Κάθετος αξονας Μαυρομάτι – Εγνατία οδός με παράκαμψη της Ηγουμενίτσας.Η Κέρκυρα θα συνδεθεί?

Αυτη ειναι επένδυση για τη Κέρκυρα και το μέλλον της...Η ενωση με το κοντινότερο σημείο και την Εγνατία.

Η Αλβανία θα εχει πρόσβαση στην Εγνατία οδό απο το Μαυρομάτι προς Σαγιάδα με παράκαμψη της Ηγουμενίτσας σε ενα εργο που εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του με 4.900.000 εκ ευρω.!!! Το μεγάλο αυτο εργο θα εξυπηρετεί την Αλβανία και τους λιγοστούς κατοίκους της Σαγιάδας και ειναι απέναντι απο το Λιμάνι της Κέρκυρας μονο 7 μιλια!!!!

Τι σημαίνει αυτο?   Σημαίνει οτι μια σύνδεση στο Φτελια με Φερρυ γινεται σε 20 με 30 λεπτα και απο εκει εισαι στην Εγνατια χωρις να χρειάζεσαι την Ηγουμενίτσα και τα δρομολόγια των 2 με 2,5 ωρες…

Οταν απο παλιά λέγαμε για τη λύση αυτη δεν υπήρχε ο κάθετος αξονας…Τωρα που θα κατασκευαστεί τι λένε οι Βουλευτές Κέρκυρας και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων?

Τοτε ειχαμε μιλήσει και για υποθαλάσια προς το κοντινότερο Ελληνικο σημείο που ειναι ο φυσικός ορμος του Φτελια…η σε αλλο φυσικό ορμο πιο κοντά πρός  στον αξονα που θα κατασκευαστεί.Απο εκει με μικροπαρεμβάσεις η Κέρκυρα μπορει να ενωθει με την Ηπειρο και την Εγνατια και να αναπτυχθεί τουριστικά στο μέγιστο βαθμό…Το πέρασμα με υποθαλάσια θα γινεται σε 5 λεπτα!!!

Μην ξεχνάμε στη Νορβηγία και τη Δανία τα υποθαλάσια τουνελ τα βαζουν σε λιγες μερες εδω χρειαζόμαστε χρόνια!!!

Συνεπώς μεχρι πότε θα αφήνουμε τη Κέρκυρα ως Βραχονησίδα? ο Υπουργός Ανάπτυξης κ.Γεωργιάδης για μια Ιδιωτική επένδυση αλλαξε Νόμο για να χορηγήσει την αδεια….Εδω για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ του νησιού τι θα κάνει? Ολοι οι προηγούμενοι Βουλευτές της Κέρκυρας,Νομάρχες ,Περιφερειάρχες δεν προχώρησαν σε ενα τέτοιο εργο για να ενωθει το νησι με την Εγνατία απο την πιο σύντομη διαδρομή..Τώρα τι θα κάνουν? Μονο η Αλβανοί θα μπορούν? Οι Κερκυραίοι θα πληρώνουν το μάρμαρο?

Το ΙΣΤΟΡΙΚΟ για τον Καθετο ΑΞΟΝΑ Μαυρομάτι – ΣΑΓΙΑΔΑ -Εγνατια με παράκαμψη Ηγουμενίτσας

Στις 5 Οκτωβρίου 2018 από την Επιτροπή Παρακολούθησης του Διασυνοριακού Προγράμματος Συνεργασίας Ελλάδα – Αλβανία 2014 – 2020, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση προϋπολογισμού 4.900.000,00€, για την ολοκλήρωση των σχεδίων του Έργου «Κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού: Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι – ελληνοαλβανικά σύνορα, συμπεριλαμβανομένης της παρακαμπτήριας οδού Ηγουμενίτσας». Το έργο εγκρίθηκε στο πλαίσιο του Άξονα 1 του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020 (Interreg-IPA CBC Greece-Albania 2014-2020).

Η περιμετρική οδός της Ηγουμενίτσας, μήκους 5 χλμ, περιλαμβάνει 2 σήραγγες C&C, 3 δίδυμες σήραγγες και 4 κόμβους.

Το τμήμα «Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι – ελληνοαλβανικά σύνορα», μήκους 20,5 χλμ., αποτελείται από 3 λωρίδες κυκλοφορίας και περιλαμβάνει 6 γέφυρες, 1 ενιαία σήραγγα και 7 υπόγειες διαβάσεις.

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση της ωριμότητας των παρεμβάσεων διασυνοριακής προσβασιμότητας αλλά και η αύξηση της ικανότητας διασυνοριακών υποδομών.

Πρόκειται για ένα έργο εξέχουσας σημασίας, το οποίο θα συμβάλει στη βελτίωση της σύνδεσης των περιοχών με τους Πανευρωπαϊκούς Διαδρόμους, στην υποστήριξη του όγκου της κυκλοφορίας στη διασυνοριακή περιοχή, η οποία αυξάνεται σταθερά λόγω της έντονης δραστηριότητας των μικρών επιχειρήσεων και της αυξημένης εισροής τουριστών που παρατηρείται κυρίως το καλοκαίρι, καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων λόγω της καλύτερης οδικής ασφάλειας.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close