Πέθανε ο πρώτος ηλικιωμένος που έκανε το εμβόλιο στην Ελβετία!!

Η Eλβετική ρυθμιστική αρχή φαρμάκων ανακοίνωσε ότι δεν βρήκε καμία σύνδεση μεταξύ του θανάτου 91χρονου στο καντόνι της Λουκέρνης και του εμβολίου που του χορηγήθηκε κατά της νόσου Covid-19, διευκρινίζοντας ότι ο θανών υπέφερε από πολλές προϋπάρχουσες ασθένειες.

«Οι διευκρινίσεις που δόθηκαν από τις αρχές υγείας του καντονίου και της swissmedic κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, ως αποτέλεσμα του ιστορικού ασθενειών και της πορείας της νόσου, είναι εξαιρετικά απίθανη η σύνδεση μεταξύ του θανάτου και του εμβολίου κατά της Covid-19», ανέφερε η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων σε ανακοίνωσή της.

Την τελευταία του πνοή άφησε ο ηλικιωμένος στην Ελβετία, που ήταν από τους πρώτους που έλαβε δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

«Γνωρίζουμε την υπόθεση», δήλωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών υγείας, προσθέτοντας ότι το ζήτημα παραπέμφθηκε στην ελβετική ρυθμιστική αρχή Swissmedic.

Οπως αναφέρει το Reuters, δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τη στιγμή που ο άνθρωπος αυτός έκανε το εμβόλιο μέχρι που «έφυγε» από τη ζωή.

Η Λουκέρνη είναι η περιοχή που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στην Ελβετία την περασμένη εβδομάδα, με την προτεραιότητα να δίνεται στους ηλικιωμένους.

Η Ελβετία έχει λάβει 107.000 δόσεις εμβολίου Pfizer/BioNTech μέχρι στιγμής, και αναμένει να λάβει 250.000 ανά μήνα από τον επόμενο χρόνο.

Pentapostagma

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close