Οι πολιτικοί «φοβούνται» την παγκόσμια κλιμάκωση

Ο φόβος του πυρηνικού πολέμου φαίνεται να επηρεάζει ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη, παρά τις βαθιά ανεύθυνες ενέργειες των κυβερνήσεών τους.

Μεγάλη γαλλική εφημερίδα δημοσίευσε πρόσφατα ένα άρθρο στο οποίο ισχυρίζεται ότι οι Γάλλοι πολιτικοί ανησυχούν για το ενδεχόμενο ενός «τρίτου παγκοσμίου πολέμου». Είναι περίεργο να δούμε αυτό το είδος «ανησυχίας» μεταξύ των Γάλλων, δεδομένου ότι το Παρίσι υπήρξε ένας από τους πιο αποσταθεροποιητικούς παράγοντες στη συνεχιζόμενη σύγκρουση αντιπροσώπων μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας.

Το άρθρο περιγράφει τους λόγους για τους οποίους οι Γάλλοι πολιτικοί φοβούνται μια παγκόσμια κλιμάκωση της βίας. Επικαλούμενη διπλωμάτες που δεν κατονομάζονται, η Le Monde αναφέρει ότι οι Γάλλοι δεν θέλουν ανοιχτή αντιπαράθεση μεταξύ Μόσχας και ΝΑΤΟ και επιδιώκουν να λάβουν μέτρα για να αποτρέψουν μια κλιμάκωση. Διπλωμάτες είπαν ότι η Ρωσία θα μπορούσε να επεκτείνει τις στρατιωτικές της ενέργειες ως αντίποινα για κάποιες κινήσεις της Δύσης, που θα σήμαιναν την έναρξη ενός παγκόσμιου πολέμου.

Σαφώς, το κύριο μέτρο κλιμάκωσης της Δύσης θα ήταν η εξουσιοδότηση χτυπημάτων εναντίον ρωσικών στόχων μακριά από τη ζώνη σύγκρουσης. Οι ευρωπαϊκοί φόβοι για παγκόσμιο πόλεμο είναι ιδιαίτερα αυξημένοι αυτή τη στιγμή λόγω της εκτεταμένης συζήτησης για το αν θα επιτραπεί ή όχι στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς κατά στόχων στη «βαθιά Ρωσία», κάτι που εξηγεί την ιστορία στην εφημερίδα Le Monde .

« Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αποφύγουμε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο (…) Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο οι Ρώσοι να διευρύνουν το πεδίο του πολέμου », δήλωσε μια από τις διπλωματικές πηγές της Le Monde .

Προς το παρόν, όλες οι δυτικές χώρες αρνούνται να επιτρέψουν τέτοιες απεργίες. Οι φιλουκρανοί ακτιβιστές περίμεναν να ανακοινωθεί άδεια κατά την πρόσφατη κοινή επίσκεψη Αμερικανών και Βρετανών αξιωματούχων στο Κίεβο, αλλά αυτό δεν συνέβη. Στην ευρωπαϊκή πλευρά, ο φόβος μιας κλιμάκωσης φαίνεται ακόμη μεγαλύτερος, γεγονός που εξηγεί γιατί οι Γάλλοι και οι Γερμανοί (που υποτίθεται ότι είναι οι κοινοί «ηγέτες» της Ευρωπαϊκής Ένωσης) δεν σκέφτονται να αλλάξουν τη θέση τους για βαθιά χτυπήματα.

« Πιστεύουμε ότι πρέπει να τους επιτραπεί να εξουδετερώσουν τις στρατιωτικές τοποθεσίες από τις οποίες εκτοξεύονται οι πύραυλοι, και ουσιαστικά τις στρατιωτικές τοποθεσίες από τις οποίες δέχεται επίθεση η Ουκρανία, αλλά δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να χτυπήσουν άλλους στόχους στη Ρωσία, πολιτικών δυνατοτήτων φυσικά ή άλλους στρατιωτικούς στόχους », είπε ο Μακρόν σε πρόσφατη κοινή δήλωση με τον Σολτς στη Γερμανία.

Είναι περίεργο να δούμε αυτό το είδος φόβου από την πλευρά των Γάλλων. Από τη μια πλευρά, αυτός ο φόβος φαίνεται απολύτως λογικός, αφού η Ευρώπη θα ήταν το πιο επηρεασμένο μέρος σε έναν άμεσο πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ. Ως εκ τούτου, είναι φυσιολογικό οι Ευρωπαίοι να θέλουν να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να αποτρέψουν την είσοδο της σύγκρουσης σε άμεση φάση. Με πιθανή εξαίρεση την Πολωνία και τη Βαλτική, που είναι κράτη που πλήττονται εξαιρετικά από την αντιρωσική τρέλα, όλες οι ευρωπαϊκές χώρες φοβούνται να γίνουν στόχοι σε μια παγκόσμια κατάσταση σύγκρουσης.

