Υπογράφτηκε η δήλωση «πρόληψης πανδημίας» του ΠΟΥ – Φέρνει lockdown και εμβολιασμούς ως «νέα κανονικότητα»
Το ανακοίνωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους
Τα όσα βιώσαμε τα προηγούμενα χρόνια με τον κορωνοϊό με τα lockdown, τις μάσκες και τους εμβολιασμούς γίνονται πλέον κανονικότητα, καθώς με αφορμή την πρόσφατη πανδημία ο ΠΟΥ έφερε τη «Συνθήκη Πανδημίας», η οποία επί της ουσίας θα αναγκάζει στα κράτη να υπακούν στις εντολές ενός «κεντρικού οργανισμού» και να επιβάλλουν μέτρα.
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (UNGA) ενέκρινε την μη δεσμευτική διακήρυξη του ΟΗΕ για την Πρόληψη, την Ετοιμότητα και την Αντιμετώπιση της Πανδημίας (PPPR), χωρίς πλήρη ψηφοφορία στην συνέλευση και παρά τις αντιρρήσεις 11 εθνών, μεταξύ των οποίων και η Ρωσία.
Οι επικριτές αποκάλεσαν την διακήρυξη, η οποία επιδιώκει να δημιουργήσει μια παγκόσμια αρχή για την πανδημία με την δύναμη να επιβάλλει lockdown, καθολικό εμβολιασμό και λογοκρισία της λεγόμενης «παραπληροφόρησης», «υποκριτική»!
Να τονίσουμε ότι πρόκειται για μια διακήρυξη που επί της ουσίας φέρνει στη συνέχεια τη «Συνθήκη Πανδημίας».
Τι σημαίνει όμως στην πράξη η διακήρυξη;
Για τους υποστηρικτές της, η δήλωση είναι ένα βασικό βήμα προς τον παγκόσμιο συντονισμό για την πρόληψη της πανδημίας και την δημόσια υγεία.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), «παρουσιάζει μια ευκαιρία… για την πρόληψη και προετοιμασία για τις πανδημίες και τις συνέπειές τους, χρησιμοποιώντας ένα πλαίσιο που περιλαμβάνει όλους τους κυβερνητικούς τομείς».
Ο ΠΟΥ είπε επίσης ότι το PPPR στοχεύει να «εφαρμόσει τα διδάγματα που αντλήθηκαν από την πανδημία του COVID-19» και «έρχεται καθώς ο κόσμος αντιμετωπίζει πολλαπλές ανθρωπιστικές κρίσεις και κρίσεις που σχετίζονται με το κλίμα που απειλούν ζωές και βιοτικά μέσα σε όλο τον κόσμο».
Σε δήλωσή του, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους είπε: «Αν ο COVID-19 μας δίδαξε κάτι, αυτό είναι ότι όταν κινδυνεύει η υγεία, κινδυνεύουν όλα». Συνέδεσε το PPPR με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) του ΟΗΕ, λέγοντας ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες πρέπει «να δείξουν ότι έχουν μάθει από τα οδυνηρά μαθήματα της πανδημίας».
Η «άνευ προηγουμένου» συμφωνία έρχεται σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας
Άλλοι ειδικοί είχαν διαφορετική άποψη. Ο συγγραφέας και podcaster Frank Gaffney, ιδρυτής και πρόεδρος του Κέντρου Πολιτικής Ασφάλειας , είπε στο The Defender ότι είναι «πολύ ανησυχητικό» ότι ο ΟΗΕ και ο ΠΟΥ «θα υπαγορεύουν ουσιαστικά τι συνιστά επείγουσα κατάσταση».
«Δεν μπορούμε να παρακάμψουμε το γεγονός ότι θα συμβεί σε βάρος της κυριαρχίας των διαφόρων εθνών που στην συνέχεια θα τους πουν ότι έχουν μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και θα τους επιβάλλουν τι πρέπει να κάνουν για αυτό», πρόσθεσε και υπογράμμισε: «Αυτό είναι άνευ προηγουμένου».
