Μητρόπουλος : «Το Σύνταγμα απαγορεύει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό» (Hχητικό)

«Το Σύνταγμα απαγορεύει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό» τόνισε μιλώντας στον ρ/σ Focus και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο γνωστός εργατολόγος, Αλέξης Μητρόπουλος.

Εξήγησε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 5 που προστέθηκε με την Αναθεώρηση του 2001, κατοχυρώνεται το δικαίωμα εκάστου στην προστασία τής υγείας του. Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Μητρόπουλος, το άρθρο 5 παρ. 5 του Ελληνικού Συντάγματος ορίζει ότι: “Καθένας έχει δικαίωμα στην προστασία τής υγείας και της γενετικής του ταυτότητας. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την προστασία κάθε προσώπου έναντι των βιοϊατρικών παρεμβάσεων”.

«Συνταγματολόγοι και πολιτικοί που ψήφισαν αυτή τη διάταξη οφείλουν να πουν την αλήθεια στον λαό», ξεκαθάρισε τονίζοντας ότι τα Συντάγματα της νεωτερικότητας έδωσαν έμφαση στην ατομικοκεντρική θεώρηση της ζωής, υποβαθμίζοντας τα κοινωνικά δικαιώματα και το κοινωνικό κράτος.

Για το εργασιακό νομοσχέδιο σημείωσε ότι «είναι τόσο δομικό και τόσο ανατρεπτικό των αγίων των αγιοτέρων δικαιωμάτων της ελληνικής εργατικής τάξης που, θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα».

Τέλος, ο κ. Μητρόπουλος, όπως και κάθε Παρασκευή, έδωσε απαντήσεις σε ερωτήματα ακροατών του ρ/σ Focus για ασφαλιστικά και εργασιακά θέματα.

Ακούστε αναλυτικά εδώ:

 

Δείτε περισσότερα

Related Articles

One Comment

  1. Covidiot, συνεχίστε να εμβολιάζεστε για το ”καλό” σας, και για το καλό της τσέπης του Κούλη .Απο το ”ελευθερία” πάτε κατευθείαν στο ”θάνατος”.
    https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%a3%ce%a5%ce%93%ce%9a%ce%9b%ce%9f%ce%9d%ce%99%ce%a3%ce%a4%ce%99%ce%9a%ce%97-%ce%92%ce%a1%ce%95%ce%a4%ce%91%ce%9d%ce%99%ce%9a%ce%97-%ce%95%ce%9a%ce%98%ce%95%ce%a3%ce%97-%ce%9c%ce%95-%ce%a4%ce%97/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button