Ξεπούλησαν Δημοσία Εξουσία και τα συμφέροντα των Δημοτων. Σταμάτησαν το Διαγωνισμό για το εργοστάσιο σκουπιδιών και συνεχίζουν το Περιβαλλοντικό Έγκλημα στη Κέρκυρα(VIDEO)

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ κ.Μ.ΥΔΡΑΙΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Ρ.ΚΡΑΤΣΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΣΑΝ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ.

Στη νεα αποκαλυπτική Τηλεοπτική εκπομπή στο ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ TV ο Δημοσιογράφος Χρόνης Προσαλέντης  εδειξε τη ΖΗΜΙΑ που συνεχίζει να υφίσταται το περιβάλλον απο την Πολιτικη Της Δημάρχου Κέρκυρας της Περιφερειάρχου Ιονίων Νήσων κ.Ρόδης Κράτσα.

Με τον νόμο 4685/20, που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο συνεστήθη ο Ειδικός Περιφερειακός Διαβαθμιδικός ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων στον οποίο μετέχουν ως εταίροι,  υποχρεωτικά η οικεία Περιφέρεια και όλοι οι Δήμοι της Περιφέρειας. Ο Περιφερειακός ΦΟΔΣΑ, σύμφωνα με το νόμο, καθίσταται καθολικός διάδοχος  σε όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία των λειτουργούντων φορέων διαχείρισης απορριμμάτων σε κάθε νησί του Ιονίου ξεχωριστά και στην Κέρκυρα ο ΣΥΔΙΣΑ.

Δηλαδή η Δήμαρχος κ Υδραίου αφησε χωρις ισχυρές αντιδράσεις να κλέβουν, αφαιρούν, μεταβιβάζουν ή «ρυθμίζουν» αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφαιρούν πολιτική ισχύ και δημοκρατικά δικαιώματα από τους ίδιους τους δημότες.

Χρέος των αιρετών εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι με κάθε κόστος, μακριά από επικύψεις σε κομματικές ή κυβερνητικές ιεραρχίες και εντολές από δοτούς κυβερνητικούς υπηρεσιακούς παράγοντες, να αντισταθούν, να αγωνιστούν και να κερδίσουν κάθε διαπλοκή και διαφθορά. Να προτάξουν γενναιότητα απέναντι στη  σε αυτη την επέλαση Κλοπής Εξουσίας του Δημου και να μην πουλήσουν τα συμφέροντα των δημοτών τους.

Κι όμως το άφησαν να γίνει οτι ηθελε το κόμμα της  ΝΔ και τα υψηλά στελέχη της εβαλαν χερι στον Δημο της Κέρκυρας άρπαξαν περιουσιακά του στοιχεία. Αφαίρεσαν με Χουντικό Τρόπο λειτουργείες του Δημου στη διαχείριση των απορριμμάτων Συνταγματικά κατοχυρωμένες και πηραν αποφάσεις χωρις συναίνεση των πολιτών χωρις διαβούλευση καταργώντας την Τοπικη Αυτοδιοίκηση. Εκφόβισαν δίχασαν με σκοπο να παρουν τη διαχείριση

Αρπαξαν Όλα τα περιουσιακά στοιχεία των Διαδημοτικών Φορέων που μέχρι τώρα διαχειρίζονται τα απορρίμματα και αποτελούν κτήμα των Δημοτών γιατί αποκτήθηκαν με τα ανταποδοτικά τους τέλη, μεταβιβάστηκαν χωρις να μας ρωτησουν και χωρις η Δήμαρχος Μεροπη Υδραίου και παρατάξεις να αντιδρασουν πραγματικά στον νέο Περιφερειακό Φορέα.

Η στάση των ομογάλακτων της ΝΔ δεν ηταν η διαφύλαξη των συμφερόντων των Δημοτών αλλα να μεταφερθούν σε εργολαβικά φιλικά συμφέροντα της Κυβέρνησης με εκτελεστικό βραχίονα την Ρ.Κρατσα και την Μ.Υδραιου …

Ετσι η Ρόδη Κράτσα παίρνοντας τα λουριά του “αλόγου” της Διαχείρισης μεσω του Εκτρώματος ΦΟΣΔΑ μαζι με την Δήμαρχο Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου που ψήφισαν θετικά ΑΚΥΡΩΣΑΝ τον Διαγωνισμό.

Ο Ρολος του ΦΟΣΔΑ φαίνεται ξεκάθαρα…Θέλουν το Σαμποτάρισμα του Διαγωνισμού για να περάσει σε φίλους εργολάβους της Κυβέρνησης και ματαίωσαν το διαγωνισμό ..Η πράξη αυτή  θα μας καθυστερήσει ξανα κάποια χρόνια ακόμη ..Στο μεσοδιάστημα θα επωφελούνται ενδιάμεσα εργολαβικά συμφέροντα για να κάνουν βολτα τα σκουπίδια στη Θάλασσα και μετα να φθάσουν στη Διάδυμα στην Κοζάνη..με κόστος 5 εκ ευρω ετησίως  σε βάρος του Δημότη όπως μας δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας της Υδραίου κ Σερεμέτης. Στα υπόψην Η ΔΙΑΔΥΜΑ συνεργάζεται με την εταιρεία ΕΠΑΔΥΜ Α.Ε. της οποίας Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος είναι ο κ. Λεων. Μπόμπολας…

Στο δια ταυτα της εισήγησης του ΦΟΣΔΑ για την ματαίωση του Διαγωνισμού ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ και υπογράφουν η κ.Ρόδη Κράτσα και η κ.Μερόπη Υδραίου οτι Δεν υπάρχει στον ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων …Χρηστή Διοίκηση ..Δεν υπάρχει …Διαφάνεια των διαδικασιών ανάθεσης Δημοσίων συμβάσεων και δεν εξασφαλίζεται …ο ελεύθερος ανταγωνισμός και η ίση μεταχείριση των οικονομικών φορέων.

Τελικά ομολογείται ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ από Ρ.Κράτσα και Μ.Υδραίου. Με αυτές τις μεθοδεύσεις  διέλυσαν το Σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων στα Ιόνια νησιά…κατάργησαν  στην πράξη τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου την βούληση των Δημοτών ..Ξεπούλησαν τη Δημοτική Εξουσία..

Η ζημιά στο περιβάλλον συνεχίζεται με την μη μεταφορά των χιλιάδων δεμάτων επι 5 χρόνια σε Τεμπλόνι και Λευκίμμη .

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

ΑΜΑΖΟΝΙΟS GRUP ..Ηλεκτρονική Εφημερίδα Ραδιόφωνο Τηλεόραση

amazonios.net……radio amazonios (15.00 Kαθε μερα εκτος ΣΑΒ-ΚΥΡ)……..amazonios TV Καθε Κυριακή 22.00

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button