Ξεσηκώνεται η Αστυνομία.Δεν θα μετατραπούμε σε δήμιους για την Κυβέρνηση!!

Για να σας πιστέψουμε σταματήστε να κόβετε πρόστιμα για Αντισυνταγματικους Νόμους .Εφαρμόστε το Σύνταγμα των Ελλήνων.

Ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα που εφαρμόζονται με όχημα την καταστολή από πλευράς της αστυνομίας, τάσσεται η «Πρωτοβουλία Αστυνομικών». Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν πως «ο ρόλος της αστυνομίας είναι να προστατεύει το λαό, όχι να τον πολιορκεί», επομένως ξεκαθαρίζουν πως δεν πρόκειται να μετατραπούν σε «δήμιοι» του λαού προκειμένου να εφαρμοστούν οι «απαράδεκτες πολιτικές» της κυβέρνησης.

Σε ανακοίνωση – καταγγελία της κυβερνητικής πρακτικής να χρησιμοποιεί τους αστυνομικούς εν είδη «ροπάλου» εναντίον του αγωνιζόμενου λαού, προχώρησε η «Πρωτοβουλία Αστυνομικών».

Όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί μεταξύ άλλων, «η τωρινή κυβέρνηση παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη, συνεχίζει στην ίδια επαίσχυντη γραμμή. Αντί να θεωρούμαστε από τους πολίτες ως αυτοί που τους προστατεύουν από την εγκληματικότητα, εξαιτίας των κυβερνητικών πολιτικών έχουμε αρχίσει να παίρνουμε τη μορφή “τυράννων” ενάντια σε αυτούς που δίνουν μάχες με μοναδικό αίτημα το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή».

Παράλληλα επισημαίνουν πως με τη θεσμοθέτηση του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, η κυβέρνηση «έδωσε άλλο ένα στίγμα της σκληρής πολιτικής της τωρινής κυβέρνησης. Η πολιτική αυτή θέτει στο στόχαστρό της τον “εχθρό – λαό”, που παλεύει στους δρόμους και στους χώρους δουλειάς διεκδικώντας βελτίωση των υγειονομικών μέτρων, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις και κοινωνική ασφάλιση».

Σε αυτό το πλαίσιο, η Πρωτοβουλία αναφέρει πως οι αστυνομικοί καλούνται σε κάθε περίπτωση να μετατραπούν σε «τύραννοι» σε βάρος «των εργαζομένων, που δεν είναι άλλοι από τα μέλη των οικογενειών μας, οι φίλοι μας, οι γνωστοί μας», παίρνοντας εντολή να αντιμετωπίσουν με γκλοπς εκείνους που μέχρι πριν λίγο καιρό «μας καλούσαν να βγούμε στα μπαλκόνια για να τους χειροκροτήσουμε».

Η ανακοίνωση καταλήγει καλώντας τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων «να αντιδράσουν και να διαμαρτυρηθούν για την υλοποίηση του νόμου αυτού που μας βάζει απέναντι στο λαό», καθώς επίσης και «να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να σταματήσει να μας χρησιμοποιεί για την εφαρμογή των απαράδεκτων πολιτικών της. Εργαζόμενοι στις Υγειονομικές Δομές, μαθητές και κάθε λογής εργαζόμενος να μην ξανατεθεί στο στόχαστρο. Ο ρόλος της Αστυνομίας είναι να προστατεύει το λαό, όχι να τον πολιορκεί»,. αναφέρει η ανακοίνωση.

ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΚΟΒΕΤΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ..

ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ  ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ 

Ο κορωνοϊός μας έχει βάλει στο στόχαστρο και η Ηγεσία τον αφήνει να πατήσει τη σκανδάλη

Διανύουμε ήδη τη δεύτερη περίοδο «καραντίνας», και πάλι εμείς, οι Έλληνες αστυνομικοί, έχουμε αναλάβει το έργο της επιτήρησης της εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του θανατηφόρου ιού. Η διαφορά με την προηγούμενη περίοδο είναι ότι πλέον καθημερινά τα νέα κρούσματα στην επικράτεια είναι χιλιάδες και οι νέοι θάνατοι δεκάδες. Η αποστολή μας είναι να βάλουμε «φρένο» στην μανιώδη πορεία του κορωνοϊού.

