Στην Ορθόδοξη Γεωργία δεν παρέδωσαν την εκκλησία στον Αντίχριστο όπως στην Ελλάδα(video)

Στην Ορθόδοξη Γεωργία η Ιερά Σύνοδος δεν σταμάτησε τον εκκλησιασμό …Βρήκε τον τρόπο και όπως κάνουν εδώ την είσοδο στις Τράπεζες και τα Σούπερ μάρκετ έτσι κάνουν και τους Ιερούς Ναούς…Δείτε το video και να καταλάβετε ότι στην Ελλάδα ο αρχιεπίσκοπος και οι Ιούδες πρόδωσαν  την πίστη τους και στη Κεφαλή έβαλαν τους Αντίχριστους…Ο Ιερώνυμος και τα μέλη της Ι.Σ παρέδωσαν την Εκκλησία στον Αντίχριστο

Διαβάστε τι είπε σήμερα 12/04/20 Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος…

Όταν ήλθε μέσα ο αστυνομικός, του είπα παιδί μου…διάλεξε..τι θέλεις να εφαρμόσεις · Τον νόμο του κράτους, η τον νόμο του Χριστού; Έμενα ο Χριστός αυτό μου λέει..Αυτόν που έρχεται κοντά μου, δεν θα τον βγάλω έξω…Αυτόν που θέλει να κοινωνήσει σώμα και αίμα Χριστού αφού πιστεύει ότι αυτό το σώμα είναι η ίδια η ζωή…όχι μόνο η πρόσκαιρος, αλλά και η αθάνατος ζωή που δεν έχει θάνατο, δεν έχει αρρώστια, το καλύτερο φάρμακο και γι’ αυτή την αρρώστια και για την επόμενη που έρχεται είναι το σώμα και το αίμα του Χριστού. Τώρα, όταν κλείνουμε τις εκκλησίες και περιορίζουμε την Θεία Κοινωνία και φοβίζουμε τον κόσμο να έρχεται είναι σαν να κλείνουμε τα νοσοκομεία. Ως να κλείνουμε τα φαρμακεία. Άμα θέλουμε τρόποι υπάρχουν. Όπως βρήκαν τρόπους στην Ορθόδοξη Γεωργία. Και οι κανόνες υγιεινής να τηρούνται, αλλά και το σώμα και το αίμα που νικά τον θάνατο και την αρρώστια να προσφέρεται στους πιστούς. Είναι τα δικαιώματα των πιστών. Όπως έχουν δικαιώματα οι άθεοι έχουν δικαιώματα και οι πιστοί. Και αισθάνομαι ότι σήμερα τα δικαιώματα των πιστών καταπατούνται.»

~Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος από την Ἀρχιερατική Θεία Λειτουργία Κυριακῆς τῶν Βαΐων 12-4-2020

Και εδώ ένα κείμενο για την Ορθοδοξία και το τι σημαίνει…

Ορθοδοξία, η μοναδική αληθινή Εκκλησία με κεφαλή της τον Θεάνθρωπο, Αυτόν που σταυρώθηκε και αναστήθηκε για να μας ελευθερώσει από τη φθορά και να μας δώσει μία νέα ευκαιρία να ακολουθήσουμε τον δρόμο για την αθανασία, για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση προδίδεται από τους ίδιους τους λειτουργούς της. Ο ίδιος ο Θεός, από αγάπη μας προσφέρει τον Υιό Του, ο οποίος θυσιάζεται για να σωθούμε όλοι εμείς και τελικά σύσσωμη η ΔΙΣ αποφασίζει ότι ο Χριστός, ο Υιός του Θεού, δεν έχει τη δύναμη να επιβληθεί σε ένα μικροβιάκι και πρέπει να κλείσουν όλοι οι Ναοί στην ωραιότερη και κατανυκτικότερη γιορτή της Ορθοδοξίας. 

Ο Χριστός που αναστήθηκε, είναι αδύναμος μπροστά στην αρρώστια και στον θάνατο; Τότε τι γιορτάζουμε το Πάσχα; Δε γιορτάζουμε τη νίκη κατά της φθοράς του θανάτου; Δε γιορτάζουμε την ελπίδα που κυριαρχεί επάνω στους χειρότερους φόβους μας; Ακόμα και ο πλέον δύσπιστος ή αλειτούργητος ορθόδοξος χριστιανός, αυτές τις Άγιες μέρες νιώθει έντονα την ανάγκη να πάει στην Εκκλησία και να ανάψει ένα κεράκι, να σκύψει στην εικόνα της Παναγίας ή στον Επιτάφιο του Κυρίου μας και να πάρει κουράγιο και ελπίδα γι’ αυτά που του συμβαίνουν, τόσο σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο, όσο και σε εθνικό. Ειδικά αυτές τις μέρες με την επέλαση του νέου ιού η ανάγκη του να σταματήσει να φοβάται και να γεννηθεί η ελπίδα στην ψυχή του, ότι ο Θεός θα τον δυναμώσει, θα τον θεραπεύσει και θα τον ανακουφίσει, είναι ισχυρότερη από ποτέ.

Πότε σταμάτησε ο Άγιος Τριαδικός Θεός να προστατεύει την Εκκλησία Του και τον Οίκο Του; Γιατί τότε, μας είπε ο Ιερός Χρυσόστομος ότι πρόκειται για απάνεμο λιμάνι; Γιατί τότε, υπάρχει η προτροπή στην Αγία Γραφή εν εκκλησίαις ευλογείτε τον Θεόν; Ποιο το μήνυμα που θα περάσετε στο ποίμνιό σας αυτό το Πάσχα κύριοι Ιεράρχες; Κοιτάξτε κατάματα τον λαό και μιλήστε του για το πραγματικό νόημα των ημερών. Ότι υπάρχει Θεός Παντοδύναμος, που από αγάπη στο πλάσμα Του στέλνει τον Μονογενή Του Υιό, για να απαλλάξει τον άνθρωπο από τη φθορά και τον θάνατο. Ποιος άλλος μπορεί να το κάνει αυτό; Ποιος άλλος είναι δυνατότερος; Ποιος άλλος έχει τη δύναμη να εξουσιάζει τη φύση και μ’ ένα νεύμα Του να καταστρέψει και να ξαναδημιουργήσει την πλάση; 

Ποτέ μα ποτέ, όσες αρρώστιες και θανατικά και να γνώρισε τούτη εδώ η χώρα, δεν έκλεισαν οι Εκκλησίες. Αντιθέτως, κλήρος και λαός ενωμένοι σαν γροθιά, κοίταζαν με ελπίδα τον Ουρανό κάνοντας λιτανείες, δεήσεις, αγρυπνίες, Ακολουθίες, Θείες Λειτουργίες, γιατί είχαν πίστη ότι μόνο ο Άγιος Τριαδικός Θεός θα έδινε τη λύση.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close