Πρωτιά στους θανάτους στην Ελλάδα..Η αυξανόμενη θνησιμότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Για τη θλιβερή κατάσταση του ΕΣΥ μίλησε ο καρδιολόγος Αργύρης Νταλιάνης στον Στέφανο Δαμιανίδη και τον FOCUS FM 103.6.
Μέσα από μια σειρά καταγγελιών που έγιναν στο σταθμό από ακροατές που βίωσαν δυσάρεστες εμπειρίες σε νοσκομεία ανά τη χώρα, αλλά και από τα λεγόμενα του γιατρού, αποδεικνύεται περίτρανα η “γύμνια” του Συστήματος Υγείας.
Ο κ. Νταλιάνης έφερε στο “φως” ένα απίστευτο περιαστατικό αστυνομικής βίας σε βάρος καρκινοπαθούς γυναίκας στο νοσοκομείο “Μεταξά”, από τους σωματοφύλακες των βουλευτών της ΝΔ Μαρκόπουλου και Τραγάκη, την ώρα που οι δύο τελευταίοι βρίσκονταν εκεί στα πλαίσια μιας ομιλίας:
«Ήταν μια κυρία, η οποία ήθελε να εκφράσει την αγωνία της, την ανησυχία της, γιατί τις τελευταίες δέκα ημέρες δε λειτουργεί το μηχάνημα της ακτινοθεραπείας, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να κάνει (σ.σ. θεραπεία) ακτινοβολίες η γυναίκα. Περιμένει πότε θα επισκευαστεί το μηχάνημα εδώ και δέκα μέρες στο νοσοκομείο “Μεταξά”» και συμπλήρωσε:
«Εξέφραζε λοιπόν την αγωνία για την υγεία της, μη ξέροντας τι μπορεί να της συμβεί και την αρπάζουν 4-5 μπράβοι των βουλευτών, την προπηλακίζουν, την βγάζουν έξω από το αμφιθέατρο και την κρατούν έξω από αυτό, σα να την έχουν συλλάβει και της έλεγαν “θα κάτσεις εδώ μέχρι να έρθει η Αστυνομία να σε συλλάβει” (…) Την “βούτηξαν” και την πέταξαν έξω από το Αμφιθέατρο και την κρατούσαν εκτός. Αυτό είναι καταγγελία της ΟΕΝΓΕ ( Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών)»
«Την απειλούσαν ότι θα την πάρουν από το νοσοκομείο, ούσα ασθενής και θα την μεταφέρουν στο κρατητήριο»
Στη συνέχεια, ο Στέφανος Δαμιανίδης διάβασε “on air” την επιστολή του γιατρού, Θανάση Κοντάρη, η περίπτωση του οποίου κάνει το γύρο του διαδικτύου. Ο εν λόγω γιατρός, μέχρι πρότινος ασκούσε το λειτούργημά του στο νοσοκομείο της Σερίφου, αλλά, όντας αγανακτισμένος από τις επικρατούσες συνθήκες, αποφάσισε να υποβάλλει την παραίτησή του, εξηγώντας σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του αυτή.
Τέλος, ο καρδιολόγος κλήθηκε να σχολιάσει στατιστικά στοιχεία Ιανουαρίου της Eurostat, αναφορικά με την υπερβάλλουσα θνησιμότητα. Σύμφωνα με αυτά, ενώ στο μεγαλύτερο κομμάτι της Ευρώπης, τα νούμερα είναι ενθαρρυντικά, η Ελλάδα και η Κύπρος “αποτελούν αρνητικές εξαιρέσεις, οι οποίες διατηρούν υψηλά ποσοστά υπερβάλλουσας θνησιμότητας, που φτάνουν στο 12%”.
«Εδώ και πολύ καιρό έχουμε εντοπίσει το θέμα της υπερβάλλουσας θνησιμότητας, με το φαινόμενο αυτό να έχει φτάσει μέχρι και το 25-30% παραπάνω συγκριτικά με τα πρό πενταετίας δεδομένα(…) Όταν λέμε υπερβάλλουσα θνησιμότητα, μιλάμε για περιστατικά θανάτων που δεν αφορούν κόβιντ, αλλά από καρδιακό επεισόδιο, εγκεφαλικό, κάποια πνευμονική εμβολή ή κάποιο αυτοάνοσο νόσημα. Όμως, μήπως όλα αυτά τα νοσήματα αφορούν παρενέργειες κάποιων πολλαπλών δόσεων εμβολίων για τον κορωνοϊό; Πώς μπορεί να αιτιολογηθεί η υπερβάλλουσα θνητότητα σε νέους ανθρώπους, τους οποίους αφορά σε μεγάλο ποσοστό η συγκεκριμένη θνητότητα;».
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ: