Τουρκικό ΜΜΕ: Αν οι ΗΠΑ εισβάλουν στο Ιράν εμείς θα κτυπήσουμε Ρόδο/Κύπρο

Ρωσία και Τουρκία συνεργάζονται στο μαχητικό KAAN

Επίσημα δεν μπορεί να λεχθεί τίποτα διότι έτσι γίνεται πάντα, ανεπίσημα μέσω μικρών ιστοσελίδων και ανώνυμων αξιωματούχων μπορούν να κοινοποιηθούν ( αυτά που θέλει πάντα η άλλη πλευρά) πολλά και κυρίως σοβαρά για την Ελλάδα και για ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο.

 

Σύμφωνα με ιστοσελίδα στο Χ, “εάν οι ΗΠΑ εισβάλουν στο Ιράν, Η Κίνα πρέπει να εισβάλει στην Ταϊβάν και η Τουρκία πρέπει να ανακτήσει τη Ρόδο/Κύπρο. Όσο περισσότερα μέτωπα για να αντιμετωπίσουν οι ΗΠΑ τόσο το καλύτερο.

Επίσης η Τουρκία διαπραγματεύεται με ρωσικές και κινεζικές εταιρείες για διαφράγματα τιτανίου για το εγχώριο μαχητικό αεροσκάφος KAAN αφού οι ΗΠΑ πίεσαν τον παρόντα προμηθευτή να αποχωρήσει.

Αυτό καθυστέρησε το 3ο και το 4ο πρωτότυπο, καθώς τα αποθηκευμένα διαφράγματα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με νέο σχεδιασμό σκελετού”.

Οι δύο πληροφορίες αφορούν πιθανότατα πολύχρονα τουρκικά σχέδια κατά των Δωδεκανήσων, τα οποία τα γνωρίζει η ελληνική στρατιωτική ηγεσία ( λαμβάνοντας παράλληλα τα μέτρα της, ενώ οι ΗΠΑ μπλοκάρουν το τουρκικό μαχητικό ( που δεν είναι 5η γενιάς εκτός και αν Ρώσοι και Κινέζοι βοηθήσουν), διότι θέλουν  να πουλήσουν τα δικά τους F-35A.

Κόντρα Ισραήλ-Τουρκίας και Ελλάδος για την υπεροχή στον αέρα της Μεσογείου  

 

Για το θέμα αυτό ανώνυμος Τούρκος αξιωματούχος ανέφερε: «Ό,τι κι αν κάνουν, είναι αναπόφευκτο για την Τουρκία να έχει μια πολύ μεγαλύτερη και πιο προηγμένη Πολεμική Αεροπορία από το Ισραήλ. Το εμπάργκο ενισχύει μόνο την αποφασιστικότητά μας».

Τα ελληνικά 20+20 F-35 κατά των τουρκικών KAAN

Μόλις χθες η κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin σε σχετική ανακοίνωσής επεσήμανε πως, «η κυβέρνηση της Ελλάδας επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να προμηθευτεί 20 αεροσκάφη F-35 Lightning II από την Lockheed Martin, υπογράφοντας την Επιστολή Προσφοράς και Αποδοχής (LOA), μέσω της διαδικασίας FMS (Πώληση Στρατιωτικού Υλικού), με την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Η Επιστολή Προσφοράς & Αποδοχής (LOA) επίσης περιλαμβάνει ως δικαίωμα προαίρεσης την προμήθεια 20 επιπλέον αεροσκαφών.

Το Ισραήλ ετοιμάζει μια στρατιωτική συμμαχία μέσω της συμφωνίας του Αβραάμ αλλά και με την συμμετοχή χωρών της περιοχής  

Η στρατιωτική συμμαχία του Αβραάμ  προετοιμάζει το Ισραήλ ενάντια στο Ιράν και τη Ρωσία.
Αυτό ανέφερε ο Ρώσος ειδικός Σεργκέι Ακσιόνοφ σε ρωσικό ΜΜΕ.   

