Πάμε για συγκυβέρνηση Σαμαρά Παπανδρέου;
Αυτό που τον Οκτώβριο του 2014 προκάλεσε ευθυμία και έτρωσε την σοβαρότητα του εκστομίσαντος την «είδηση», σήμερα φαντάζει σοβαρό και πολύ πιθανό.
Αμερικανός Οικονομικός Αναλυτής, σύμβουλος σε πολλά Funds, που συμμετείχε στο International Conference on Applied Business and Economics τον Οκτώβριο του 2014 στους Δελφούς, γνώριζε από τότε μετά βεβαιότητος ότι δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές. Ενώ αντιμετωπίστηκε με θυμηδία όταν προέβλεψε ότι θα συνεχίζει να συγκυβερνά η Νέα Δημοκρατία με μία μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ και με άλλον αρχηγό, πιθανολογώντας ότι αυτός μπορεί να είναι και πάλι ο Γ.Α.Π!
Η σημερινή πραγματικότητα έρχεται να τον δικαιώσει.Οι νεώτερες πληροφορίες οι οποίες προέρχονται από Ελληνοαμερικανούς Οικονομικούς Παράγοντες που δραστηριοποιούνται σε μία σειρά ξένων Χρηματιστηρίων και περιλαμβάνουν ένα σενάριο το οποίο κάποιοι μπορούν να το χαρακτηρίσουν είτε ως αποκύημα επιστημονικής φαντασίας, είτε ως τον χειρότερο εφιάλτη!
Συγκεκριμένα φουντώνουν οι συζητήσεις που προβλέπουν νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές και Κυβέρνηση συνασπισμού στην οποία θα συνυπάρξουν οι πάλαι ποτέ συγκάτοικοι των φοιτητικών τους χρόνων: Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Παπανδρέου ο πρώτος επί κεφαλής της Νέας Δημοκρατίας και ο δεύτερος επί κεφαλής του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ (τίτλος που παραπέμπει στο ΚΟ.ΔΗ.ΣΟ του Ζίγδη).
Στο πρώτο κυβερνητικό σχήμα θα συμμετάσχουν και ανεξάρτητοι Βουλευτές, ενώ σταδιακά τις υπουργικές θέσεις θα καταλάβουν υποδεικνυόμενοι κατ’ εξοχήν φιλομνημονιακοί εξωκοινοβουλευτικοί τεχνοκράτες.
Μία κυβέρνηση η οποία θα εξαντλήσει την τετραετία επιβάλλοντας σκληρότατα μέτρα και ατσάλινη πειθαρχία στους πολίτες εφαρμόζοντας τα χειρότερα Εθνικά, Οικονομικά και Κοινωνικά σενάρια.
Τούτο βεβαίως σημαίνει ότι ο Α. Σαμαράς γνώριζε όλα τα παραπάνω και γι’ αυτό προκήρυξε πρόωρες εκλογές για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Και βεβαίως η υποτιθέμενη κόντρα με τον Γ.Α.Π. καθώς και οι οι ισχυρισμοί του περί σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την ενδεχόμενη μεθόδευση με την οποία η χώρα ρίχτηκε στα νύχια του ΔΝΤ και της Μέρκελ αναδεικνύονται σε ένα ακόμη ηχηρότατο ψέμα.
Το σενάριο δεν σταματά εκεί. Εμπλέκει και την αξιωματική αντιπολίτευση η οποία εν μέσω ψευτο-λεονταρισμών δεν απαντά επί της ουσίας στην ασκούμενη ψηφοθηρική τρομοκρατία.
Στο τελευταίο, για παράδειγμα, μπορώ να παρατηρήσω ότι όντως δεν δίνεται πειστική απάντηση στους ισχυρισμούς Σόϊμπλε και ντόπιων μνημονιακών περί εξόδου της χώρας από το Ευρώ, αφού τούτο και ο Σύριζα το έχει αποκλείσει, αλλά και διά στόματος Ευρωπαίων αξιωματούχων μετά τις εκλογές του 2012 είχε ομολογηθεί ότι δεν υπάρχει τρόπος να εκδιωχθεί μία χώρα από την Ευρωζώνη. Γενικότερα η επικοινωνιακή τακτική του Σύριζα δυναμιτίζεται από τις «δήθεν προσωπικές απόψεις» πρωτοκλασάτων στελεχών.
Ωστόσο στην SWAT ανάλυση του σεναρίου, λαμβάνεται υπ’ όψιν και η αντίδραση των εν δυνάμει ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, στην πιθανότητα να υποθέσουν στο πλάι του Αντώνη Σαμαρά τον Γεώργιο Παπανδρέου.
Ενώ υπολογίζεται και ο κίνδυνος να «σύρουν» δια της ψήφου τους οι Έλληνες ψηφοφόροι τον Σύριζα, πιθανότατα και τους Α.Ν.ΕΛ. στην εξουσία, τινάζοντας στον αέρα τα σχέδια του Διεθνούς Οικονομικού κατεστημένου.
kostasxan