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από όταν η πανδημία άρχισε να επελαύνει, και θα περίμενε κανείς ότι το κράτος προσαρμοζόμενο στις νέες συνθήκες θα λάμβανε τα απαραίτητα μέτρα για να θωρακίσει τους αστυνομικούς. Εντούτοις, το κράτος και ειδικά η φυσική και πολιτική ηγεσία είναι ΑΠΟΝΤΕΣ. Το μοναδικό μέτρο που «πήραν» ήταν να… δώσουν όλη τη βαρύτητα στο αφήγημα της «ατομικής ευθύνης», όπως άλλωστε έγινε και με όλους τους υπόλοιπους πολίτες. Κάποιες Ενώσεις και συνδικαλιστές αστυνομικοί αφουγκραζόμενοι τα προβλήματα των συναδέλφων έχουν πολλάκις αναφέρει τις ελλείψεις, αλλά το αποτέλεσμα εξακολουθεί να είναι το ίδιο.

Με δική τους ευθύνη κάθε μέρα βρισκόμαστε στο «στόμα του λύκου».

Τα προβλήματα είναι τα ίδια και επιμένουν απειλώντας τις ζωές μας και των άλλων

 • Μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει ΚΑΜΙΑ ενέργεια για την επίλυση του ζητήματος των κρατητηρίων. Μέσα στα κρατητήρια των υπηρεσιών παραμένουν συνήθως πολλοί διοικητικοί κρατούμενοι. Οι νέοι κρατούμενοι που προκύπτουν δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τους παλιούς, με αποτέλεσμα αναγκαστικά οι νέοι να κρατούνται στο προσωρινό κρατητήριο, με εντελώς πρόχειρες κι ευάλωτες συνθήκες κράτησης. Οι ποινικοί κρατούμενοι, μέχρι να μεταχθούν από το Μεταγωγών στις φυλακές παραμένουν πολλές ημέρες στα Τμήματα. Για τους ψυχικά ασθενείς που πρόκειται να εκτελεστεί η διαδικασία της ακούσιας νοσηλείας δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος στα Τμήματα, με αποτέλεσμα πολλές φορές να πρέπει να μπαίνουν κι αυτοί στο προσωρινό κρατητήριο. Επίσης, όταν υπάρχουν γυναίκες κρατούμενοι, δεν πρέπει να κρατούνται μαζί με άντρες με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα. Οι περιπτώσεις αυτές πολλές φορές συμβαίνουν παράλληλα οδηγώντας τους αστυνομικούς σε απόγνωση.

 • Τα οχήματα εξακολουθούν να μην έχουν υαλοπίνακα που να χωρίζει το εμπρός με το όπισθεν μέρος του οχήματος. Οι συνάδελφοι είναι άμεσα εκτεθειμένοι, αφού και από μια απλή προσαγωγή μπορεί να τους μεταδοθεί την ασθένεια. Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα όταν για παράδειγμα ένας αντιδραστικός κακοποιός που έχει συλληφθεί δεν συμμορφώνεται. Πολλές φορές κρατούμενοι φτύνουν τους αστυνομικούς από αντίδραση.

 • Μέχρι και σήμερα οι τακτικές απολυμάνσεις των κτιρίων των Υπηρεσιών και των οχημάτων τους δεν είναι δεδομένες. Επίσης σε πολλές Υπηρεσίες ακόμα δεν υπάρχει μόνιμο προσωπικό καθαριότητας! Ακόμα και μετά από εμφάνιση επιβεβαιωμένου κρούσματος σε Υπηρεσίες, τα αντανακλαστικά για την καθαριότητα υπήρξαν προκλητικά καθυστερημένα.

