Οι νονοί των Καιρικών Συστημάτων..Ολα τα επόμενα ονόματα..

Βρήκα τους νονούς των καιρικών συστημάτων. Από το 2021 η ΕΜΥ, σε συνεργασία με τις Μετεωρολογικές Υπηρεσίες της Κύπρου και του Ισραήλ, προχωρά στην ονοματοδοσία των καιρικών συστημάτων.
Έχουν εκδόσει και την λίστα με 24 ονόματα, για το 12μηνο 2022-2023.Έτσι μετά τον Δανιήλ που βαφτισε το Ισραήλ, τον Ηλία που βαφτισε η Ελλαδα, θα έχουμε την Avgi, τον Ben και τον Cornelious που θα βαφτίσουν η Κύπρος, το Ισραήλ και η Ελλάδα αντίστοιχα, και πάει λέγοντας, καθώς αρχίζουν από Οκτώβριο, σύμφωνα με δεύτερη λίστα που έχουν δημοσιεύσει με 25 ονόματα αυτή τη φορά, που θα ισχύσει για το επόμενο 12μηνο 2023-2024.
Οι λίστες εδώ και τα ερωτηματικά επίσης καθώς πίσω από τα βαφτίσια, μάλλον υπάρχουν περισσότερα από όσα λένε.
Ιακωβος Τίγκας
Η ΕΜΥ δικαιολογεί την Ονοματοδοσία ως εξης:

Η συνεργασία της ΕΜΥ με τις Μετεωρολογικές Υπηρεσίες Κύπρου και Ισραήλ, στο πλαίσιο της Ομάδας Ανατολικής Μεσογείου, συνίσταται στην εβδομαδιαία επικοινωνία μεταξύ των αντίστοιχων προγνωστικών κέντρων από 1ης Οκτωβρίου, με σκοπό την αλληλοενημέρωση για θέματα καιρού της περιοχής και την εξέλιξη της κίνησης των συστημάτων που πρόκειται να μας επηρεάσουν.

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος μέσω περιοχικών συνεργασιών των εθνικών Μετεωρολογικών Υπηρεσιών, οι οποίες και αποτελούν τον επίσημο φορέα μετεωρολογικής υποστήριξης της κάθε χώρας, η Ευρώπη ενώνει τις δυνάμεις της, προσδίδοντας κύρος στην παρεχόμενη πληροφόρηση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Λειτουργώντας επικοινωνιακά, το σύστημα της ονοματοδοσίας θέτει έτσι σε επαγρύπνηση τον πολίτη με σκοπό την προστασία της ζωής και της περιουσίας του. Παράλληλα, με τη χρήση όλων των διαθέσιμων σύγχρονων προγνωστικών προϊόντων αποφασίζεται, ανάλογα με την ένταση των αναμενόμενων φαινομένων, η ονοματοδοσία τους (ή όχι), με χρήση κατά σειρά για το προσεχές 12μηνο, των εξής ονομάτων για την περίοδο 2023-24, από την ακόλουθη κοινή λίστα:

Avgi, Ben, Cornelius, Doros, Eden, Fedra, Gea, Hillel,  Iris, Keren, Leonidas, Maria, Nir, Olympias, Petros, Qamar, Raphael, Sofia, Tal, Urania, Vyron, Widad, Xenophon , Yakinthi, Ziv

http://www.emy.gr/emy/el/meteorology/meteorological_news?name=names23_24

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button