Β.Αβατος:”Νέο Άουσβιτς – Η ΝΔ άναψε τους φούρνους” Αρθρο του Βασίλη Αβατου

"Ένα νέο Άουσβιτς ανάβει τους φούρνους του". Ελλάδα ώρα 0.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Για την ιστορία, δέκα ημέρες πριν από την καταστρεπτική καραντίνα του Μάρτιου τ.ε. είχα τοποθετηθεί ότι η Πατρίδα μας θα χρειαστεί τουλάχιστον 70 δισ για να ανακάμψει από την Κινεζική δολοφονική πανδημία. Στην περίπτωση μάλιστα που η ΕΕ μας στηρίξει, θα μας επιβάλουν ένα νέο μνημόνιο. Ενώ στην περίπτωση που δεν θα μας στηρίξει, η ύφεση θα κυμανθεί από 20% ως και 30%.

Θυμόμουν μάλιστα ότι κυβερνητικά στελέχη, δημοσιογράφοι αλλά και συμπαθούντες της κυβερνήσεως ήταν καθησυχαστικοί από τα παράθυρα των δελτίων των ΜΜΕ λέγοντας μάλιστα ότι η ύφεση θα είναι μεταξύ του 3 έως 4%. Κανένας μα κανένας από όλους αυτούς τους δήθεν οικονομολόγους που βγαίνουν στα κανάλια παρουσιάζοντας τις φαρδιές τους γραβάτες δεν μπόρεσαν να κάνουν μια σωστή πρόβλεψη. Ο μόνος που μπόρεσε να τοποθετηθεί άμεσα με απόκλιση όμως από την πραγματικότητα για το θέμα της ελληνικής οικονομίας ήταν μόνο ο Ούγγρος οικονομολόγος Zsolt M. Darvas, προβλέποντας ένα 4ο μνημόνιο και μια μείωση του ΑΕΠ μας στο 10%.

Προσωπικά δικαιώθηκα στο ακέραιο προβλέποντας το ύψος της χρηματικής ανάγκης που θα χρειαζόμασταν για την επανεκκίνηση της οικονομίας μας όταν η κυβέρνηση διατυμπάνιζε περίτρανα στους ψηφοφόρους της ως μεγίστη διπλωματική και πολιτική επιτυχία ότι  θα έπαιρνε 71.7 δισ. ευρώ.

Στην συνέχεια παρουσίασαν ως μια μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα τα 71,7 δισ. ευρώ (32,7 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και 38 δισ. από το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027) που θα εισρεύσουν στη χώρα για να αλλάξουν το οικονομικό μοντέλο και να διορθώσουν τις αστοχίες του παρελθόντος. Ως εδώ όλα καλά, όμως μόνο για κάποιους τυφλούς, παλαμακιστές, ΝουΔήτες, που στο μυαλό τους είναι πως θα βολευτούν. Αυτονόητο είναι ότι αυτά τα χρήματα δεν μας αρκούν την στιγμή που θα δοθούν στην διάρκεια μιας επταετίας και όχι για το ήδη υπάρχων οικονομικό έτος 2020

Μιλώντας και γράφοντας συνεχώς για τα 71,7 δισ.  η κυβέρνηση αποκρύπτει ότι οι επιδοτήσεις που θα λάβει η χώρα μας ανέρχονται μόνο σε 19,5 δισ. Αλλά όπως ρητά αναφέρεται στην απόφαση, από αυτά το 70% θα δοθεί τη διετία 2021-2022 και το υπόλοιπο 30% στο 2023.

Όμως το 70% των 19,5 δισ. ευρώ δεν είναι παρά μόνο 13,6 δισ. και αυτά θα καταβληθούν από το επόμενο καλοκαίρι και μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022. Δηλαδή, τον επόμενο Ιούνιο θα υπάρχουν παρά μόνο 7-8 δισ. ευρώ διαθέσιμα για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας.

Αυτό το μικρό ποσό των 7-8 δισ. γίνεται πολύ μικρότερο αν λάβουμε υπόψη μας τις κυβερνητικές ανακοινώσεις σχετικά με τη διάθεση περίπου 24 δισ. μέχρι σήμερα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας στην οικονομία και τις εκτιμήσεις των ειδικών για ύφεση 10-14% τον επόμενο χρόνο…

Άρα με λίγα λόγια μας κορόιδεψαν και πάλι!

Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες, αδέλφια Ελληνίδες και Έλληνες, η οικονομία μια χώρας δεν βασίζετε επάνω σε αριθμούς. Μια χώρα αποτελείται από ανθρώπους και οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί. Στους αριθμούς βασίζετε η αριθμητική. Η οικονομία σε μια χώρα βασίζετε από το χώμα της, από το υπέδαφός της, από το νερό της, από τον υποθαλάσσιο χώρο της, από τον  αέρα της, από τον  φυσικό της πλούτο, από τα ήπια καιρικά φαινόμενα (ήλιος, βροχή κ.α.), από το ανθρώπινο υγειές δυναμικό της. Ενώ παράλληλα ελαττώνετε από τους πολέμους, από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (σεισμούς, πυρκαγιές, ξηρασίες, πλημύρες, χαλάζι κ.α.), από τις πανδημίες και τους προδότες πολιτικούς της. Με λίγα λόγια η οικονομία είναι ένα όραμα με συγκεκριμένα σταθερά βήματα αλλά και με προληπτικά προγράμματα αντιμετώπισης τυχών αρνητικών αποκλίσεων των καθορισμένων στόχων της…

Ύστερα από το σημερινό τηλεοπτικό διάγγελμα του αιμοσταγή Τύραννού μας με νέα καταστροφικά μέτρα για την οικονομία της χώρας μας όπου θα ισχύσουν από τις 6:00 το πρωί της Τρίτης, 3 Νοεμβρίου τ.ε. σας τα παρουσιάζω αναλυτικά:

  • Χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  • Περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 12:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί.
  • Εφαρμογή τηλε-εργασίας 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  • Και πλήρης τηλε -εκπαίδευση στα πανεπιστήμια.
  • Όχι συναθροίσεις.
  • Πάντα αποστάσεις.
  • Προσωπική υγιεινή.
  • Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης, πλην της κατ’ οίκον διανομής φαγητού και της παραλαβής από το κατάστημα.
  • Το ίδιο θα ισχύει και για τους χώρους ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης: Μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα, όπως και κλειστά γυμναστήρια.

ΥΓ.: “Ένα νέο Άουσβιτς ανάβει τους φούρνους του”. Ελλάδα ώρα 0.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close