 • Μέχρι και σήμερα δεν έχει σχεδιασθεί ο τρόπος με τον οποίο οι αστυνομικοί θα επιλαμβάνονται σε περιπτώσεις παραβίασης της καραντίνας. Πώς θα οδηγούνται στο τμήμα, πού θα κρατούνται, πώς θα γίνεται η λήψη αποτυπωμάτων, πώς θα οδηγούνται στο δικαστήριο οι δράστες.

Προφανώς για την κυβέρνηση τα απολύτως απαραίτητα μέτρα για την προστασία μας από τον θανατηφόρο ιό κοστίζουν περισσότερο απ’ ό,τι οι ζωές μας. Αντιμετωπίζουν τις ζωές μας με όρους κόστους. Η αδιαφορία προς τους αστυνομικούς φάνηκε επίσης και με το άφαντο επίδομα, το οποίο δεν θα μας ενδιέφερε αν τουλάχιστον είχαν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία μας.

Ήρθε η ώρα να καταλάβουν ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας αντιμετωπίζει σαν ένα «κομμάτι κρέας».

Η ΠΟΑΣΥ ειδικά εν μέσω πανδημίας αποδείχτηκε ανεπαρκής στο έργο της. Μολονότι εξήγγειλε αγώνες, πορείες, διεκδικήσεις δεν πραγματοποίησε τίποτα από αυτά. Ενώ δεχόμαστε επίθεση από τον κορωνοϊό και ο πληθυσμός όλου του πλανήτη απειλείται, η Ομοσπονδία των αστυνομικών έχει αφήσει ουσιαστικά αβοήθητους τους εργαζόμενους αστυνομικούς.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται σε εγρήγορση. Να μην σταματήσουν να διεκδικούν τα αυτονόητα για την σωματική τους ακεραιότητα, ειδικά τώρα εν μέσω πανδημίας. Η Πρωτοβουλία Αστυνομικών θα στέκεται πάντα αρωγός σε όποιον σηκώνει ανάστημα για να υπερασπιστεί το δικαίωμά του στην ζωή.

Συνάδελφοι, ήρθε η ώρα να σταθούμε εμείς οι ίδιοι στα πόδια μας, χωρίς να εναποθέτουμε τις ελπίδες μας σε κανέναν. Αγώνας για τα αυτονόητα σε κάθε Υπηρεσία εδώ και τώρα.

Με τη ζωή μας δεν θα ξαναπαίξει κανείς!

Ολόκληρη η ανακοίνωση-καταγγελία της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών

Να μην γίνουν οι αστυνομικοί τύραννοι του λαού!

Εδώ και αρκετά χρόνια, με κορωνίδα την περίοδο της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων, πραγματοποιείται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις μία εξευτελιστική για τους αστυνομικούς προσπάθεια να μετατραπούμε οι ίδιοι σε όργανα καταπίεσης και τρομοκρατίας σε βάρος του λαού. Αυτή την εποχή που διανύουμε με την έξαρση της πανδημίας του θανατηφόρου ιού, η τωρινή κυβέρνηση παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη, συνεχίζει στην ίδια επαίσχυντη γραμμή. Αντί να θεωρούμαστε από τους πολίτες ως αυτοί που τους προστατεύουν από την εγκληματικότητα, εξαιτίας των κυβερνητικών πολιτικών έχουμε αρχίσει να παίρνουμε τη μορφή «τυράννων» ενάντια σε αυτούς που δίνουν μάχες με μοναδικό αίτημα το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή.

Η θεσμοθέτηση του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, τον οποίο η παράταξή μας είχε καταγγείλει, έδωσε άλλο ένα στίγμα της σκληρής πολιτικής της τωρινής κυβέρνησης. Η πολιτική αυτή θέτει στο στόχαστρό της τον «εχθρό – λαό», που παλεύει στους δρόμους και στους χώρους δουλειάς διεκδικώντας βελτίωση των υγειονομικών μέτρων, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις και κοινωνική ασφάλιση.

Φυσικά, ο μηχανισμός στον οποίο κάθε φορά ανατίθεται η εφαρμογή της πολιτικής αυτής είναι η Αστυνομία, εμείς οι αστυνομικοί. Κανείς όμως δεν ρώτησε τον Έλληνα αστυνομικό αν θέλει ο ρόλος του να ταυτίζεται με την καταστολή ή να προστατεύει τη ζωή και την περιουσία του λαού από το έγκλημα.