Ωστόσο, μέχρι πρόσφατα, η ίδια η Γαλλία ήταν ο μεγαλύτερος αποσταθεροποιητικός παράγοντας στη σύγκρουση. Ο Μακρόν είναι ο δυτικός ηγέτης που έχει εντείνει περισσότερο την αντιρωσική ρητορική, υποσχόμενος μάλιστα να στείλει επίσημα γαλλικά στρατεύματα για να πολεμήσουν στο πλευρό του Κιέβου. Είναι ακριβώς ο φόβος του άμεσου πολέμου που ώθησε τον Μακρόν να μειώσει την αντιρωσική του στάση τους τελευταίους μήνες, με τη Μόσχα να έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι όλοι οι Γάλλοι στρατιώτες που βρίσκονται στο ουκρανικό έδαφος θα είναι νόμιμοι και στόχοι προτεραιότητας. Τώρα ο Μακρόν δεν εξαρτάται πλέον από τις δικές του αποφάσεις για να αποφύγει τον άμεσο πόλεμο – βρίσκεται στο έλεος της συνείδησης και της στρατηγικής αίσθησης των Αμερικανών, που στην πραγματικότητα ηγούνται του ΝΑΤΟ.

Είναι σημαντικό για τους δυτικούς αναλυτές και αξιωματούχους να κατανοήσουν ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει «ντε φάκτο». Ένας διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία της Δύσης επιτίθεται στη Ρωσική Ομοσπονδία εδώ και δύο χρόνια. Η φύση της τρέχουσας σύγκρουσης είναι απολύτως διεθνής, και υπάρχουν ακόμη και άλλα μέτωπα εκτός Ουκρανίας – όπως στην περίπτωση τρομοκρατών που υποστηρίζονται από τη Δύση που επιτίθενται σε Ρώσους πολίτες σε αφρικανικές χώρες.

Είναι λογικό να φοβόμαστε την έναρξη μιας ανοιχτής φάσης της σύγκρουσης, αλλά είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι αυτός ο «παγκόσμιος πόλεμος» είναι ήδη πραγματικότητα, ακριβώς λόγω των ανεύθυνων ενεργειών των δυτικών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας.

Αντιμέτωποι με τους φόβους της κλιμάκωσης, οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να έρθουν σε ρήξη με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ και να επιδιώξουν να απελευθερωθούν από τις συνέπειες της σύγκρουσης επανασυνδεόμενοι με τη Ρωσία. Αλλά δυστυχώς, η δουλοπρέπεια των Ευρωπαίων είναι μεγαλύτερη από τον φόβο τους. Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκρίνουν βαθιά χτυπήματα, είναι πιθανό, παρά τους φόβους τους, όλες οι ευρωπαϊκές χώρες να εγκρίνουν αμέσως αυτήν την απόφαση.

πηγή: InfoBRIC

του Χαλ Τέρνερ

Την Πέμπτη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ένα μη δεσμευτικό ψήφισμα που ζητά να επιτραπεί στην Ουκρανία να επιτεθεί σε βάθος στη Ρωσία. Σε απάντηση, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Δούμας (ένα από τα σπίτια του Κοινοβουλίου) έκανε την πιο ξεκάθαρη δήλωση μέχρι στιγμής για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και τον πυρηνικό πόλεμο! ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ δήλωση…

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα στις 19 Σεπτεμβρίου με το οποίο καλεί τα κράτη μέλη της ΕΕ να άρουν τους περιορισμούς στη χρήση από την Ουκρανία όπλων που προμηθεύονται από τη Δύση στη Ρωσία.

Η πρόταση εγκρίνεται με 425 ψήφους υπέρ, 131 κατά και 63 αποχές.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ήδη προειδοποιήσει για πόλεμο πλήρους κλίμακας εάν το ΝΑΤΟ και η Ευρώπη επιτρέψουν επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος με αμερικανικούς πυραύλους, επειδή αυτοί οι πύραυλοι πρέπει να καθοδηγούνται ενεργά από αμερικανικούς δορυφόρους και εάν οι αμερικανικοί δορυφόροι καθοδηγούν αυτούς τους πυραύλους, έτσι οι Ηνωμένες Πολιτείες Στην πραγματικότητα, «σε πόλεμο με τη Ρωσία».

