Πρώην πρ. του ΟΠΕΚΕΠΕ Βαγγέλης Σημανδράκος: «Ο Αυγενάκης με πίεζε για να πληρωθούν 6000 ύποπτα ΑΦΜ»! Έτσι έγινε η Κρήτη μπλε
Ο άνθρωπος με το ανύπαρκτο μέτωπο Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε πως:
«Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να με εμπλέκει σε οποιαδήποτε έκνομη πράξη στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως επιβεβαιώνεται και από το σύνολο της δικογραφίας. Όλη η υπόθεση, είμαι βέβαιος ότι θα αξιολογηθεί κατά το προσήκοντα θεσμικό τρόπο, μακριά από μικροκομματικές και επικοινωνιακές σκοπιμότητες. Είμαι σίγουρος και ήσυχος με την συνείδησή μου», ανέφερε ο πρώην Υπουργός.
Απαντώντας στην κατάθεση που έδωσε ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Βαγγέλης Σημανδράκος, ο οποίος σημειωτέον, ανέλαβε τη διοίκηση του Οργανισμού μέσω του ΑΣΕΠ και οδηγήθηκε στην παραίτηση μετά από μία περίοδο σκληρών αντιπαραθέσεων και εντάσεων με τον τότε υπουργό Αυγενάκη.
Σημανδράκος «Δεχόμουν αφόρητες πιέσεις»!
Ο κ. Σημανδράκος στην κατάθεσή του στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, αναφέρει πως δεχόταν αφόρητες πιέσεις από τον τότε ΥΠAΑΤ για να πληρώσει ο Οργανισμός 6.000 ύποπτα και ελεγχόμενα ΑΦΜ ημετέρων. Διευκρινίζει, μάλιστα, ότι η πίεση ήταν διπλή: Και από το εσωτερικό του ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και από τον ίδιον τον κ. Αυγενάκη. Κάτι που παραπέμπει ξεκάθαρα σε εγκληματική οργάνωση!
«Οι πιέσεις που μου ασκούνταν ήταν αφόρητες» τονίζει στην κατάθεσή του ο κ. Σημανδράκος. Σημειώνεται ότι περίπου στα μέσα του Νοεμβρίου του 2023, η πλειοψηφία της Διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ παραιτήθηκε καθ υπόδειξη του Γ.Γ. του ΥπΑΑΤ Γ. Στρατάκου, ο οποίος εκτελούσε εντολή του Λ. Αυγενάκη, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για να οδηγηθεί στην έξοδο και ο κ. Σημανδράκος.
Κάτι που αναγκάστηκε να πράξει στις προπαραμονές της Πρωτοχρονιάς του 2024. Μετά την αποχώρησή του από τον Οργανισμό, πιστώθηκαν στα 6.000 ελεγχόμενα από την ευρωπαϊκή εισαγγελία ΑΦΜ όλα τα ποσά που είχαν υπολογιστεί.
Η παραπάνω γλαφυρή όσο και αποκαλυπτική κατάθεση είναι μόνο μία από τις δεκάδες που περιλαμβάνονται στην ογκοδέστατη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τις παράνομες επιδοτήσεις, περιλαμβάνονται τα ονόματα 2 υπουργών, του κ. Μ. Βορίδη και Λ. Αυγενάκη και 5 υφυπουργών της κυβέρνησης, των Διονύση Σταμενίτη (Αγροτικής Ανάπτυξης), Χρήστο Κέλλα (Αγροτικής Ανάπτυξης), Μάξιμο Σενετάκη (Ανάπτυξης), Τάσο Χατζηβασιλείου (Εξωτερικών) και Χρήστο Μπουκώρο (Ψηφιακής Διακυβέρνησης).
Αυτή τη φορά η εγκληματική οργάνωση έχει να κάνει με την ευρωπαία εισαγγελέα κι όχι με την πλήρως ελεγχόμενη δικαστική εξουσία στην Ελλάδα. Θα είναι σκάνδαλο αν και αυτή τη φορά γλυτώσουν την φυλακή!