Το Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης επαναφέρει όλους τους υπαλλήλους που απολύθηκαν επειδή δεν εμβολιάστηκαν.

Διέταξε και την επιστροφή των αποδοχών τους

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης επαναφέρει όλους τους υπαλλήλους που απολύθηκαν επειδή δεν εμβολιάστηκαν και διατάσσει την καταβολή  των αποδοχών τους για το διάστημα της αναστολής εργασίας τους.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας της Νέας Υόρκης επανέφερε όλους τους υπαλλήλους που απολύθηκαν επειδή δεν έκαναν το εμβόλιο COVID-19 διατάσσοντας την καταβολή  των αποδοχών τους και τονίζοντας  ότι παραβιάστηκαν τα δικαιώματά τους.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ
Το δικαστήριο έκρινε (https://www.foxnews.com/us/new-york-supreme-court-reinstates-all-employees-fired-being-unvaccinated-orders-backpay) τη Δευτέρα (24 Οκτωβρίου) ότι “το να εμβολιαστεί κάποιος δεν εμποδίζει το άτομο να προσβληθεί ή να μεταδώσει το COVID-19”.
Μόνο η πόλη της Νέας Υόρκης απέλυσε περίπου 1.400 υπαλλήλους επειδή δεν είχαν εμβολιαστεί νωρίτερα φέτος, αφού η πόλη υιοθέτησε την εντολή για το εμβόλιο COVID-19 υπό τον πρώην δήμαρχο Bill de Blasio.
Πολλοί από αυτούς που απολύθηκαν ήταν αστυνομικοί και πυροσβέστες.

Ο σημερινός δήμαρχος της Νέας Υόρκης Eric Adams  ειχε υποστηρίξει τον Μάρτιο του 2022 ότι η πόλη δεν θα επαναπροσλάβει (https://www.foxnews.com/health/new-york-city-wont-rehire-unvaccinated-workers) τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους που απολύθηκαν, προσθέτοντας ότι “δεν επανεξετάζουμε αν θα τους φέρουμε πίσω”.

 

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button