Βελτίωση της γραμμής στα Διαπόντια και ανοικτό φέρρυ για ογκώδη και οικοδομικά υλικά ζήτησε η Υδραίου.

Λίγο πριν ανακοινωθεί η απόφαση του Υπουργείου για αναβάθμιση της γραμμής στα Διαπόντια νησιά και το διαγωνισμό κερδίσει το πλοίο ΕΥΔΟΚΙΑ σαφώς ανώτερο απο ολα οσα μέχρι σήμερα εχουν ενδιαφερθεί η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ.Υδραίου  ζήτησε την βελτίωση της γραμμής αυτής και επιπλέον αλλο ανοικτό φέρρυ με επιδοτούμενο δρομολόγιο για την μεταφορά ογκωδών αντικειμένων και οικοδομικών υλικών απο τον Υπουργό Ναυτιλίας.

Η βελτίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Διαποντίων Νήσων και η δρομολόγηση του σημαντικού έργου του λιμανιού των Οθωνών ήταν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση της Δημάρχου Μ. Υδραίου με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη.

Σε ό,τι αφορά το έργο του λιμανιού των Οθωνών, η ολοκλήρωση της μελέτης αποτελεί προϋπόθεση για την έγκριση της από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων και την ένταξη της σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Η Δήμαρχος έθεσε το ζήτημα επιτακτικά, με τον Υπουργό Ναυτιλίας να δεσμεύεται για την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου για το νησί.

Στην σχετική συνάντηση, η Δήμαρχος Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων αναφέρθηκε και στην ανάγκη βελτίωσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Διαποντίων Νήσων. Ζήτησε από τον Υπουργό Ναυτιλίας, να υπάρξει επιδοτούμενο δρομολόγιο με πλοίο ανοιχτού τύπου για την μεταφορά ογκωδών αντικειμένων και οικοδομικών υλικών στα Διαπόντια νησιά ενώ επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει βελτίωση και καλύτερη κατανομή δρομολογίων τη θερινή περίοδο για να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες στα Διαπόντια νησιά.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close