Εκτεταμένες ζημιες απο τη Κακοκαιρία σε Κερκυρα και Διαπόντια νησια.

Εκτεταμένες ζημιές είχαμε απο την Κακοκαιρία στη Κέρκυρα και τα Διαπόντια νησιά…Δέντρα ξεριζώθηκαν και έπεσαν στο δρόμους σε μια περίπτωση δέντρο επεσε  σε καλώδια της ΔΕΗ στο Λόφο Κογεβίνα,.Αλλο δεντρο επεσε και εκλεισε το δρομο προς Αργυράδες..Πλημμύρισαν δρόμοι οπως η Παραλιακή της Γαρίτσας και η παραλιακή του Υψου.

Η εξεδρα στα μπάνια τ Αλέκου καταστράφηκε .Επεσε έλατο στη πλατεία Δημαρχείου και αλλο δέντρο στη Παιδική Χαρα της Σπηλιάς.Μερος ετοιμόροπου κτιρίου στην Οβριακή κατεπεσε.Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική για  απεγκλωβισμό δρόμων από δέντρα και κλαδιά, αλλά και άντληση νερών από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα στη πόλη της Κέρκυρας αλλα και στου Πετριτή υπάρχουν πλημμυρισμένοι δρόμοι και τα καταστήματα είναι μέσα στη λάσπη. Σε πολλά σημεία του νησιού έχουν σημειωθεί και κατολισθήσεις.Βράχος αποκολλήθηκε στα Καρουμπάτικα  και έπεσε σε ΙΧ προκαλώντας υλικές ζημίες.Ξηλώθηκαν σκεπές σπιτιών οπως στη περιοχή του Αγιου Γεωργίου Αργυράδων.

Η κακοκαιρία προκάλεσε πολλές διακοπές ρεύματος και υδροδότησης.Περιοχές που έμειναν χωρίς ρεύμα  είναι Άγιοι Θεόδωροι Λευκίμμης, Αργυράδες, Νεοχωράκι. Πετάλια, Αχαράβη, Δουκάδες, Δάφνη, Παλαιοκαστρίτσα, Λιαπάδες, Καρουσάδες. Τρίκλινο, Πέραμα, Καλαφατιώνες, Βρυώνη  μερος της Κάτω Κορακιάνας καθως και στους Οθωνούς.

Ο δρόμος απο Μπούκαρη προς Πετρητη εκλεισε.Στην Παλαιοκαστρίτσα κοντά στο Βραχο άνοιξε κρατήρας βλέπε κεντρική Φωτό.Χρειαζεται ΒΡΑΒΕΙΟ στον εργολάβο που έστρωσε την λεπτή άσφαλτο και το τοιχίο που τρύπησε η θάλασσα καθώς ΒΡΑΒΕΙΟ και στον φορέα και τον επιβλέποντα μηχανικό που παρέλαβε το εργο…

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας κ.Υδραίου συγκάλεσε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας με τη σύμφωνη γνώμη των Δημάρχων κ. Λέσση και κ. Μαχειμάρη για να υπάρχει διαρκής αξιολόγηση της κατάστασης.

Στους Οθωνούς άφρισαν οι δρόμοι (Βλέπε Φωτό) από τη κακοκαιρία οταν τα νερά της θάλασσας έφθασαν στα πρώτα σπίτια και μαγαζιά του παλιού Λιμανιού.Επίσης ξεριζώθηκαν δέντρα και ενα αμάξι το παρέσυρε ο αέρας.

Στην Ερείκουσα ξαναφάνηκε η ατέλεια του καινούργιου Λιμανιου με τα νερά να ανεβαίνουν στο δρόμο γιατί δεν ολοκληρώθηκε το εργο σωστά ωστε ο μεγάλος μωλος να εχει προεκταθεί και να κάνει γωνιά για να μην μπαίνει η θαλασσοταραχή με Νοτιά στο Λιμάνι..Στη Φωτό βλέπεται το μεγάλο μωλο στο βάθος που θα έπρεπε να ειχε προεκταθεί για να μην φθάνουν τα νερά της θάλασσας μέχρι τον Αστυνομικό σταθμό και τον κεντρικό δρόμο για τον οικισμό του Πόρτο. Φυσικά αν υπήρχαν σκάφη δεμένα θα εκοβαν και θα τα βλέπαμε τσακισμένα στο οδόστρωμα…Το νεο  Λιμάνι δεν είναι ασφαλές με Νοτιά και οι αρμόδιοι θα  πρέπει να το δουν σύντομα ωστε να γίνει συμπληρωματικό εργο.

Επίσης στη φωτογραφία βλέπεται τα κύματα να πηδούν το μεγάλο μωλο γιατί και εδω δεν έφτιαξαν προστατευτικό τειχος με πέτρες μπροστά απο το μωλο όπως λειτουργούσε πριν τη κατασκευή του Λιμανιού η φυσική παρουσία απο πέτρες..

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button