Πώς μπορούμε να δεχτούμε να γίνουμε «τύραννοι» σε βάρος των εργαζομένων, που δεν είναι άλλοι από τα μέλη των οικογενειών μας, οι φίλοι μας, οι γνωστοί μας;

Η εφαρμογή του νόμου αυτού πήρε «σάρκα και οστά», την ώρα που οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διαδήλωναν για καλύτερες και πιο ασφαλείς εργασιακές συνθήκες. Οι συνάδελφοι των Διμοιριών έλαβαν εντολή για την καταστολή της διαμαρτυρίας των σύγχρονων ηρώων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας. Πριν λίγο καιρό μας καλούσαν να βγούμε στα μπαλκόνια για να τους χειροκροτήσουμε, και τώρα μας δίνουν εντολή να τους αντιμετωπίσουμε με τα γκλοπς! Οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας εξευτελίζουν το Σώμα μας, και αντί να χτίζουν γέφυρες με την κοινωνία, τις καταστρέφουν. Η κυβέρνηση έχει απεριόριστες ευθύνες για το «έργο» που μας έχει αναθέσει.

Εδώ και τώρα να απεμπλακούμε από την εφαρμογή του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων! Δεν θα γίνουμε εμείς οι δήμιοι του λαού μας!

Υπενθυμίζουμε στους κυβερνώντες ότι στη συντριπτική μας πλειοψηφία δεν προερχόμαστε από οικογένειες εφοπλιστών και μεγαλοεπιχειρηματιών. Είμαστε παιδιά λαϊκών οικογενειών που πασχίζουν μαζί με τον υπόλοιπο λαό να «τα βγάλουν πέρα». Έχουμε υπομείνει πάρα πολλά και εμείς ως κλάδος. Είδαμε και εμείς τη ζωή μας να υποβαθμίζεται μέσα στην κρίση, τον μισθό μας να ελαττώνεται, τους συγγενείς μας να μένουν χωρίς δουλειά. Γι’ αυτό ακριβώς έχουμε γνώση για το πού ανήκουμε, δηλαδή στο πλευρό του λαού μας.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων θα πρέπει να αντιδράσουν και να διαμαρτυρηθούν για την υλοποίηση του νόμου αυτού που μας βάζει απέναντι στο λαό. Να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να σταματήσει να μας χρησιμοποιεί για την εφαρμογή των απαράδεκτων πολιτικών της. Εργαζόμενοι στις Υγειονομικές Δομές, μαθητές και κάθε λογής εργαζόμενος να μην ξανατεθεί στο στόχαστρο. Ο ρόλος της Αστυνομίας είναι να προστατεύει το λαό, όχι να τον πολιορκεί! Όλοι μαζί οι συνάδελφοι να αντισταθούμε μπροστά στην επιλογή ορισμένων να επαναφέρουν τον αστυνομικό πίσω σε σκοτεινές εποχές!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Δείτε περισσότερα

Related Articles

2 Comments

 1. Έχετε ήδη γίνει τύραννοι του λαού, και μην κάνετε ότι δεν το γνωρίζετε.
  Μάλλον καταλάβατε όμως, ότι ο κόσμος σας έχει πια σιχαθεί απο τα βάθη της ψυχής του,
  και προσπαθείτε να το σώσετε.
  Σώζετε όμως, ή είναι ήξη πολύ αργά;

 2. Επιτέλους οι αστυνομικοί κατάλαβαν πως οποια κυβέρνηση βγει τους εκμεταλλεύεται και τους βάζει να βγάλουν το φίδι απο την τρύπα.
  Είμαστε όλοι Έλληνες και δεν θα μας βάλουν να γίνουμε αντίπαλοι.
  Όλοι αγαπάμε την Ελλάδα μας που οι πολιτικοί την καταντησαν μπάτε σκύλοι αλέστε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button