Νεα βαρη στα σπίτια των Ραγιάδων..Δεν θα πουλάς δεν θα νοικιάζεις αν δεν εχεις Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης!!

Δεν θα έχεις τίποτα και θα είσαι χαρούμενος!!!

Από 01/01/2025 οι ιδιοκτήτες κατοικιών ή διαμερισμάτων στην Γαλλία που το ΠΕΑ (Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης) τους είναι χαμηλό, ενδέχεται να μην μπορούν να πουλήσουν, ή να ενοικιάσουν την ιδιοκτησία τους, σύμφωνα με νέο νόμο που φέρεται να προωθεί η γαλλική κυβέρνηση, ανοίγοντας τον Ασκό του Αιόλου στην Ευρώπη!

Το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης ή όπως είναι γνωστό ενεργειακό πιστοποιητικό ή αλλιώς ΠΕΑ είναι η κατάταξη του ακινήτου (κτηρίου ή κτιριακής μονάδας -διαμερίσματος) σε σχέση με την ενεργειακή κατανάλωση και τις ενεργειακές απώλειες.

Με την έννοια ενεργειακή κατανάλωση οι ενεργειακοί επιθεωρητές εννοούν το τι ξοδεύουν σε οποιαδήποτε μορφή ενέργειας (πετρέλαιο, ηλεκτρισμός, ηλιακή ενέργεια κλπ.) τα συστήματα θέρμανσης και ψύξης για να διατηρήσουν σταθερές θερμοκρασίες στο εσωτερικό του σπιτιού ή για άλλες χρήσεις.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ που θα δείτε:

«Αυτό το διαμέρισμα ανακαινίστηκε μόλις μερικώς. Αλλάχτηκαν τα διπλά τζάμια και οι τοίχοι μονώθηκαν. Ωστόσο, η εκτίμηση ενεργειακής απόδοσης βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο, το σπίτι κατατάχθηκε στην (κατηγορία) G.

Ο ιδιοκτήτης συνεπώς δεν θα μπορεί πια να το νοικιάσει από την 1/1/2025…

Αλλά μπορεί κάλλιστα να μην μπορεί ούτε και να το πουλήσει επιπλέον, σύμφωνα με έναν καινούργιο νόμο που θα μπορούσε να ψηφιστεί τους επόμενους μήνες!!!!

Αυτό σημαίνει ότι κάποιος που πουλάει την κύρια κατοικία του για να αγοράσει μια άλλη ιδιοκτησία, δεν θα μπορεί πια να το κάνει. Κάποιος που δεν μπορεί πια να νοικιάσει, επειδή πρόκειται για ένα ενεργειακά αθωράκιστο σπίτι, δεν θα μπορεί πλέον να το πουλήσει, επομένως θα βρεθεί με μια ιδιοκτησία που θα του κοστίζει χρήματα».

Σε λίγο καιρό λοιπόν, η κατοικία ενδέχεται να είναι ακόμα πιο ασύμφορη στην Ευρώπη και όλο και περισσότεροι θα παραδίδουν την ιδιοκτησία τους και θα ζουν σε ό,τι τους παρέχει το κράτος ή μία μεγάλη ιδιωτική πρωτοβουλία!

Δείτε:

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button