Ανω κατω και στη Αγια Λάρισας για τους λαθρο που δέχθηκε η Β.Αλεξανδρίδου

Η πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νησων μετα τα σκάνδαλα στη Κέρκυρα ξανά στο προσκήνιο

Στη δίνη τετελεσμένων γεγονότων φαίνεται να εισέρχεται για τα καλά ο Δήμος Αγιάς. Απόρροια, από τη μια, της βούλησης της κυβέρνησης γρήγορα να περάσουν από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προς την ενδοχώρα χιλιάδες πρόσφυγες προς αποσυμφόρηση των περιοχών αυτών και από την άλλη της ύπαρξης στα διοικητικά όρια του εν λόγω Δήμου πολλών τουριστικών καταλυμάτων ανενεργών κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του έτους σε συνδυασμό με οικονομικά – επιχειρηματικά κυρίως συμφέροντα των ιδιοκτητών τους.

Έτσι γυρω στους 80 λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν  σε ξενοδοχείο της Καρίτσας,  λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ξημερώματα της Κυριακής, στο ξενοδοχείο «Δοχός», κι αυτό της ίδιας περιοχής. Η μεταφορά έγινε με συνοδεία περιπολικών της ΕΛ.ΑΣ. ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη εγκατάστασή τους.

Για το θέμα ενημερώθηκε το Σάββατο από το Γραφείο του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκου ο Δήμαρχος Αντώνης Γκουντάρας. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο επιλέχθηκε μετά από αίτηση φιλοξενίας προσφύγων του ιδιοκτήτη του προς τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ανάλογη αίτηση έχει σταλεί και έχει γίνει ήδη αποδεκτή και από ξενοδοχείο στην Άνω Σωτηρίτσα Αγιάς.

«Δυστυχώς όλα γίνονται χωρίς να ερωτηθούμε και χωρίς να προηγηθεί καμιά συζήτηση μαζί μας. Χωρίς να μπορούμε να διατυπώσουμε την άποψή μας, τις ανησυχίες μας ή τις προτάσεις μας ενδεχομένως, έτσι ώστε αυτό που πάει να γίνει, να γίνει πολύ καλύτερο και να είναι προς όφελος κι αυτών των δυστυχισμένων και κατατρεγμένων ανθρώπων, αλλά και της τοπικής κοινωνίας», τόνισε κατά την επικοινωνία μας μαζί του ο κ. Γκουντάρας, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Γεώργιος Γιάνναρος, πρώην αντιδήμαρχος, που ζει κι εργάζεται στην Καρίτσα, μας μετέφερε τόσο την έκπληξη των συγχωριανών του για τις εξελίξεις, όσο φυσικά και την αγανάκτησή τους για τα όσα συμβαίνουν ερήμην τους.

Ενας απο τους χωρους “φιλοξενίας” αναμένεται να λειτουργήσει στο ξενοδοχείο «Βίλα Χριστίνα», η ιδιοκτήτρια της οποίας, πρώην βουλευτής Βάσω Αλεξανδρίδου και πρωην διορισμένη Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων!!!

Η Βάσω Αλεξανδρίδου ειχε διοριστεί απο  τον Δεκέμβριο του 2010 Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων έπειτα από δύο αποτυχημένες προσπάθειες να εκλεγεί βουλευτής Λάρισας. Οι πολιτικές της διασυνδέσεις ήταν εκείνες κατά πολλούς που της εξασφάλισαν τη θέση στην Περιφέρεια, αν και η ίδια δεν αποδείχθηκε και ιδιαίτερα αρμόζουσα προκαλώντας οικονομικά σκάνδαλα στην Περιφέρεια και αναταράξεις στην κυβέρνηση.

Σε λιγότερο από ένα χρόνο θητείας, έπειτα από την μαινόμενη παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών,κ. Ραγκούση και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, βρέθηκε εκτός. Ήταν η πρώτη φορά που ξέσπασε τέτοια αγανάκτηση για τη συμπεριφορά ενός Περιφερειάρχη, δεδομένου ότι η κ. Αλεξανδρίδου κατηγορήθηκε για την έκδοση τιμολογίων 20.000 ευρώ για την αγορά επίπλων του σπιτιού της στην Κέρκυρα.

Τα προσωπικά της έξοδα στα ταξίδια στο εξωτερικό για την τουριστική προβολή των Ιονίων Νήσων έιχαν σοκάρει την υπηρεσία. Κατηγορήθηκε ακόμη ότι όλη της η δράση αποσκοπούσε μόνο στην προσωπική της προβολή, για πολύτιμα δώρα σε διάφορους γνωστούς της, καθώς και παράλογη χλιδή, η οποία χρεωνόταν επανειλημμένως στο ταμείο της Περιφέρειας. Επίσης, θεωρείται υπεύθυνη για την παραίτηση τριών υπαλλήλων της Υπηρεσίας, οι οποίοι αρνήθηκαν να υπογράψουν και να εγκρίνουν τα εν λόγω τιμολόγια, ενώ αρνητικές αντιδράσεις προκάλεσε και η εισήγησή της να κατασκευαστεί νέα ιστοσελίδα της Περιφέρειας, προϋπολογισμού 80.000 ευρώ, αίτημα το οποίο απέρριψε η Διεύθυνση Οικονομικών.

Ωστόσο, ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η Περιφέρεια έχασε πολύτιμο χρόνο στην ένταξη και προώθηση έργων από τα προγράμματα «Θησέας» και ΕΣΠΑ, διότι, όπως είναι γνωστό, δεν έχει γίνει καμία κίνηση στην κατεύθυνση της προώθησής τους, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί τεράστιο κενό σε όλα τα νησιά, τα οποία έχουν ανάγκη όλες τις ευκαιρίες για ανάπτυξη και πρόοδο. Η όλη δράση της Γενικής Γραμματέως εστίαζε στην προσωπική της προβολή και τις δημόσιες σχέσεις της, αφού ο πόθος της ήταν ανέκαθεν η βουλευτική έδρα. Τα συνεχή δελτία Τύπου που έστελνε στα ΜΜΕ των Επτανήσων αφορούσαν καθαρά και μόνο τη δική της προβολή (πότε αγκαλιά με τον πρωθυπουργό στα μαθήματα διαχείρισης κρίσης, πότε με τον Πατριάρχη)

Το αποκορύφωμα ήταν το τελευταίο ταξίδι της στο… Φανάρι, όπου, επισκέφτηκε τον Πατριάρχη και βέβαια τα έξοδα ήρθαν για πληρωμή στην Περιφέρεια. Ήταν όμως τόσο υπέρογκα που ο ταμίας αρνήθηκε να τα εγκρίνει και μετά τον καυγά υπέβαλε την παραίτησή του. Τον ταμία ακολούθησε και άλλος υπάλληλος, ο οποίος αρνήθηκε, πλέον, να εκτελεί τις εντολές της κυρίας Αλεξανδρίδου.

Επισης  ειχε εκδωσει αδεια για το ξενοδοχείο Χριστινα  στην Καρίτσα για ισογειο και τελικα το εκανε πολυοροφο !!! Το εφτιαξε και το ανακαινισε στη συνέχεια και σημερα το δινει για να μεινουν Λαθρομετανάστες..

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button