Υποχώρηση της θάλασσας ..Βοά το ρήγμα του Κορινθιακού..Ανέβηκε το ραδόνιο…
Ο Σεισμολόγος κ.Λεκκας συνέδεσε το φαινόμενο της υποχώρησης των νερών της Θάλασσας σε ολη τη Χώρα σε επερχόμενους σεισμούς…Ο Σεισμολόγος κ.Τσελέντης ανέφερε οτι βοά το ρήγμα του Κορινθιακού.Η περιοχή του Κορινθιακού φαίνεται ότι είναι διεγερμένη έχουμε βάλει περαιτέρω σεισμολογικά όργανα προς το Ανατολικό τμήμα ενώ παρακολουθούμε και με τα ΒΑΝ και με το δίκτυο ραδόνιο που έχουμε εγκαταστήσει την ευρύτερη περιοχή.” Να προετοιμαστείτε ειπε..
Το ηφαίστειο στα Μέθανα είναι γνωστό από τα αρχαία χρόνια και η ηφαιστειακή δραστηριότητα του είναι γνωστή από την περίοδο 276 έως 239 π.χ. από αναφορές που έκαναν οι γνωστοί αρχαίοι ιστορικοί Στράβωνας, Παυσανίας και Οβίδιος. Κοντά στο χωριό Καμένη Χώρα στα Μέθανα βρίσκεται ο πιο γνωστός κρατήρας από τους 30 κρατήρες του ηφαιστείου των Μεθάνων.
Το ηφαίστειο στα Μέθανα ανήκει στο ηφαιστειακό τόξο στο νότιο Αιγαίο
Στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων στα σύνορα της Αττικής με την Κορινθία , υπάρχει ένα ηφαίστειο χωρίς κρατήρα που ακόμη και σήμερα διατηρεί έντονη μετα-ηφαιστειακή δραστηριότητα. Το Σουσάκι, αποτελεί το βόρειο άκρο του ηφαιστειακού «τόξου».
Βρίσκεται σε υψόμετρο 180 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας
Το ηφαίστειο της Νισύρου συγκαταλέγεται και αυτό στα ενεργά ηφαίστεια της χώρας μας.
Το ηφαίστειο της Νισύρου βρίσκεται στο χωριό Νικειά και είναι το σημαντικότερο αξιοθέατο του νησιού. Έχει συνολικά πέντε κρατήρες με μεγαλύτερο τον «Στέφανο», διαμέτρου 260 μέτρων και βάθους 30 μέτρων. Οι πέντε κρατήρες του ηφαιστείου σχηματίζουν το οροπέδιο του Λακκίου, το οποίο δημιουργήθηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου το 1552.