Νέος απαράδεκτος διαχωρισμός στις μετακινήσεις για Τεστ σε Νησιά και Ενδοχώρα..

Η Κυβέρνηση προχώρησε σε ένα ακόμη Αντισυνταγματικό μετρο στις μετακινήσεις των κατοίκων των νησιών της Χώρας απο 15 Μαιου 2021

Οποιοι τα επισκεφτούν είναι υποχρεωμένοι να εχουν κάνει Τεστ για να επιβιβαστούν στα Φερρυ μπόουτ – πλοια των γραμμών.Αυτο ΔΕΝ θα ισχυει για τις μετακινήσεις σε ολη την Ελλάδα δηλαδή στην Ηπειρωτική Χώρα θέτοντας σε ομηρία τους κατοίκους των νησιών.

Όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει ακτοπλοϊκώς  προς ή από τα νησιά, με εξαίρεση τη Λευκάδα, την Εύβοια και τη Σαλαμίνα θα πρέπει απαραίτητα να έχει εφοδιαστεί με το πράσινο πιστοποιητικό  εμβολιασμού ή να έχει αρνητικό PCR 72 ωρών ή αρνητικό rapid test ή self test 24 ωρών.

Ο σχετικός έλεγχος θα γίνεται υποχρεωτικά από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες  ενώ υπόχρεοι θα είναι όλοι οι Έλληνες και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.

Ειναι χαραχτηριστική η περίπτωση των κατοίκων απο τα Διαπόντια Νησιά (Ερείκουσας Μαθρακίου και Οθωνών ) που ανήκουν στον Δημο Κεντρικής Κέρκυρας για να μετακινηθούν ΕΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ  θα χρειάζονται τεστ!!!!! Στα νησιά αυτα δεν ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ και ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ για να κάνουν Τεστ!!!

Υπάρχουν δεκάδες νησια στην Επικράτεια χωρις Φαρμακεία και Εργαστήρια..Γι αυτα δεν φρόντισαν οι ΦΩΣΤΗΡΕΣ του Κράτους να εξηγήσουν πως θα κάνουν Τεστ?

Οι υπάλληλοι των Πλοίων μετατρέπονται σε ελεγκτές προσωπικών  δεδομένων σε Νοσοκόμους σε Υγειονομικούς ελεγκτές για να βλέπουν ποιος είναι αρνητικός η θετικός σε ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΤΕΣΤ!!!

Η Αντισυνταγματική απόφαση της Κυβέρνησης δεν αναφέρει ποιος θα πληρώνει τα Τεστ για εσωτερικές μετακινήσεις ο πολίτης η το Κράτος? Γιατι αν είναι ο πολίτης εκτος απο το εισιτήριο του να φυγει και να επιστρέψει θα επιβαρυνθεί με δυο Τεστ στο πήγαινε και ελα???

Λευκάδα Ευβοια και Σαλαμίνα γιατί εξαιρέθηκαν δεν μας είπαν το σκεπτικό!!! Δεν είναι νησιά αυτά??

Αλλο είναι να ερχεται ενας επισκέπτης και αλλο ειναι ο Μόνιμος Κάτοικος να μην μπορεί να μετακινηθεί απο τον Δημο του…Τουλάχιστο θα επρεπε να εξαιρεθούν του “μέτρου” οι Μόνιμοι Κάτοικοι των νησιών..Τελικά η Κυβέρνηση ΧΩΡΙΣΕ τους πολίτες σε δυο κατηγορίες ..Στα Νησιά με ΤΕΣΤ και στην υπόλοιπη Ελλάδα χωρις ΤΕΣΤ!!!

 

Δείτε περισσότερα

Related Articles

3 Comments

 1. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Το Συμβούλιο της Ευρώπης για τους εμβολιασμούς και το “Πιστοποιητικό (δεν αναφέρει ψηφιακό) Εμβολιασμού”
  ……
  https://id-ont.org/articles/e-government/to-symvoylio-tis-evropis-gia-tous-emvoliasmoys-kai-to-pistopoiitiko-den-anaferei-psifiako-emvoliasmoy
  Αναλυτικά το ψήφισμα, στο κατωτέρω PDF : 4 ΣΕΛΙΔΩΝ
  .
  Το Συμβούλιο της Ευρώπης με το ψήφισμά του 2361/2021, πέραν των άλλων οδηγιών που δίνει σχετικά με τα εμβόλια και τους εμβολιασμούς, ζητά από τα Ευρωπαϊκά Κράτη:
  .
  7.3.1. – να διασφαλίσουν ότι οι πολίτες ενημερώνονται ότι ο εμβολιασμός ΔΕΝ είναι υποχρεωτικός και ότι κανείς δεν θα υποστεί πίεση με πολιτικά, κοινωνικά ή άλλα μέσα για να εμβολιαστεί, εάν δεν το επιθυμεί,
  .
  7.3.2. – να διασφαλίσουν ότι κανείς δεν θα υποστεί διακρίσεις για το ότι δεν έχει εμβολιαστεί, λόγω πιθανών κινδύνων για την υγεία (σ.μ.: υγεία απάντων, τόσο του ιδίου όσο και του περιγύρου του) ή για το γεγονός ότι δεν θέλει να εμβολιαστεί,
  .
  Για το “Πιστοποιητικό Εμβολιασμού” αναφέρει:
  .
  7.5.2. – (επιτρέπεται) η χρήση πιστοποιητικών εμβολιασμού μόνο για τους εξής καθορισμένους σκοπούς: α) παρακολούθησης της αποτελεσματικότητας του εμβολίου, β) των πιθανών παρενεργειών και γ) των ανεπιθύμητων ενεργειών.
  .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button