Ανω κάτω Περιφέρειες και Δήμοι με την “αρπαγή” των διαθεσίμων με ΠΝΠ

ellada-xreokopia

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑ ΔΗΜΟΥΣ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ζητώντας την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και την αναστολή εκτέλεσης. Όπως τονίζει ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, μεταφέροντας τα ταμειακά διαθέσιμα των περιφερειών στην Τράπεζα της Ελλάδος «σταματά ουσιαστικά όλα τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και καταδικάζει την αυτοδιοίκηση σε “παύση πληρωμών”. Εν μια νυκτί, η κυβέρνηση ακυρώνει τη λαϊκή εντολή της αυτοδιοίκησης και ισοπεδώνει την αυτονομία και την ανεξαρτησία του θεσμού, παραβιάζοντας το Σύνταγμα της Ελλάδας. Οφείλουμε όλοι ως άνθρωποι της αυτοδιοίκησης να προασπίσουμε τα συμφέροντα και την ομαλή λειτουργία του θεσμού που υπηρετούμε προς όφελος των πολιτών. Ελπίζω έστω και την ύστατη στιγμή, η κυβέρνηση να μην επιμείνει στη θεσμική αυτή εκτροπή».

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλει και η ΚΕΔΕ

Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Γιώργου Πατούλη ο οποίος χαρακτηρίζει την ΠΝΠ «πολιτικά και θεσμικά απαράδεκτη απόφαση, που μας πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω». Η ΚΕΔΕ καλεί την Κυβέρνηση να ακυρώσει την απόφασή της να δεσμεύσει στην Τράπεζα της Ελλάδος τα χρήματα των Δήμων, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση:

– Θα προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις, δημιουργώντας έναν ισχυρό μέτωπο αντίστασης Δήμων κι εργαζομένων στους Ο.Τ.Α., στις απαράδεκτες κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

– Θα προσφύγει άμεσα στο ΣτΕ για να ακυρώσουμε δικαστικά την θεσμικά απαράδεκτη απόφαση του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης.

Παράλληλα, συγκαλείται σήμερα Τρίτη 21 Απριλίου, στις 13:00 έκτακτο Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., στο οποίο θα προσκληθούν οι Πρόεδροι όλων των Π.Ε.Δ., για να καθοριστεί το πλάνο των κινητοποιήσεων της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού.

 

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης
Close
Back to top button
Close