Γράφοντας για το Ινστιτούτο Brownstone , ο Δρ. David Bell , γιατρός δημόσιας υγείας, σύμβουλος βιοτεχνολογίας και πρώην διευθυντής Global Health Technologies στο Intellectual Ventures Global Good Fund, είπε ότι «ο κύριος στόχος» του PPPR «είναι να υποστηρίξει» την «συνθήκη πανδημίας» και τροπολογίες του ΔΚΥ που βρίσκονται επί του παρόντος υπό διαπραγμάτευση από τα κράτη μέλη του ΠΟΥ.
Ο Μπελ είπε ότι υπάρχει μια «διαδικασία σιωπής», «που σημαίνει ότι τα κράτη που δεν αποκρίνονται θα θεωρούνται υποστηρικτές του κειμένου». Είπε ότι το κείμενο είναι «σαφώς αντιφατικό, μερικές φορές παραπλανητικό και συχνά χωρίς νόημα» και έχει σκοπό να συγκεντρώσει την εξουσία στον ΠΟΥ!
Τι σημαίνει η δήλωση
Το τελικό κείμενο της πολιτικής δήλωσης PPPR περιλαμβάνει δηλώσεις και προτάσεις που καλύπτουν μια σειρά θεμάτων, από τον εμβολιασμό έως την λεγόμενη «παραπληροφόρηση».
Σύμφωνα με τη διακήρυξη, «οι πανδημίες απαιτούν έγκαιρη, επείγουσα και συνεχή ηγεσία, παγκόσμια αλληλεγγύη, αυξημένη διεθνή συνεργασία και πολυμερή δέσμευση … για την εφαρμογή συνεκτικών και ισχυρών εθνικών, περιφερειακών και παγκόσμιων δράσεων, με γνώμονα την επιστήμη… για την ενίσχυση της πρόληψης, της ετοιμότητας και της ανταπόκρισης στην πανδημία».
Δηλώνοντας ότι «η υγεία είναι προϋπόθεση για όλους» και δείκτης «αειφόρου ανάπτυξης», η διακήρυξη:
Ζητά καθολικό εμβολιασμό: Η δήλωση εκφράζει «βαθιά ανησυχία» για τη μείωση των παγκόσμιων ποσοστών εμβολιασμού και περιλαμβάνει μια δέσμευση για την υποστήριξη «έρευνας και ανάπτυξης εμβολίων και φαρμάκων, καθώς και προληπτικών μέτρων και θεραπειών για μεταδοτικές και μη μεταδοτικές ασθένειες».
Καθιστά μόνιμες τις «προσωρινές» εξουσίες του COVID-19: Η δήλωση εκφράζει «ανησυχία για τη συνεχιζόμενη εμφάνιση και επανεμφάνιση ασθενειών που είναι επιρρεπείς σε επιδημίες», δηλώνοντας «την ανάγκη … να αξιοποιήσουμε τα διδάγματα και τις βέλτιστες πρακτικές από την πανδημία COVID-19 », συμπεριλαμβανομένης της «μετατροπής, όπου ενδείκνυται, προσωρινών μέτρων» που αναπτύχθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας «σε μόνιμα με βιώσιμο τρόπο».
Ζητά, για αυξημένη επιτήρηση, ψηφιακά έγγραφα υγείας, όπως διαβατήρια εμβολίων: Η δήλωση «αναγνωρίζει… τις δυνατότητες των ψηφιακών τεχνολογιών υγείας» στην «εφαρμογή και υποστήριξη μέτρων υγείας και ενίσχυση των εθνικών προσπαθειών αντιμετώπισης» σε πανδημίες και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
Επιβάλλει πιθανή λογοκρισία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Η δήλωση εκφράζει «ανησυχία ότι η παραπληροφόρηση που σχετίζεται με την υγεία επηρέασαν αρνητικά τις υπηρεσίες ρουτίνας εμβολιασμού παγκοσμίως».
Ξυπνηστε ρε