Δεν θελουν να δρομολογήσουν φερρυ στα Διαπόντια απο το Υπ.Εμπορικής Ναυτιλίας!!

Το πλοίο Αλέξανδος που ακόμη και όταν εκτελούσε τη γραμμη δεν καλυπτε ουτε καλύπτει τις απαιτήσεις των κατοίκων και των επισκεπτών στη μεταφορα και την τροφοδοσία των νησιών αφου δεν εχει το απαιτούμενο ύψος ουτε μπορεί να μεταφέρει αρκετούς επιβάτες λόγω της χωρητικότητας του.
Αντι να δρομολογήσου ενα φερρυ που καλύπτει 100% τις ανάγκες των νησιών εμμένουν σε προκηρύξεις που κρατάνε τα νησιά ομήρους κάποιων πλοιοκτητών και μονο.
Το θέμα το έθεσε σ άλλη ανάρτηση μας και ο πρώην πρόεδρος της Ερεικουσας κ.Χρηστος Κατέχης για τους κανόνες που εχουν επιβάλλει στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας απο τη δεκαετία του 90.

Ηρθε λοιπόν ένα φέρρυ μόνο για σήμερα !!!Και τις άλλες 20 ημέρες ΤΙΠΟΤΑ και για τις επόμενες ΤΙΠΟΤΑ στα ίδια χνάρια στις ίδιες προκηρύξεις για πλήρη ΟΜΗΡΙΑ και να βγάζουν λεφτά τα κολητάρια!!!
Oι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Υπουργείο δεν πρόκειται να αλλάξει τους κανονισμούς της δεκαετίας του 90 για την περιοχή των Διαπόντιων νησιών και περιμένει πότε θα επισκευαστεί το Αλέξανδρος να το ξαναρίξει στη γραμμή.Η επισκευή του καθυστερεί γιατί περιμένουν ανταλλακτικά. Πιθανώς να το “ξαναδούμε” σε 10 με 15 μέρες από σήμερα δηλαδή από 02 εως 07 Αυγούστου!!!!
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ο ΧΡ.ΚΑΤΕΧΗΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ και πως αλλού στην Επικράτεια λειτουργούν τέτοιες γραμμές με ΦΕΡΡΥ…







