Παιδομάζεμα με πρόσχημα τον κορωνοιό αρχισε στην Αυστραλία

Στην Αυστραλία οι αρχές έχουν πλέον το δικαίωμα να παίρνουν τα παιδιά από τους γονείς τους για να εγγυηθούν το σεβασμό των μέτρων anti-COVID
Τα μέτρα τα σχετικά με τον Corona γίνονται όλο και πιο δρακόντεια. Οι αρχές της Αυστραλίας ανέλαβαν το δικαίωμα να ζητούν από την αστυνομία ν΄αποσύρουν τα παιδιά από την επιμέλεια φύλαξη των γονιών τους για να εγγυηθούν το σεβασμό των μέτρων που αφορούν τον coronavirus.
Η παράγραφος 2 του COVID-19 Emergency Response Act 2020 τροποποιεί το Emergency Response Act 2004 στοχεύοντας στη χορήγηση νέων εξουσιών σε « επείγουσες καταστάσεις ».
Το άρθρο 25 του νόμου δηλώνει τα ακόλουθα: Απομάκρυνση παιδιών

1) Μη παρεκκλίνοντας από το άρθρο 25, ένας εξουσιοδοτημένος υπάλληλος μπορεί, προκειμένου να διασφαλίσει τη συμμόρφωση με τις όποιες οδηγίες που δίνονται σύμφωνα με την παρούσα ενότητα, ν’ απομακρύνει ένα παιδί από οποιονδήποτε χώρο, τόπο, όχημα ή πλοίο στον τόπο κατοικίας του ή σε νοσοκομείο ή εγκατάσταση καραντίνας, όπως το κρίνει σκόπιμο (και μπορεί κάνοντας αυτό να χρησιμοποιήσει την λογικά απαραίτητη δύναμη).

Ως παιδί ορίζεται κάθε άτομο κάτω των 18 ετών, ο ανήλικος.
Τα μέτρα περιορισμού που σχετίζονται με την πανδημία κορωνοϊού στην Αυστραλιανή πολιτεία Βικτώρια είναι από τα πιο δρακόντεια στον ανεπτυγμένο κόσμο.
Χθες, οι αρχές στη Μελβούρνη ανακοίνωσαν ότι θα χρησιμοποιούσαν drones αεροσκάφη παρακολούθησης για να πιάσουν άτομα που δεν φορούν μάσκες και για να παρακολουθούν αυτοκίνητα που κινούνται σ΄ακτίνα μεγαλύτερη από 3 μίλια από τα σπίτια τους.
Αρκετά βίντεο κυκλοφόρησαν επίσης, όπου η αστυνομία κακοποιεί και στραγγαλίζει τις γυναίκες επειδή δεν φορούν μάσκες.
Η αστυνομία έχει επίσης την εξουσία να εισέρχεται στα σπίτια των ανθρώπων χωρίς ένταλμα και να πραγματοποιεί αιφνιδιαστικούς ελέγχους καραντίνας.
Οι οδηγοί ενθαρρύνονται επίσης να δείξουν τα χαρτιά τους σε σημεία ελέγχου για να φτάσουν στη δουλειά.
Όποιος συνελήφθηκε έξω χωρίς μάσκα ή παραβιάζει την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 8 μ.μ. έως τις 5 π.μ. μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο πρόστιμο.
Η καταστολή της Αυστραλίας ανταγωνίζεται αυτή της γειτονικής Νέας Ζηλανδίας, η οποία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι όσοι είναι ύποπτοι ότι έχουν μολυνθεί με COVID και τα μέλη της οικογένειάς τους θα κρατούνται σε ”στρατόπεδα καραντίνας” παρά τη θέλησή τους για τουλάχιστον 14 ημέρες..

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close