Οι ναυτεργάτες καταγγέλουν την  KERKYRA LINES για αυταρχικές μεθοδεύσεις.Βάζουν Πλοιάρχους & μηχανικούς των 6 πλοίων τους να υπογράψουν ψευδείς βεβαιώσεις και να τις καταθέσουν για να μην τους πληρώσουν!!!

ΟΙ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ KERKYRA LINES  ΞΕΔΙΑΤΡΟΠΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΨΕΥΔΩΣ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ!!!!

Σύμφωνα με καταγγελία Ναυτεργατών που εστάλη προ ημερών στην ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού) η Ναυτιλιακή εταιρεία KERKYRA LINES που έχει 6 πλοία στην Πορθμειακή γραμμή Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα – Διαπόντια νησιά με αυταρχικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις επιχειρεί την ντε φάκτο κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας  και ειδικότερα την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων (άρθρο 4 ΣΣΕ Πορθμείων Εσωτερικού) για τους Πλοιάρχους και Μηχανικούς των πλοίων της.

Αλήθεια τι εχει να πεί ο υπεύθυνος της Ναυτιλιακής εταιρείας Kerkyra lines   κ.Πανδής Σπύρος και ο μεγαλομέτοχος κ.Κουλούρης Θανάσης ?

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ και εκπρόσωπός της μετά από έλεγχο στην γραμμή επιβεβαίωσε πλήρως την ορθότητα των καταγγελιών και αποδείχθηκε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία για να καλύψει την καραμπινάτη αυθαιρεσία – παρανομία επιβάλει στους ανωτέρω αξιωματικούς των πλοίων της να υπογράψουν και να καταθέσουν στο Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας επιστολή ότι δήθεν τους έχει καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων!!

Η συγκεκριμένη καταστρατήγηση της ΣΣΕ αναφέρει η ΠΕΝΕΝ αποτελεί συνέχεια μιας σειράς ακόμη αυθαίρετων ενεργειών που αποκαλύπτουν ότι οι συγκεκριμένοι πλοιοκτήτες λειτουργούν ως κράτος εν κράτει στην γραμμή ποδοπατώντας ξεδιάντροπα τα εργασιακά θεσμοθετημένα δικαιώματα των Ναυτεργατών.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ απαιτεί την άμεση καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων στους παραπάνω Ναυτεργάτες και δηλώνει την πρόθεσή της να παρέμβει αγωνιστικά στην περίπτωση κατά την οποία δεν συμμορφωθεί η εταιρεία με τα προβλεπόμενα στην ΣΣΕ.

Ταυτόχρονα η ΠΕΝΕΝ  επισημαίνει  την ανάγκη τόσο η τοπική Λιμενική αρχή Kέρκυρας  όσο και οι υπηρεσίες του ΥΕΝ να παρέμβουν και να επιβάλουν την αυστηρή εφαρμογή των διατάξεων του νόμου περί ΣΣΕ αλλά και τα ισχύοντα από την νομοθεσία περί καταβολής του Δώρου Χριστουγέννων. Σε κάθε περίπτωση ο έλεγχος πρέπει να γίνει με τα παραστατικά των τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων Ναυτικών.

Επίσης για την παραβίαση αυτή θα ενημερωθούν σύμφωνα με πληροφορίες  από την ΠΕΝΕΝ οι τοπικές Δικαστικές και Εισαγγελικές αρχές.Να θυμίσουμε οτι και παλαιότερα ο κ.Κουλούρης Θανασης είχε κατηγορηθεί απο την ΠΕΝΕΝ για προσπάθεια  απεργοσπασίας!!!!

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button