Β.Πούτιν: Η Δύση αναπτύσσει ΤΕΧΝΗΤΗ ΥΣΤΕΡΙΑ!!Ωρα να αναλάβουμε ΗΓΕΤΙΚΟ ΡΟΛΟ (Video)
«Η Δύση αναπτύσσει ΤΕΧΝΗΤΗ ΥΣΤΕΡΙΑ! Ώρα να αναλάβουμε ΗΓΕΤΙΚΟ ΡΟΛΟ»… Την ώρα που πλέον ακόμα και διεθνιστικές φωνές στην Δύση (και στην Ελλάδα) παραδέχονται πως η Ρωσία κερδίζει και τον πόλεμο στην Ουκρανία και τον πόλεμο των κυρώσεων, νέες γεωπολιτικές ισορροπίες αναδύονται. Αυτό κατέστη σαφές στη 14η Σύνοδο Κορυφής BRICS – το σώμα που συγκεντρώνει τις πέντε μεγάλες οικονομίες της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας, της Κίνας και της Νότιας Αφρικής. Και η Ρωσία δεν είναι απομονωμένη από τον κόσμο, όπως θα ήθελε η Δύση να είναι.
Οι νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, η κριτική των κυρώσεων και το ΝΑΤΟ είναι τα πιο επίκαιρα ζητήματα που φέρνουν τις τέσσερις δυνάμεις πιο κοντά. Αλλά ακόμα βαθύτερα βρίσκεται η κοινή επιθυμία όλων των πλευρών για την υπέρβαση ενός μονοπολικού κόσμου (διεθνισμός), «προς ένα πραγματικά πολυπολικό σύστημα διακυβερνητικών σχέσεων, βασισμένο σε παγκοσμίως αποδεκτούς κανόνες του διεθνούς δικαίου και τις βασικές αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών». Αυτό είπε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων την Πέμπτη, τονίζοντας πως ήρθε η ώρα να αναδειχθεί ο ΗΓΕΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ των BRICS.
Ο πληθυσμός τους αποτελεί το 42% του συνολικού παγκόσμιου και, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να αυξηθεί. Δείτε τι άλλο είχε να πει ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στη σύνοδο κορυφής των BRICS την Παρασκευή: Το άλμα στις τιμές των βασικών αγαθών έχει πλήξει περισσότερο από όλα τις αναπτυσσόμενες χώρες, όπου το ψωμί και το αλεύρι είναι απαραίτητο μέσο επιβίωσης για τα κύρια τμήματα του πληθυσμού Η Δύση αναπτύσσει τεχνητά υστερία σχετικά με προβλήματα με την παράδοση ουκρανικών σιτηρών – Η Ρωσία είναι έτοιμη να διασφαλίσει την ελεύθερη διέλευση πλοίων σιτηρών στα διεθνή ύδατα, εάν η Ουκρανία συμβάλει στην εκκαθάριση των λιμανιών Η απότομη αύξηση του παγκόσμιου πληθωρισμού είναι αποτέλεσμα πολλών ετών ανεύθυνης πολιτικής των χωρών της G7 και όχι της ειδικής επιχείρησης της Ρωσίας Η Ρωσία θα είναι σε θέση να προμηθεύσει περίπου 50 εκατομμύρια τόνους σιτηρών στις παγκόσμιες αγορές.