Βρίσκεσαι στο Ταμείο.Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Με ενα αρθρο παρέμβαση του Δημοσιογράφου κ.Βαξεβάνη  κυκλοφορεί σήμερα το ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

ΕΠΑΡΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ Ο Μητσοτάκης ζητάει λευκή επιταγή για απόλυτη «γαλάζια» ασυδοσία

ΕΠΑΡΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ Ο Μητσοτάκης ζητάει λευκή επιταγή για απόλυτη «γαλάζια» ασυδοσία

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ο Μασκ-Αρίων

Ο Ι.Σ.Καριώτης θυμίζει στον ηγεμόνα –Αρίωνα της ενημέρωσης 107 ότι οι Γερμανοί ψυχρά τον αποκάλεσαν καλό ψεύτη

ΤΕΜΠΗ Οι ευθύνες για την τραγωδία αγγίζουν και πολιτικά πρόσωπα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Το «πλυντήριο» του ΣΔΟΕ με τα «αδιευκρίνιστα»

ΠΑΎΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ/ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ«Δεσμευόμαστε για γενναία αύξηση στους υγειονομικούς»

ΡΑΝΙΑ ΘΡΑΣΚΙΑ/ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «Στήριξη στους μικρομεσαίους της Θεσσαλονίκης»

ΤΟΝΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ/ΠΑΣΟΚ«Να δώσει το λιμενικό το βίντεο από την Πύλο»

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ Στο σφυρί 140.000 ακίνητα μέσα στο 2023-24

ΧΑΟΣ ΜΕ ΚΑΠ – ΟΠΕΚΕΠΕ Οι αγρότες ψήφισαν ΝΔ και θερίζουν αυτοκαταστροφή

ΝΟΜΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Τα ρεπό για τις ελιές άνοιξαν πιο πολλά κενά στις θέσεις εργασίας

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ «Πύλος τέλος» με Titan-ια προσπάθεια

Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, τα πράγματα είναι γνωστά. Κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται, κανένα ποσό δεν επιστρέφεται. Το ίδιο συμβαίνει και με την ψήφο. Η απομάκρυνση από την κάλπη έχει δημιουργήσει ένα τετελεσμένο και δεν έχει καμία σημασία αν υπήρξε λάθος. Η επιταγή έχει παραδοθεί στον παραλήπτη ο οποίος θα πράξει τα δέοντα. Αν μάλιστα η επιταγή είναι λευκή, του δίνεις τη δυνατότητα να συμπληρώσει το ποσό που θέλει, να πλαστογραφήσει , να σε χρεώσει και να σου ζητά και τα ρέστα.
Η ψήφος δεν επιστρέφεται. Μπροστά στην κάλπη είναι σα να βρίσκεσαι στο ταμείο. Το λογικό είναι οι λογαριασμοί να είναι προσεκτικοί και η επένδυση ξεκάθαρη. Στις εκλογές που παίρνουμε μέρος αυτή την Κυριακή, υπάρχει μια ιδιομορφία. Οι πολίτες έχουν ήδη εκφράσει πριν από ένα μήνα την πολιτική τους επιλογή, δίνοντας στον Μητσοτάκη ένα μεγάλο ποσοστό. Στις δεύτερες εκλογές δηλαδή, είναι λογικό να μην κριθεί ποιο θα είναι το πρώτο και το δεύτερο κόμμα. Στην πολιτική δεν υπάρχουν θαύματα και αν κάτι μοιάζει με θαύμα μάλλον είναι ένα μεγάλο ψέμα. Με αυτή την έννοια έχει κριθεί ότι η ΝΔ θα είναι το κόμμα που θα κερδίσει την εξουσία.
Λάθος ή σωστό, αυτό έχουν επιλέξει οι ψηφοφόροι.
Την ίδια ώρα όμως, δεν έχει διαφανεί μόνο το ποιος θα έχει την εξουσία αλλά και τι θα την κάνει. Τον ένα μήνα που μεσολάβησε από τις πρώτες εκλογές, ο Μητσοτάκης έχει δείξει ότι επιθυμεί μια λευκή επιταγή. Δεν θέλει την εξουσία για να την χειριστεί με τους κανόνες της Δημοκρατίας. Δηλαδή με κοινοβουλευτικό έλεγχο, λογοδοσία και διαφάνεια. Ο Μητσοτάκης θέλει μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία την οποία θα χρησιμοποιήσει ως νομιμοποίηση σε κάθε απόφασή του. Θέλει μια ανάθεση εξουσίας για να την χειριστεί εν λευκώ και όχι εξουσία με συνθήκες Δημοκρατικού ελέγχου.
Στο μεσοδιάστημα από τις προηγούμενες εκλογές, η ΝΔ, κλήθηκε να απαντήσει σε θέματα που προέκυψαν στην καθημερινότητα και αποτελούσαν προβλήματα στα οποία ήταν διακριτές οι κυβερνητικές της ευθύνες. Απέναντι σε αυτά το προβλήματα η απάντηση ήταν ότι ο λαός έδωσε 41% στη ΝΔ και άρα δεν μπαίνει θέμα απάντησης επί κάποιας ευθύνης. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος ήταν ο πρώτος που έκανε χρήση του επιχειρήματος όταν κλήθηκε να απαντήσει για έναν άνθρωπο που πέθανε στην καρότσα ενός αγροτικού αυτοκινήτου επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο για να διακομισθεί στο νοσοκομείο.
Ο Κωστής Χατζηδάκης, θύμα των παρακολουθήσεων από τον πρωθυπουργό του, έδωσε την ίδια απάντηση σε τηλεοπτικό πάνελ του Mega, όταν και αυτός ρωτήθηκε για τις υποκλοπές και τον τρόπο που κυβέρνησε η ΝΔ. Το 41% του ποσοστού είναι κατά τον Χατζηδάκη η απόδειξη ότι δεν έχει να απολογηθεί για τίποτα. Και ναι μεν σε προσωπικό επίπεδο ο Χατζηδάκης με την ελαστική συνείδηση που του επέτρεψε να μην ζητήσει εξηγήσεις ούτε για την παρακολούθησή του μπορεί να λέει ό,τι θέλει, σε πολιτικό επίπεδο όμως συμμετέχει στην ομολογία: «θα κάνουμε ότι γουστάρουμε και θα χρησιμοποιούμε ως επιχείρημα το ποσοστό που πήραμε».
Ο ίδιος ο Μητσοτάκης, όταν ρωτήθηκε γιατί δεν κάνει debate με τον Αλέξη Τσίπρα, όπως είχε δεσμευτεί πριν τις εκλογές του Μαΐου, απάντησε ότι δεν έχει νόημα η τηλεμαχία γιατί ο λαός έχει κρίνει. Δηλαδή η ανάγκη να τοποθετηθούν και να κριθούν οι πολιτικοί αρχηγοί για όσα λένε, δεν υπάρχει όπως συμβαίνει στις Δημοκρατίες , γιατί τον Μητσοτάκη δεν τον ενδιαφέρουν οι θέσεις αλλά η επιβολή του.
Έχουν γράψει πολλοί για την αλαζονική στάση του Μητσοτάκη στο διάστημα που