Ποιον θα έχει να αντιμετωπίσει η Μόσχα εάν δημιουργηθεί ένα «ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή»; ρωτά ο ίδιος.

“Μια νέα στρατιωτικοπολιτική «Συμμαχία του Αβραάμ» παρόμοια με το ΝΑΤΟ, θα μπορούσε να δημιουργηθεί στη Μέση Ανατολή.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε μια τέτοια πρόταση στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Το έξυπνο όνομα (ο Αβραάμ είναι ο πατριάρχης του Ιουδαϊσμού, του Ισλάμ και του Χριστιανισμού) κρύβει την ετοιμότητα να ξεκινήσει ένας μεγάλος πόλεμος στη Μέση Ανατολή;

Μετά από αυτόν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Αμερική δημιούργησε μια συμμαχία ασφάλειας στην Ευρώπη για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη σοβιετική απειλή.

Με τον ίδιο τρόπο, η Αμερική και το Ισραήλ σήμερα μπορούν να δημιουργήσουν μια συμμαχία ασφάλειας στη Μέση Ανατολή για να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη ιρανική απειλή», εξήγησε ο Νετανιάχου για την ιδέα του νέου μπλοκ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βλέπει τις αλληλέγγυες ενέργειες ορισμένων χωρών για την απόκρουση μιας μεγάλης κλίμακας επίθεσης στο ισραηλινό έδαφος με drones και πυραύλους, όπως αυτής που εκτοξεύθηκαν από το Ιράν στις 14 Απριλίου ως το πρωτότυπο της μελλοντικής συμμαχίας.

Εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Τεχεράνη αντιτάχθηκε τότε από τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιορδανία και τη Σαουδική Αραβία καταρρίπτοντας UAV.

Όλες οι χώρες που βρίσκονται σε ειρήνη με το Ισραήλ και όλες εκείνες οι χώρες που θα συνάψουν ειρήνη με το Ισραήλ, θα πρέπει να προσκληθούν να συμμετάσχουν σε αυτή τη συμμαχία», ανέφερε ο Νετανιάχου στους περιφερειακούς γείτονές του.

Αυτό αναφέρεται στις «Συμφωνίες του Αβραάμ» για την ειρήνη, που υπέγραψε το Τελ Αβίβ το 2020-2021 με τα ΗΑΕ, το Μπαχρέιν, το Μαρόκο και το Σουδάν με τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι Ρεπουμπλικάνοι δέχθηκαν την ομιλία του Νετανιάχου με μεγάλη συμπάθεια.

Ο γερουσιαστής Λίντσευ Γράχαμ, χαρακτήρισε την ομιλία του Νετανιάχου «επική», ενώ ο Γερουσιαστής Νταν Σάλιβαν την αποκάλεσε «μια από τις πιο ισχυρές ομιλίες που έχει δει ποτέ».

«Η υποστήριξη και η υπεράσπιση του Ισραήλ είναι ευθύνη των Ηνωμένων Πολιτειών και του αμερικανικού λαού», δήλωσε ο βουλευτής Άντι Μπαρ.

Οι Δημοκρατικοί, αντίθετα, καταδίκασαν τον Νετανιάχου. Ο εκπρόσωπος Τζέρι Νάντλερ είπε ότι η ομιλία του ήταν «βασικά ανέντιμη».

«Λέει ότι θέλει ειρήνη, αλλά τα πολιτικά του συμφέροντα είναι να κρατήσει τον πόλεμο όσο το δυνατόν περισσότερο», τονίζει ο Γερουσιαστής.

Δεκάδες Δημοκρατικοί μποϊκόταραν την ομιλία του Νετανιάχου, ο οποίοςμ είχε μια συνάντηση με τον Τραμπ και μετά με τον Μπάιντεν και την Καμάλα Χάρις.

