετά τον τοκετό, μέχρι και την τελευταία συνεδρίαση της 29ης Ιουλίου 2022». Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως και για τον Κ. Τζαβάρα, οι αναφορές περί «απουσίας» αποδεικνύονται παρελκυστικές, αφού ο βουλευτής Ηλείας είναι γνωστό πως έχει αναγκαστεί για σοβαρούς λόγους υγείας να απουσιάσει από την Επιτροπή.

edolio5.blogspot.com

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button