μεσολάβησε από τις εκλογές του Μαΐου. Δεν είναι όμως μόνο αλαζονεία. Είναι η πρόγευση, η αποκάλυψη για όσα θα ακολουθήσουν. Η στάση του προκύπτει κυρίως από την αντίληψη για το τι είναι η εξουσία (του). Είναι η απόφασή του να πάει όπου θέλει τη χώρα, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Σε κάθε έλεγχο και κριτική, δεν θα απαντάει με επιχειρήματα, αλλά κουνώντας την λευκή επιταγή του ποσοστού του, ως εξουσιοδότηση για κάθε αυθαιρεσία. Και όταν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης θα διαμαρτύρονται γιατί η άσκηση εξουσίας από την πλευρά του είναι εκτός θεσμικών πλαισίων, ο Μητσοτάκης θα έχει παγιώσει την αντίληψη ότι η ψήφος δεν είναι μια επιλογή που έγινε η οποία δεν ακυρώνει την κοινοβουλευτική διαδικασία, αλλά το διαρκές σύνθημα «απάνω τους».
Ο Μητσοτάκης θέλει ένα μεγάλο ποσοστό και ισχυρή αυτοδυναμία όχι για να κυβερνήσει με σταθερή κυβέρνηση όπως λέει, αλλά για να μπορεί να περιφρονεί τους ηθικούς και πολιτικούς κανόνες. Σε κάθε πρόβλημα που θα ανακύπτει, σε κάθε έγκλημα που θα γεννά η πολιτική του, η επωδός θα είναι η ίδια «σαραντατόσο τοις εκατό».
Θα μπορεί να περιφρονεί τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, να μην απαντά στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, να στέλνει τον σκύλο του αντί για υπουργούς του στη Βουλή και όλα θα δικαιολογούνται στην κοινή γνώμη με το επιχείρημα ότι τον επέλεξε ο λαός.
Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να γεμίσει η κάλπη με τα ψηφοδέλτιά του, για να αδειάσει η Δημοκρατία από το περιεχόμενό της. Θα εφαρμόσει ένα μοντέλο «αναθετικής Δημοκρατίας», όπου οι εκλογές θα χρησιμοποιούνται ως επιχείρημα δημοκρατικών διαδικασιών και στη συνέχεια θα μεταφράσει την λαϊκή εντολή σε δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει ακόμη και ενάντια στους κανόνες της Δημοκρατίας. Αν αύριο εντοπιστεί να παρακολουθεί και πάλι υπουργούς και πολίτες, θα απαντήσει ότι δεν έχει να δώσει καμία απάντηση γιατί τον ψήφισε ο λαός. Θα μοιράσει τα 50 δισεκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης σε δέκα φίλους (όπως φοβούνται στην Κομισιόν) αλλά θα εμφανίζει τη ληστεία ως Ανάπτυξη και όταν θα βγουν αποδεικτικά στοιχεία στην επιφάνεια θα ξαναπεί ότι είναι ο νικητής και δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Ακόμη και το Αιγαίο αν παραδώσει στην Τουρκία το επιχείρημα θα είναι ότι είναι ο ηγέτης και θα κάνει ό,τι θέλει.
Η πολιτική, η κοινωνία, οι θεσμοί θα υποταχθούν σε νέους κανόνες που θα έχει δικαίωμα να εφαρμόσει γιατί αυτός κάνει κουμάντο. Η ηγεσία της Δικαιοσύνης, οι επικεφαλής των Ανεξάρτητων Αρχών, η ΕΥΠ, το Στράτευμα, τα Σώματα Ασφαλείας θα λειτουργούν με κανόνες Μητσοτάκη.
Ο καθένας μπροστά στην κάλπη, έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι επιλογή θέλει. Αυτό είναι Δημοκρατία αλλά δεν κρίνει μόνο αυτό την Δημοκρατία. Η Δημοκρατία ήδη έχει πρόβλημα στη χώρα, από τη στιγμή που η πολιτική κρίση στρεβλώνεται και οι επιλογές γίνονται από κριτήρια του πόσο καλό τικ τοκ έχει ο αρχηγός της ΝΔ. Ο Μητσοτάκης το γνωρίζει αυτό και χρησιμοποιεί την ευκαιρία που έχει να κάνει τη στρέβλωση ακόμη μεγαλύτερη, στρεβλώνοντας τους ίδιους τους όρους της Δημοκρατίας. Ο Μητσοτάκης κινείται στο δρόμο που έχουν χαράξει ο Όρμπαν, ο Τραμπ, ο Μπολσονάρο και όλοι οι ηγέτες κατασκευάσματα της μεσσιανικής στοχευμένης επικοινωνίας. Πολλοί αναλυτές θεωρούν πως ο Μητσοτάκης θα πληρώσει με καθυστέρηση και τόκο όσα έχει κάνει την πρώτη τετραετία. Κατά μία έννοια αυτό ισχύει για όλους όσους έχουν κυβερνήσει από τη Μεταπολίτευση και μετά. Το θέμα όμως δεν είναι πότε και πώς θα πληρώσει ο Μητσοτάκης , αλλά πόση ζημιά έχει γίνει. Μπροστά στο ταμείο της κάλπης, ας κάνει ο καθένας τους λογαριασμούς του.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

One Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button