Στον Εισαγγελέα για τα εικονικά τιμολόγια της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Marc

Να αναλάβει δράση και να διερευνήσει όσα έχει φέρει εδώ και καιρό στο φως η «ΕΦ.ΣΥΝ.» με αποκαλυπτικά δημοσιεύματα για την εταιρεία δημοσκοπήσεων Marc και τις οικονομικές δοσοληψίες με τις εταιρείες «Ιονία Τεχνική» και ΚΥΡΑ Α.Ε. καλείται πλέον ο οικονομικός εισαγγελέας, μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν το μεσημέρι της Τετάρτης ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παύλος Πολάκης και ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής Μάριος Κάτσης στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος.

«Ή έχουμε εικονικά τιμολόγια ή έχουμε μαύρο πολιτικό χρήμα»

«Εδώ έχουμε τα εξής δύο πράγματα: ή έχουμε εικονικά τιμολόγια ή έχουμε μαύρο πολιτικό χρήμα. Κάποιος δηλαδή παραγγέλνει στον κ. Γεράκη δημοσκοπήσεις για να βγάζει τον Μητσοτάκη ως τον δημοφιλέστερο πολιτικό από καταβολής του κόσμου και επειδή δεν θέλουν να δουν ποιος τα έχει παραγγείλει βάζουν τη χωματουργική να πληρώνει τον Γεράκη» ανέφερε ο Παύλος Πολάκης εξερχόμενος του ΣΔΟΕ.

«Δεν είναι ένα θέμα το οποίο έχει μόνο οικονομικές διαστάσεις, ένα οικονομικό σκάνδαλο, αλλά κατά τη γνώμη μας είναι ένα ζήτημα δημοκρατίας και ορθής λειτουργίας του πολιτικού συστήματος» σχολίασε ο Μάριος Κάτσης.

Και συνέχισε: «Όταν το 2021 με ανακοίνωσή μου είχα πει ότι ο κ. Γεράκης εργάζεται για λογαριασμό του Μαξίμου και είχα με ερώτησή μου στη Βουλή, καταθέσει συγκεκριμένα στοιχεία για απευθείας αναθέσεις, για προνομιακή δηλαδή μεταχείριση για δημόσιο χρήμα έκαναν ότι δεν άκουσαν.

Όταν συστήσαμε το φθινόπωρο, τον Οκτώβρη του 2021, την εξεταστική επιτροπή για την απόπειρα χειραγώγησης της κοινής γνώμης με δημόσιο χρήμα και ζητήσαμε να κληθούν εταιρείες μεταξύ των οποίων και η Marc στην εξεταστική επτροπή η Νέα Δημοκρατία, επειδή είχε την πλειοψηφία στην εξεταστική, απέκλεισε την κατάθεση των μαρτυρικών αιτημάτων που είχαμε θέσει προκειμένου να το συγκαλύψει».

Ο κ. Κάτσης τόνισε ότι «δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές με κοριούς, με τριγωνικές συναλλαγές μεταξύ Μαξίμου και δημοσκόπων και με έναν λαό στο σκοτάδι» και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην Ελληνική Δικαιοσύνη ότι θα τρέξει τις υποθέσεις.

Οι αποκαλύψεις που περιμένουν έρευνα

Όπως αποκάλυψε η «Εφ.Συν.» πριν από σχεδόν ένα μήνα, μέσα σε μια τριετία η χωματουργική εταιρεία «Ιονία Τεχνική» πέρα από το ότι εξέδωσε εικονικά τιμολόγια  ύψους 5,3 εκατ. ευρώ στην εταιρεία Krikel που εμπλέκεται στο σκάνδαλο των υποκλοπών μέσω του Predator, φέρεται να εξέδωσε άλλα 29 παρόμοια εικονικά τιμολόγια στην εταιρεία δημοσκοπήσεων Marc.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και άλλη τεχνική εταιρεία (ΚΥΡΑ Α.Ε.), που φέρεται να εξέδωσε δύο εικονικά τιμολόγια για λογαριασμό τής Marc. Πρόκειται για μια εταιρεία που τυγχάνει επίσης να έχει ως αντικείμενό της τις τεχνικές εργασίες και η οποία έχει ελεγχθεί από τις αρμόδιες αρχές για σειρά φορολογικών παραβιάσεων, μεταξύ των οποίων και η έκδοση εικονικών τιμολογίων σε πελάτες της.

Τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της ΕΦ.ΣΥΝ.

efsyn.gr

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button