Mετα θάνατον οι συντάξεις!!!

nteliaΈρχονται αυξήσεις-σοκ στα όρια ηλικίας! Στο εκτελεστικό απόσπασμα οι σημερινοί πενηντάρηδες.Σύνταξη στα 67 έτη για όλους από το 2023 -ή, ακόμα χειρότερα, από το 2019- ή σύνταξη στα 62 έτη με 40 χρόνια προϋπηρεσίας απαιτεί το κουαρτέτο των δανειστών από την ελληνική κυβέρνηση, κλείνοντας κάθε παράθυρο πρόωρης συνταξιοδότησης.

Η απαίτηση αυτή εκφράστηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση των Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), Ντέκλαν Κοστέλο (Κομισιόν), Ράσμους Ρούφερ (ΕΚΤ) και Νικόλα Τζαμαριόλι (ESM) με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, και συνεπάγεται αύξηση ορίων ηλικίας έως 17 έτη, καθώς περιλαμβάνει κλιμακωτή αύξηση ορίων ηλικίας από το β΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους έως το 2022.

Μάλιστα οι εκπρόσωποι των δανειστών πιέζουν ακόμα και για περαιτέρω επίσπευση της προσαρμογής, ώστε να ολοκληρωθεί σε δυόμισι χρόνια από τώρα, δηλαδή το 2018.

Μοναδική θετική εξέλιξη της χθεσινής συνάντησης ήταν ότι η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, απέσπασε τη δέσμευση των δανειστών ότι δεν θα επηρεαστούν όσοι έχουν θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα έως τις 30 Ιουνίου 2015 (περίπου 150.000 άτομα).

syntaksi

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button