Ουκρανός Στρατηγός: ”Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για πόλεμο με τη Ρωσία”

Μυστική συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας έσωσε προς το παρόν την Ουκρανία;   Ουκρανοί αξιωματούχοι αναφέρουν σε όλους τους τόνους, ότι η απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από τα σύνορα της Ουκρανίας δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πλέον απειλή ρωσικής επίθεσης.

“Η Ουκρανία θα πρέπει να προετοιμαστεί για το χειρότερο σενάριο”, δήλωσε ο Αναπληρωτής Γραμματέας του Ουκρανικού Συμβουλίου Ασφαλείας και Άμυνας, Στρατηγός Σερχί Κρυβόνος.

Ο ίδιος εκτιμά ότι η Μόσχα αναδιπλώθηκε για να επιτεθεί αργότερα.“Ωστόσο εκτιμά ότι η απειλή για την Ουκρανία παραμένει και είναι απαραίτητο η χώρα να προετοιμαστεί για τον πόλεμο” δήλωσε ο Κρυβόνος.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι ο ουκρανικός στρατός έχει πάνω από 200.000 στρατιώτες. “Ο στρατός είναι έτοιμος να αποκρούσει κάθε επιθετικότητα και αυτό το ξέρει ο Πούτιν”, εξήγησε ο στρατηγός.

Ο Ουκρανός αξιωματικός εκτιμά ότι η Ουκρανία έκανε δύο λάθη στον πόλεμο πληροφοριών με τη Ρωσία. Πρώτον, οι Ουκρανοί προσπάθησαν να προβλέψουν το εάν η Ρωσία θα επιτεθεί αυτή την άνοιξη.

“Στον πόλεμο, πρέπει να περιμένουμε το χειρότερο σενάριο και να προετοιμαζόμαστε για αυτό”, δήλωσε ο Κρυβόνος.

Δεύτερον, ο ίδιος τόνισε ότι η μόνη ελπίδα των Ουκρανών αφορούσε βοήθεια από το ΝΑΤΟ σε περίπτωση νέας ρωσικής εισβολής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα η Ουκρανία μπορεί να βασίζεται στην υλικοτεχνική υποστήριξη της Συμμαχίας.

Οι Βρετανοί απείλησαν τον Πούτιν 

“Το Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποίησε τον Πούτιν ότι θα πληρώσει «τεράστιο τίμημα» εάν εισβάλει στην Ουκρανία, αναφέρουν πηγές.

Το αφεντικό της περιβόητης MI6, είπε ότι η στάση του Βλαντιμίρ Πούτιν στα σύνορα της Ουκρανίας, με την μεγαλύτερη στρατιωτική συγκέντρωση δυνάμεων μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, αφορούσε τον απο-προσανατολισμό του λαού από  την κακή οικονομική κατάσταση της Ρωσίας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ έστειλαν προειδοποίηση στον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι θα πληρώσει ένα «τεράστιο τίμημα» εάν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον αφεντικό της MI6 Richard Moore.

Η Ρωσία αυτή την εβδομάδα απέσυρε περισσότερους από 100.000 στρατιώτες που ήταν τοποθετημένοι στα σύνορα της Ουκρανίας μετά από ανησυχίες ότι ο Πούτιν πρόκειται να ξεκινήσει εισβολή.

Στην πρώτη συνέντευξη του σημερινού επικεφαλής του MI6, του οποίου το κωδικό όνομα είναι C, αναφέρθηκε ότι η Ρωσία προειδοποιήθηκε ότι θα δεχθεί μια ισχυρή απάντηση σε  ενδεχόμενη εισβολή στην Ουκρανία από τη Δύση.

«Οι Ρώσοι δεν έχουν καμία αμφιβολία για το τι θα κάνει το Ηνωμένο Βασίλειο σε αυτό το ζήτημα. «Δεν έχουν καμία αμφιβολία ( οι Ρώσοι)  για το τι θα κάνει η κυβέρνηση του Μπάιντεν σε αυτό το ζήτημα, επειδή τα κανάλια είναι ανοιχτά», τόνισε ο Βρετανός αρχιπράκτορας.

Η Τουρκία δημιουργεί άξονα με Πoλωνία-Ρουμανία-Ουκρανία

Ο επικεφαλής του MI6 δήλωσε ότι η πρόσφατη φυλάκιση του  Alexei Navalny ήταν μια άλλη ένδειξη ότι ο Ρώσος Πρόεδρος ανησυχούσε για την οικονομική θέση της χώρας του, φοβούμενος απειλή στην εξουσία του.

«Η Ρωσία είναι μια φθίνουσα δύναμη οικονομικά και δημογραφικά. Είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο μέρος, και  σαφώς η μεταχείριση του Alexei Navalny, όπως είδαμε με τους χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους, όχι μόνο της Μόσχας, αλλά πολλών πόλεων, μας δείχνει ότι υπάρχει μια μεγάλη δυσαρέσκεια κατά του Πούτιν”, κατέληξε ο ίδιος.

Υπενθυμίζουμε ότι πολλοί προσπάθησαν να εισβάλλουν στην Ρωσία εδώ και πολλά χρόνια, αλλά όλοι έχασαν τα πάντα. Η χώρα αυτή είναι απέραντη και διαθέτει πυρηνικά όπλα, οπότε καλό είναι να επικρατεί η λογική, όπως στην προκειμένη περίπτωση στην διένεξη Ουκρανίας-Ρωσίας, αλλιώς κινδυνεύει ο πλανήτης.

Η ουσία είναι ότι ΗΠΑ-Ρωσία συμφώνησαν για την Ουκρανία, τα μεν αμερικανικά αντιτορπιλικά να μην εισέλθουν στην Μαύρη θάλασσα και οι δε Ρώσοι να αποσύρουν τις δυνάμεις τους μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα από τα σύνορα της Ουκρανίας.

Πενταπόσταγμα

Δείτε περισσότερα

Related Articles

One Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button