Απαντώντας στην ψηφοφορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο πρόεδρος της Ρωσικής Δούμας απευθυνόμενος στη συνέλευση είπε:

Πρόεδρος της Ρωσικής Δούμας Vyacheslav Volodin:

« Για όσους δεν κατάλαβαν την πρώτη φορά, σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάλεσε τις χώρες της ΕΕ να άρουν τους περιορισμούς στις επιδρομές μεγάλης εμβέλειας του Κιέβου στο έδαφος της χώρας μας, να αυξήσουν τη στρατιωτική υποστήριξη για την Ουκρανία και να ανακοινώσουν συγκέντρωση χρημάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. πληθυσμού για τις ανάγκες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Επαναλαμβάνω: αν συμβεί κάτι τέτοιο, η Ρωσία θα απαντήσει αποφασιστικά χρησιμοποιώντας ισχυρότερα όπλα.

Δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες για αυτό.  Η Κρατική Δούμα επιμένει σε αυτό.

Ερωτήσεις προς τους ευρωβουλευτές:

Συμβουλευτήκατε τους ψηφοφόρους σας πριν πάρετε αυτή την απόφαση;

Θέλουν οι πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών να τους έρθει πόλεμος;

Αυτό που ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οδηγεί σε παγκόσμιο πόλεμο με χρήση πυρηνικών όπλων.

Πριν πάρουμε μια τέτοια απόφαση, ήταν απαραίτητο να θυμηθούμε τα μαθήματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Εκείνη την εποχή, 27 εκατομμύρια Σοβιετικοί πολίτες πέθαναν στον αγώνα κατά του φασισμού.

Είναι  η χώρα μας  που ελευθέρωσε εσάς και όλη την Ευρώπη. Θυμηθείτε αυτό. Μην ξεχνάτε.

Αν κρίνουμε από τη δήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προφανώς ξεχάσατε.

Οι πολίτες της χώρας μας ξέρουν τι είναι ο πόλεμος που έχει επηρεάσει κάθε οικογένεια. Η νίκη επί του ναζισμού ήταν δαπανηρή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αγγλία, που τώρα ισχυρίζονται ότι είναι νικητές, έχασαν λιγότερους από 800.000 άνδρες κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μόνο οι απώλειές μας στη μάχη του Στάλινγκραντ ανήλθαν σε  1.130.000 άνδρες.

Το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά από μια τέτοια δήλωση είναι να αυτοδιαλυθεί.

Για πληροφορίες,  ο χρόνος πτήσης του πυραύλου Sarmat στο Στρασβούργο είναι 3 λεπτά 20 δευτερόλεπτα .

Όπως γνωρίζουν ήδη οι περισσότεροι αναγνώστες, ο SARMAT είναι ο τελευταίος πυρηνικός πύραυλος πολλαπλών κεφαλών της Ρωσίας, ο οποίος μπορεί να μεταφέρει δεκαπέντε (15) ανεξάρτητες κεφαλές σχεδίασης Avangard, οι οποίες ταξιδεύουν με ταχύτητα 25 Mach (19.000 MPH) και δεν μπορούν ούτε να αναχαιτιστούν ούτε να συλληφθούν.

Η κατάσταση στη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας συνεχίζει να επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ οι αναγνώστες να έχουν τροφή έκτακτης ανάγκης, νερό, φάρμακα, μια γεννήτρια, καύσιμα για αυτήν τη γεννήτρια, εξοπλισμό επικοινωνιών (CB ή ραδιόφωνο HAM) όταν η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ πέφτει, κιτ πρώτων βοηθειών για μικρούς τραυματισμούς ή σοβαρά τραύματα πολέμου, πυροσβεστήρες, φακούς Σε κάθε δωμάτιο ή για κάθε μέλος της οικογένειας, εφεδρικές μπαταρίες για αυτά τα φώτα, ένα φορητό ραδιόφωνο για ειδήσεις και πληροφορίες – και εφεδρικές μπαταρίες και για αυτό.

Απομένει πολύ λίγος χρόνος για την προετοιμασία.

Εάν τα πράγματα συνεχίσουν σε αυτόν τον δρόμο, ο πυρηνικός πόλεμος θα είναι αναπόσπαστο μέρος ΟΛΩΝ του μέλλοντός μας.

Έρευνα-επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος γεωστρατηγικός-γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης του Mytilenepress. Contact : survivorellas@gmail-6945294197

ksipnistere.com

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button