Κατέχης και Γουδέλης: Η Δήμαρχος τροποποίησε ψηφισμένο Νόμο για να βολέψει αυθαίρετα ημετέρους!!

Εμφύλιος στον Κερκυραίων Δήμος Δεν είμαστε ιθαγενείς που θα ανταλλάξουν την αξιοπρέπειά τους με χάντρες και καθρεφτάκια.

ΦΩΤΟ: Μερόπη Υδραίου – Σπύρος Γουδέλης – Γιώργος Κατέχης

Κατέβηκαν με τον συνδυασμό της Δημάρχου Κέρκυρας στην Ερείκουσα…Σήμερα εξέδωσαν Κοινή Ανακοίνωση -Δελτίο Τύπου κατά της Μερόπης Υδραίου και κατά της ανακοίνωσης – απάντησης της Δημάρχου για την υπόθεση κλοπής της έδρας της Ερείκουσας για να βολέψει ημετέρους!!!! Ο εμφύλιος άρχισε….Διαβάστε την ανακοίνωση των Τοπικών συμβούλων Σπύρου Γουδέλη και Γιώργου Κατέχη:

Έκπληκτοι και σοκαρισμένοι από την εξόφθαλμη αυθαιρεσία της νέας δημοτικής αρχής της Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, που ακύρωσε παρανόμως τους Αντιδημάρχους Ερείκουσας και Μαθρακίου (όρισε μόνο Αντιδήμαρχο Οθωνών), διαβάσαμε το από 25/09/2019, δελτίο τύπου της κας Δημάρχου, στο οποίο ενημερώνει για τη «…Νέα Αρχή…», στο πλαίσιο της οποίας, θα τηρείται με νεωτερικό τρόπο το πνεύμα και το γράμμα του Νόμου.

Για πρώτη φορά η Κέρκυρα, διαμέσου της κας Δημάρχου, πρωτοπορεί ως προς εφαρμογή της νομοθετικής διαδικασίας στην ελληνική επικράτεια, εφαρμόζοντας την τροποποίηση ψηφισμένου από το Ελληνικό Κοινοβούλιο Νόμου, με μία απλή Απόφαση Δημάρχου!

Η «πιλοτική» εφαρμογή της «τροποποίησης» του άρθρου 207 του Ν.3852/2010 με την Υπ’ αριθμ. 2399/20/09/2019 Απόφαση της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, θα απαλλάξει το Ελληνικό Κοινοβούλιο από τον κάματο της τροποποίησης των Νόμων. Έτσι οι διαδικασίες θα απλοποιηθούν και θα επικεντρώνονται κάθε φορά στο ιδιαίτερο πρόβλημα που απασχολεί τον εκάστοτε τοπικό άρχοντα, κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του!

Ωστόσο, ας μας επιτρέψει η κα Δήμαρχος μια προσθήκη στο εν λόγω δελτίο τύπου που εξέδωσε. Στο σημείο που μας πληροφορεί «ότι το ζητούμενο δεν είναι οι καρέκλες και τα αξιώματα…», πιο έντιμο και ειλικρινές, θα ήταν να γράψει ότι «το ζητούμενο δεν είναι οι καρέκλες και τα αξιώματα για τους ΝΟΜΙΜΑ εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας της ακριτικής Ερείκουσας και του ακριτικού Μαθρακίου, για τα οποία έχει προνοήσει ο νομοθέτης. Το ζητούμενο πρέπει να είναι οι καρέκλες και τα αξιώματα προκειμένου να βολευτούν οι ημέτεροι που θα επιλέξει αυθαίρετα η Δήμαρχος!»

Η απογοήτευσή μας από τη κα Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, είναι μεγάλη, καθώς προσβάλλοντας ακραία τους κατοίκους των δύο ακριτικών νησιών μας, προσπαθεί να παρουσιάσει ανεπιτυχώς και με χαρακτηριστική ασάφεια, ότι «…σχεδιάζει ήδη σημαντικές δράσεις για τα Διαπόντια Νησιά…» και ότι «θα εντάξει στο τεχνικό πρόγραμμα έργα τοπικής σημασίας», θεωρώντας όλους εμάς τους ακρίτες, ως ιθαγενείς που θα ανταλλάξουν την αξιοπρέπειά τους με χάντρες και καθρεφτάκια.

Τέλος, ως πολίτες γενικά, μας τρομάζει το γεγονός ότι η κα Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, θεωρεί ότι η άμεση και έντονη αντίδρασή μας στην μη τήρηση του σχετικού Νόμου από τη πλευρά της, συνιστά «άγονη αντιπαράθεση και πρακτική του χθες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Σε συνέχεια των ανωτέρω ζητάμε από την κα Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, στο πλαίσιο ενός δημοκρατικά ευνομούμενου κράτους που προστατεύει όλους τους πολίτες τους, να τηρήσει τους Νόμους και να τιμήσει το αξίωμά της, σεβόμενη, ως οφείλει, την ισοτιμία της ψήφου όλων των δημοτών της, συμπεριλαμβανομένων και των δημοτών των μικρών ακριτικών νησιών της Ερείκουσας και του Μαθρακίου.

Οι Τοπικοί Κοινοτικοί Σύμβουλοι (εκλεγμένοι με την παράταξη Κερκυραίων Δήμος)
1. Γεώργιος Κατέχης του Στεφάνου
2. Γουδέλης Σπυρίδων

Δελτίο Τύπου -Ερείκουσα 26/09/19

Tags
Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close