Σφίγγει η εύθραυστη Οικονομία μας ..με πλαφόν οι αναλήψεις..στις Τράπεζες

Tην κατάσταση του 2015 επαναφέρουν οι Τραπεζίτες με τους Κυβερνώντες στις Οικονομικές συναλλαγές μας..Από σήμερα ξεκινησαν περιορισμοί στο Τραπεζικό σύστημα της Χώρας..Θυμίζει μέρες capital controls για να διασωθεί το Τραπεζικό σύστημα..Από τη στιγμή που έκλεισαν το Λιανεμπόριο ,Τον Τουρισμό ,τις μετακινήσεις ,τα αεροπλάνα από και προς Εξωτερικό και στραγγαλίζουν την Οικονομία πόσο θα κρατήσουν οι Τράπεζες και τα Χρηματιστήρια?

Η Οικονομία μετά από όλα αυτά κρέμεται σε μια κλωστή!! Τόσο εύθραυστη όσο ποτέ!! Ανάπτυξη κλεισμένη προοπτική αβέβαιη και Παγκόσμια Χρηματοοικονομική κρίση φέρνει το κοκτέιλ της Διάλυσης..

Έτσι από σήμερα στην Ελλάδα περνάμε στους περιορισμούς ανάληψης μετρητών…με πρόσχημα την προστασία των εργαζομένων στις Τράπεζες..Ωραία δεν θα πάμε στο ταμείο να έρθουμε σε επαφή με τον υπάλληλο..Το μηχάνημα το ATM θα πάθει κόψιμο που θα βγάλει λιγότερα χρήματα? Οχι βέβαια είναι η δικαιολογία για να φθάσουν σε κάποιο σημείο να μην δίνουν μετρητά μέχρι να κλείσουν όλα και να τιναχτεί το Τραπεζικό σύστημα!!

Τώρα στις λεπτομέρειες του περιορισμού. Από 900 ευρώ που μπορούσες να βγάλεις μας χαμήλωσαν το ποσό στα 400!!!  Στο επόμενο διάστημα  θα χαμηλώσουν κι άλλο μέχρι το ΚΡΑΧ που δεν θα λειτουργεί ΤΙΠΟΤΑ.

Πάμε και στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών:

Οι τράπεζες μέλη της ΕΕΤ εντείνουν ακόμη περισσότερο τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των συναλλασσομένων, μετά την επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19».

Για τον λόγο αυτόν, από σήμερα Τρίτη 24 Μαρτίου 2020 δεν θα πραγματοποιούνται στα καταστήματα με φυσική παρουσία οι ακόλουθες συναλλαγές:

1. Αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ πραγματοποιούνται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας στα ΑΤΜ.

2. Καταθέσεις μετρητών έως 1.000 ευρώ πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.

3. Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ.) εξοφλούνται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ και στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (APS). Στο Δίκτυο Καταστημάτων δεν θα εξυπηρετούνται πληρωμές λογαριασμών με χρήση μετρητών στο ταμείο.

4. Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα γίνονται στο Δίκτυο Καταστημάτων.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close