Πλήθος αντιδράσεων απο Δικαστές και Νομικούς για «αποσπασματική επίκληση» του Συντάγματος απο Μητσοτάκη.

Πλήθος αντιδράσεων προκαλεί στους κόλπους της Δικαιοσύνης και στον νομικό κόσμο, η επίκληση από τον πρωθυπουργό του άρθρου 25 του Συντάγματος ώστε να ενισχύσει την επιχειρηματολογία του για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

Του Μιχ. Ι. Ασημάκη

Κι ενώ στις 3 Ιουλίου ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωνε σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή» ότι «καμιά χώρα μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει απόφαση να μπαίνουν στους κλειστούς χώρους μόνο εμβολιασμένοι» αφού κάτι τέτοιο «θα ήταν οριακά συνταγματικό», σήμερα στη διάρκεια της συνάντησης του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικ. Σακελλαροπούλου μετέφερε ως δήλωση την παρ. 4 του αρ. 25 του Συντάγματος ότι «το Κράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης».

Πέραν βεβαίως της καθ΄ ολοκληρίαν μεταβολής της θέσης του σε διάστημα τριών εβδομάδων, η απόφαση του για «καταφυγή» στον καταστατικό χάρτη, ήγειρε αρνητικές εντυπώσεις και κατά πολλούς ανέδειξε την έλλειψη ικανότητας πειθούς για την αναγκαιότητα των εμβολίων.

Το αρ. 25 θεωρείται και είναι από τις πιο «ηλεκτροφόρες περιοχές» του συνταγματικού λόγου καθώς στην παρ. 4 αναδεικνύει τα δικαιώματα του κράτους, άρα τις υποχρεώσεις του πολίτη, όμως στην παρ. 3, την προηγούμενη παράγραφο, τα αναιρεί ή αποδυναμώνει τη δυνατότητα επιβολής τους καθώς ορίζεται ότι: «Η καταχρηστική άσκηση δικαιώματος δεν επιτρέπεται».

Περαιτέρω στην παρ. 1 του ίδιου άρθρου τονίζεται πως: «… Οι κάθε είδους περιορισμοί που μπορούν κατά το Σύνταγμα να επιβληθούν στα δικαιώματα αυτά (σς «του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου») πρέπει να προβλέπονται είτε απευθείας από το Σύνταγμα είτε από τον νόμο, εφόσον υπάρχει επιφύλαξη υπέρ αυτού και να σέβονται την αρχή της αναλογικότητας».

Όπως εξηγούν οι νομικοί, δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη κατοχύρωση της υποχρεωτικότητας στο Σύνταγμα επειδή η παρ. 4 έχει γενική εφαρμογή. Άρα, μόνον εάν ενεργοποιηθούν οι διατάξεις έκτακτης ανάγκης (αρ. 48 κτλ) ώστε να «ψαλιδιστεί» η ίσχυς του αρ. 5 παρ 5 κατά την οποία: « Καθένας έχει δικαίωμα στην προστασία της υγείας και της γενετικής του ταυτότητας». Η συζήτηση είναι πολύ μεγάλη και δεν υπάρχει χρόνος ούτε για στοιχειώδεις κουβέντες, παρά μόνον για αποφάσεις.

dikastikoreportaz.gr

Δείτε περισσότερα

Related Articles

9 Comments

 1. Υπ’οψην η συμορια δεν εχει ουτε επισημα επιστημονικα στοιχεια,ουτε επιχειρηματανα αιτιολογησει την αναγκαιοτητα,καταλληλοτητα,την ορθολογικοτητα των μετρων.Τουναντιον,μεχρι στιγμης τα στοιχει μιλουν περι του αντιθετου.Γι’αυτο καλο θα ειναι ολοι αυτοι οι νομικοι να ξεσηκωθουνε και να ακυρωσουν αυτο το αισχος.Η μεταβολη της Δημοκρατιας σε φεδουαρδικο καθεστως στυγνης μορφηςδεν ειναι μερος μικροπολιτικν παιγνιδιων,αλλα σκετη προδοσια.

 2. Ο ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΣΥΜΜΟΡΙΤΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ . “ΕΒΑΛΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ” , μας είπε .

  Ο Συμμοριτης Μητσοτακης προσπαθει Απεγνωσμενα να δικαιολογήσει ΤΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΠΑΤΕΣ και γίνεται Ρεζίλι και ακόμα χειριτερα ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΤΟΥ . ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΠΡΑΞΕ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ .
  Πρέπει να οδηγηθεί σε ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ .

 3. Με αλλα λογια , ο Μητσοτάκης πάνω σε αυτό το άρθρο του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ βασίζεται για να δικαιολογήσει τα Εγκλήματα του .
  Έπεσε όμως σε λάκκο γιατί ΠΑΡΕΜΗΝΕΥΕΙ το νόημα του άρθρου και επομενων ολοκληρη η ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΟΥ , ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΤΑ ΒΑΣΙΣΕ ΣΕ ΣΚΟΠΙΜΑ ΨΕΥΔΗ “ΕΡΜΗΝΕΙΑ” .
  ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ .

 4. Ακούστε με προσοχή καλεσμένη του sinplin.gr Dr Ε. Α .ΔΟΥΒΑΡΑ
  .
  https://www.youtube.com/watch?v=E6kzN2S_AL0

  Ακούστε το βίντεο από το sin plin με τον Νίκο Κυρανάκη και την
  Dr. ΕΎΑ Α. ΔΟΥΒΆΡΑ.
  ΑΚΟΎΣΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΏΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΎΠΤΕΙ ΑΥΤΉ Η ΓΙΑΤΡΟΣ.
  ΈΧΟΥΜΕ ΜΠΛΈΞΕΙ….
  .
  ΑΚΟΎΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΆ ΌΛΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΈΧΡΙ ΤΟ ΤΈΛΟΣ.

  .

 5. Να είστε ολοι εδώ. φλέγων ζήτημα !!! Κοινοποιήστε το.
  .
  https://www.youtube.com/watch?v=U8neZj3LlIk
  .
  Ακούστε το βίντεο από το sin plin
  με τον Νίκο Κυριακάκη και την Dr. ΕΎΑ Α. ΔΟΥΒΆΡΑ.

  ΣΤΟ 1:14:00—-2:21:00

  ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΓΙΑΤΡΟΣ
  ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΜΑΣ, “ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥΣ….
  ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΟΥΝ, ΕΣΕΙΣ ΦΤΑΙΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ”

 6. Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ
  ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ
  ΔΙΑΔΩΣΤΕ

  ———————————————–
  ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ε.Ο.Ο.(Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία)
  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ MRNA ENANTI TOY COVID-19
  Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021 15:52
  Αγαπητοί συνάδελφοι σας παραθέτουμε επιστολή που λάβαμε από την Ε.Ο.Ο. προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη μας σχετικά με τα εμβόλια m-RNA έναντι του Covid-19.
  .
  https://www.osanet.gr/%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%B9/item/1121-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CE%B5-%CE%BF-%CE%BF-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%B1-mrna-enanti-toy-covid-19
  ——-
  —————-ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ
  ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΜΥΟΚΑΡΔΙΤΙΔΕΣ-ΠΕΡΙΚΑΡΔΙΤΙΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ……………….
  ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ PDF
  https://www.osanet.gr/images/uploads/odontiatroi/koronoios/Covid_mRNA_Eoo_2021.pdf

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close