Ο Ρεδαιστινός μπούκαρε Τεμπλόνι και φωτογράφησε το ΑΙΣΧΟΣ της διαχείρισης Ασπιώτη-Νικολούζου

demataΣε σελίδα κοινωνικής  δικτύωσης  ο ανεξάρτητος Δημοτικός σύμβουλος κ.Ρεδαιστινός  ανάρτησε το παρακάτω κείμενο και φωτογραφίες που δείχνει τη τραγική κατάσταση στο Τεμπλόνι και την αλήθεια οτι δεν μπορούν να φέρουν άλλα σκουπίδια..Τερμάτισε και η περιοχή δίπλα στο δεματοποιητή.  Βουνό ακάλυπτων σκουπιδιών με μπόχα που σε χτυπά 1,5 χιλιόμετρο πριν φθάσεις!!!!Τεράστια οικολογική καταστροφή και η Δημοτική αρχή μοιράζει καρκίνο και εκκατομυρια σε εργολάβους …Η εικόνα μιλά απο μόνη της……Τα σκουπίδια δεν μαζεύονται γιατί δεν υπάρχει χώρος εναπόθεσης!!! Καταστρέφεται η Κερκυρα….Ακολουθεί η ανάρτηση:

Επισκέφθηκα σήμερα το Χ»Υ»ΤΑ στο Τεμπλονι. Παρά τις βεβαιώσεις του δημάρχου ότι «το Νοέμβρη η κατάσταση θα έχει αλλάξει εντελώς», παρά τις καινούργιες εργολαβίες που ψήφισε πρόσφατα η δημοτική αρχή, είχα ενημέρωση οτι » στο Τεμπλονι δεν υπάρχει καθόλου χώρος». Ξεκίνησα λοιπόν για ακόμα μια επίσκεψη.
Καταθέτω τα παρακάτω:
1. Η μυρωδιά είναι ανυπόφορη από τη στροφή του κεντρικού δρόμου περιπου 1,5 km. Ηταν η χειρότερη μυρωδιά απο όσες φορές έχω πάει.
2. Ο κος Ασπιωτης μου ζήτησε να κάνω αίτηση και να πάω όταν αποφασίσει ο ΣΥΔΙΣΑ. Με δεδομένο οτι και άλλοι σύμβουλοι περιμένουν βδομαδες αντίστοιχη άδεια, προχώρησα στο Χ»Υ»ΤΑ με συνοδεία του επιβλέποντος μηχανικου.
3. Ο χωρος του δεματοποιητή εχει αποκλειστεί από μερικές χιλιάδες τόνους υλικού για κομποστ και ενα βουνό σκουπίδια πάνω απο 15 μετρα στα οποια βρίσκεται ενας εκσκαφέας. Στο βουνό αυτό εναποθέτουν τα απορριμματοφόρα. Ενα επικίνδυνο «βουνο». (φωτο και βιντεο)
4. Στο χωρο που προορίζονταν για το κομποστ, περίπου 5 στρεματα, υπάρχει ενα τεράστιο βουνό σκουπιδιών (25-35 χιλ. τονοι) (φωτο)
5. Η μονάδα του βιοαερίου δεν λειτουργεί λόγω προβλημάτων με τη ΔΕΔΗΕ αν και λειτουργούσε κανονικά.
6. Ο κίνδυνος κατολισθήσεων στα βουνά σκουπιδιών είναι μεγάλος (απο συζητήσεις με οδηγούς κλπ)
7. Ετυχε να παραβρεθώ στην παραλαβή απο αρμόδιους press container. Ηταν απελπιστικά μικρά και απορώ γιατί δεν αγοράστηκαν μεγάλα (φωτο)
8. Παρα τις μεχρι τωρα δηλώσεις για αξιοποίηση, στο οικόπεδο των Αδελφατων στην είσοδο του Χ» Υ»ΤΑ, δεν έχει γίνει καμία εργασία.
9.Ο δεματοποιητης δεν λειτουργούσε οσο ήμουν εκεί, αλλά σύμφωνα με οσες πληροφορίες πηρα, λειτουργεί με εναν πολύ αργό ρυθμό των 50-80 δεμάτων τη μερα. Ο κύριος λόγος, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΜΑΤΑ.
10. Οι άνθρωποι της καθαριότητας που συνάντησα εκτιμούν οτι στις χωματερές που βρίσκονται σκόρπιες σε ολο το νησί υπάρχουν πανω απο 5 χιλ τονοι σκουπίδια. Ομως, ακόμα και αν μπορούσαν να μαζευτούν, δεν θα υπήρχε χώρος στο Τεμπλονι.
Μετα απο την επίσκεψη αυτη και τις πληροφορίες που πηρα, δυστυχώς επιβεβαιωθηκαν οι πιο άσχημες προβλέψεις. Η κατάσταση ειναι τραγικη και το μέλλον ακόμα χειρότερο.
Αν συνεχίσει η δημοτική αρχη να κρυβει την πραγματική κατάσταση, αν συνεχίσει να μη κανει καμια κίνηση στην κατεύθυνση της κοινωνικής συναίνεσης, αν δεν παρθούν γενναίες αποφάσεις, φοβάμαι οτι σε ενα μήνα το σήμερα θα μοιάζει με «ιδανική» κατάσταση.

dematopi

                                              Ο δεματοποιητής περικυκλωμένος απο δέματα και το βουνό των ακάλυπτων σκουπιδιών

boyno skoy

kompost

                        Ο χωρος του κομπόστ ….ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΣ ΑΣΠΙΩΤΗΣ και η ομάδα τους

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button