“Προφανώς, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να πουλήσει την ιδέα της δημιουργίας της «Συμμαχίας Αβραάμ» σε όλους τους πιθανούς ιδιοκτήτες του Λευκού Οίκου: αφού στο ΝΑΤΟ υπάρχει ήδη και το AUKUS έχει δημιουργηθεί στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Οι Αμερικανοί δημιουργούν ένα τρίτο στρατιωτικό μπλοκ στη Μέση Ανατολή.Η Τεχεράνη είναι σύμμαχος της Μόσχας και ως εκ τούτου η Ρωσία δεν μπορεί να σταθεί στην άκρη.

Ο Νετανιάχου αισθάνεται ότι ο άνεμος φυσά στα πανιά του Τραμπ, ο οποίος είναι ίσως ο πιο φιλο-ισραηλινός πολιτικός σε ολόκληρη την ιστορία των αμερικανο-ισραηλινών σχέσεων», δήλωσε ο Κονσταντίν Μπλόχιν, Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας και ειδικός στο Κέντρο Μελετών Ασφαλείας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.

“Ο Τραμπ έχει άριστες σχέσεις με το λόμπι του Ισραήλ. Επιπλέον, είναι πλήρως ενσωματωμένος σε αυτό το λόμπι. Άλλωστε, η κόρη του Ιβάνκα ασπάστηκε τον Ιουδαϊσμό και ο γαμπρός του Τζάρεντ Κούσνερ είναι Εβραίος.

Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι ενώ ήταν πρόεδρος, ο Τραμπ διέταξε τη δολοφονία του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί του IRGC και επίσης αποχώρησε από τη συμφωνία για τα πυρηνικά με το Ιράν.

Επομένως, εάν ο Τραμπ γίνει πρόεδρος, θα υπάρξει αυξημένη υποστήριξη προς το Ισραήλ και αυξημένη πίεση στο Ιράν.

Μην πάτε σε μάντισσα. Ο Μπάιντεν και οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν επίσης το Ισραήλ, αλλά με πιο συγκρατημένο τρόπο.

Δηλαδή, η πολιτική απέναντι στο Ισραήλ δεν εξαρτάται από τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ, αλλά από τα συμφέροντα της ομάδας που θα είναι στην εξουσία.

Ωστόσο, οι περισσότεροι Αμερικανοί δύσκολα θέλουν να ακούν  όλα αυτά.

Γιατί να μαλώνουν με ολόκληρο τον αραβικό κόσμο για χάρη του φτωχού σε πόρους Ισραήλ;

Στον αραβικό κόσμο υπάρχουν κράτη νάνοι που τα βρίσκουν δύσκολα χωρίς την προστασία των υπερδυνάμεων: εκτός από το Μπαχρέιν, αυτό περιλαμβάνει το Κουβέιτ και το Κατάρ, αλλά ακόμη και γι’ αυτά η εμπλοκή με τους Σιωνιστές είναι σαν θάνατος.

Το 2024, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ δεν είναι πλέον σε θέση να εγγυηθούν την ασφάλεια σε κανέναν στη Μέση Ανατολή, θα έπρεπε να διατηρήσουν το υπάρχον status quo. Εάν το Μπαχρέιν προστατεύεται από τη βάση του αμερικανικού στόλου, τότε η μοίρα του Κατάρ μπορεί να κριθεί τη στιγμή που αυτό το κράτος βρεθεί στο ίδιο μπλοκ με το Ισραήλ”, καταλήγει ο Ρώσος ειδικός Κ.Μπλόχιν μεταξύ άλλων.

Αυτό που γίνεται απολύτως κατανοητό εδώ είναι ότι πλανήτης είναι κοντά σε Τρεις μεγάλες εστίες πολέμου που μπορούν να προκαλέσουν παγκόσμια  σύρραξη, αυτή της Ουκρανίας, της κόντρας Ισραήλ-Ιράκ και στην ένταση ανάμεσα σε Κίνα-Ταιβάν.

pentapostagma.gr

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button